piersi z kurczaka z warzywami - 3715 przepisów (strona:125/248)

Stir fry z warzywami, kurczakiem w orzechach z makaronem gryczanym 200

Składniki: 1 pojedyncza pierś kurczaka  150 g makaronu SOBA ( to makaron gryczany) 1 czerwona papryka kiełki do stir fry ( możecie je dostać w każdym supermarkecie) ok 100 g brokuła  1 łyżka mąki ziemniaczanej pęczek szczypiorku 150 g prażonych posiekanych orzechów włoskich  1 dymka olej kokosowy do smażenia marynata do kurczaka 4 łyżki sosu sojowego(...)łyżeczki pieprzu białego  Ciekawe rozwiązania znajdziecie  tutaj Przygotowanie: Wszystkie składniki marynaty połączyć ze sobą zamarynować kurczaka, umytego i pokrojonego w mniejsze kawałki. Odstawić na ok 2h aby ładnie kurczak przeszedł smakiem. Przygotować wszystkie warzywa: brokuł można ugotować ja przygotowałam go na parze, paprykę pokroić w paski, szczypiorek posiekać, pokroić na piórka cebulę. Makaron gotujemy

Niezły Młynek
Faszerowane patisony w wersji FIT 205

Uwielbiam sezon na dyniowate.Używam ich przez cały rok ale młode są oczywiście najlepsze. Cukinie, patisony, dynie to idealne warzywa do faszerowania na zupy kremy, zapiekanki . A najlepsze w nich jest to że mają mało kalorii i idealnie nadają się do potraw dietetycznych. W takiej właśnie wersji postanowiłam zrobić dziś patisony. Danie jest zdrowe i pyszne. I wcale nie czuję(...)Składniki: 6 patisonów (ja zrobiłam 2 patisony, 2 cukinie i 2 papryki) 60 dkg mięsa mielonego z piersi kurczaka 10 dkg pieczarek woreczek kaszy pęczak woreczek kaszy gryczanej papryka czerwona papryka żółta cebula 1/2 puszki kukurydzy 1/2 szklanki bulionu przyprawy: mieszanka do kurczaka, papryka słodka, majeranek, sos sojowy, sól, zioła prowansalskie Wykonanie: W patisonach odciąć „denka” i wydrążyć

Mama z miasta
Kaszotto z kurczakiem i warzywami 146

oleju Dodajemy pokrojoną w kostkę, przyprawioną pierś z kurczaka Gdy kurczak jest gotowy dosypujemy kaszę i chwilę smażymy Dodajemy wodę, kostki rosołowe oraz pokrojoną w kostkę paprykę i cukinie Przykrywamy pokrywką i dusimy ok 35 min co raz mieszając. W razie potrzeby możemy dolać troszkę wody. Kiedy kasza wchłonie bulion, a warzywa zmiękną zdejmujemy z ognia. Smacznego

Studencka Micha
Zupa krem z dyni i pieczonej papryki 183

ziemniaki 2 cebule 4 ząbki czosnku 1 pierś z kurczaka 1 puszka mleczka kokosowego 1 łyżka ostrej papryki w proszku 1 łyżka curry 1/2 łyżka imbiru w proszku 1 łyżka oleju sól Sposób wykonania: Dynię czyścimy z pestek, kroimy na duże kawałki (nie obieramy). Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych. Tak przygotowane warzywa układamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy

Qchnia po prostu
Kotleciki drobiowe z groszkiem 197

sobą. Na sam koniec dodać pokrojone piersi z kurczaka, cebulkę oraz groszek. Całość przyprawić i wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Za pomocą łyżki nakładać porcje ciasta. Smażyć z obu stron, aż do uzyskania złotego koloru. Usmażone kotleciki przełożyć na papier, aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Przygotowane kotleciki podawać, np. z warzywami ugotowanymi na parze i ryżem.  Smażenie kotlecików Pomysł

Ugotować
Kurczak z awokado i mozzarellą na papryce 174

Tymianek Czosnek granulowany Sól himalajska Pieprz Przygotowanie: Pierś z kurczaka nadkrawamy w poprzek co kilka cm. Awokado kroimy na pół, przekręcamy i wyciągamy pestkę. Wydrążamy środek. Układamy pokrojone w paski awokado co 2 rozcięcia. W resztę nakładamy mozzarellę. Paprykę kroimy w paseczki. Układamy na naczyniu żaroodpornym. Posypujemy parmezanem i przyprawami. Na warzywach układamy kurczaka i ponownie doprawiamy. Pieczemy

Czarnawisienka
Szaszłyki z kurczakiem 153

szaszłyki Składniki: (w zależności ile szaszłyków robimy) Pierś z kurczaka wędzony boczek ogórki kiszone cukinia papryka żółta czerwona cebula czerwona i biała Do marynaty mięsnej : olej,czosnek,majeranek,słodka papryka,tymianek ,oregano,cząber ,sól,pieprz Sposób: Kurczaka kroimy w większą kostkę i marynujemy na minimum godzinę im dłużej tym lepiej. Kroimy nasze warzywa wedle uznania,ale nie mogą być małe

Viola cooks with passion
Potrawka z cukinią, jarmużem i kurczakiem w gęstym sosie pomidorowym :) 121

zadowoliła moje podniebienie :D Potrawka to miks warzyw, kurczaka i makaronu. Całość łączy gęsty sos pomidorowo-dyniowy. Dużo przypraw nadaję daniu pysznego smaku i pięknego aromatu. Mimo dokładnemu wymieszaniu wszystkiego myślę, że danie prezentuje się apetycznie i nie przypomina "mamałygi" :D  Składniki (3 porcje): 150 g makaronu pełnoziarnistego  1 cała pierś z kurczaka 2 cukinie  2 garście

Zdrowie na języku :P
Sałatka z brokułem, pieczarkami i kurczakiem 277

Brokuły to warzywa posiadające wyjątkowe właściwości zdrowotne. Zawierają wiele cennych witamin i wartości odżywczych. Tym razem wykorzystałam je do przygotowania pysznej sałatki. Połączenie brokuła z pieczarkami, kurczakiem i majonezem Roleski jest połączeniem doskonałym. Warto przygotować tę sałatkę.  SKŁADNIKI: 250g pieczarek, 1/2 brokuła, 1 pojedynczy filet z piersi kurczaka, 4 jajka, 3 łyżki Majonezu Tradycyjnego ROLESKI , oliwa, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE

Tradycyjna kuchnia Kasi
LASAGNE ZE SZPINAKIEM I KURCZAKIEM 189

różnym nadzieniem. Doskonale smakuje z samymi warzywami lub mielonym mięsem. Dzisiaj polecam wersję ze świeżym szpinakiem i kurczakiem. Składniki:   12 płatów makaronu Lasagne nr.52 Lubelli (ilość zależy od wielkości naczynia i warstw) 1 kg. świeżego szpinaku 1 szt.średniej cebuli kawałek sera lazur 6 ząbków czosnku 2 łyżki śmietany 18% pierś z kurczaka łyżka pasty z czerwonej papryki

potrawyregionalne
Kurczak w kremowym sosie marchewkowo-pieczarkowym 267

mąki pszennej 1 łyżka keczupu Filet z piersi kurczaka myjemy, usuwamy błonki, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Pieczarki kroimy w kostkę i siekamy w rozdrabniaczu. Marchew mieszamy z pieczarkami. Wodę, śmietanę oraz wszystkie przyprawy dokładnie łączymy ze sobą. Dokładamy warzywa i zalewamy filet. Pieczemy pod przykryciem przez

VioletoweKucharzenie
Tajska kuchnia: zupa z kurczakiem 197

Składniki:filet z piersi kurczaka ok.200gmarchewkacebulaskórka cytrynowa kawałek imbirukawałek kapusty pekińskiejszklanka mleka kokosowego olejprzyprawy: sól, pieprz, imbir, kurkuma, kolendramakaron ryżowy   Na patelni podsmażamy na oleju: pokrojonego w kostkę kurczaka, przekładamy do garnka, dolewamy wody i gotujemy. Na patelni po mięsie lądują warzywa: marchewka skrojona w słupki, cebula i kapusta w plastrach oraz kawałek startej na tarce skórki

prawdziwe jedzenie
Makaron z rukolą i kurczakiem 207

Czaniecki, 2 garście rukoli, 1 podwójna pierś kurczaka, 1 por, 300 g pieczarek, 1 cebula, 2 łyżeczki przyprawy do drobiu, sól, pieprz. Przygotowanie:    Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Następnie kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy. Na drugiej patelni podsmażamy pokrojone pieczarki, cebulkę i por. Przyprawiamy pieprzem i solą. Warzywa mieszamy z kurczakiem i makaronem

Aga w kuchni
Kurczak w sosie miodowym 531

ciekawy, miodowy smak i aromat. Dobre połączanie warzyw i mięsa raczej nie może nie smakować. Nawet wybredni, jeśli chodzi o takie smaki mężczyźni w moim domu zjedli kolację bez dąsów.PS. Zdjęcia wyszły kiepskie, bo kurczak zamiast na obiad, został podany na kolację, a za oknami już się ściemniło. Składniki: podwójna pierś z kurczaka czerwona papryka duża cebula szklanka mrożonego

Pasja Smaku
Czerwone curry z krewetkami (lub kurczakiem) i zieloną fasolką 144

Obieramy kalarepę, marchew, czosnek i imbir. Czosnek i imbir siekamy razem bardzo drobno lub przeciskamy przez praskę, marchew kroimy w cienkie zapałki, kalarepę – w półcentymetrowe słupki. Odkładamy pokrojone warzywa do osobnych miseczek. Obieramy cebulki – malutkie zostawiamy w całości, większe kroimy na połowy. Jeśli używacie szalotek – kroimy je na ćwiartki. Odkładamy do osobnej miski. W moździerzu tłuczemy razem kolendrę i kumin(...)pory nie odkryłam lepszej! Świeżych liści limonki kaffir szukajcie w dziale mrożonek Piotra i Pawła i sieci Kaufland.   WERSJA Z KURCZAKIEM Jeśli z jakiegoś powodu nie lubicie krewetek, możecie użyć mięsa kurczaka. 350-400g piersi trzeba oczyścić i pokroić w poprzek włókien w paski grubości palca, następnie usmażyć na 2-3 łyżkach oleju kokosowego z posiekanym ząbkiem czosnku

Karo in the Kitchen