Czy wiecie, że popularne wśród studentów zupki chińskie możemy wykorzystać również do przygotowania smacznej sałatki? Pokażę Wam w jaki sposób przygotować sałatkę z zupkami chińskimi –
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Pyszne jedzonko w chrupiącej panierce, upieczone w piekarniku. Składniki: -kalafior -filet z piersi kurczaka -3-4 jajka -płatki kukurydziane -bułka tarta -sól i przyprawy od prawej do lewej :), czyli to, co kto lubi (masala, harissa(...)posypujemy przyprawami. Kurczaka kroimy na paski. Przyprawiamy. Płatki kukurydziane zgniatamy. Roztrzepujemy jajka i przyprawiamy. Kalafiora i kurczaka moczymy w jajku, obtaczamy w bułce tartej, jeszcze raz moczymy w jajku, obtaczamy w płatkach kukurydzianych i układamy na blaszce z papierem do pieczenia. Możemy delikatnie skropić olejem sezamowym. Pieczemy 20-25 minut w temperaturze 170 st. C. Podajemy z sosem czosnkowym
Maminek kulinarnybulionu drobiowego Opcjonalnie natka pietruszki do posypania Przygotowanie: Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, dodać sól, pieprz, paprykę mieloną, czubricę, bazylię i odstawić na minimum 30 minut. Cebulę pokroić w drobną kostkę, zeszklić na 1 łyżce oliwy lub oleju, dodać pokrojonego kurczaka i dalej przesmażyć. Kurczaka przełożyć na talerz i podsmażyć pokrojone na ćwiartki pieczarki na kolejnej(...)smażenia. Bataty obrać, pokroić w większą kostką. Bataty wrzucić na patelnię, zalać bulionem i dusić na wolnym ogniu aż będą al dente. Następnie dodać do nich kurczaka i pieczarki. Zagęścić mąką sos (do miseczki wsypać mąkę, odlać czerpak wywaru, który dokładnie wymieszać. Zalać nim sos i mieszać aż gulasz zgęstnieje). Opcjonalnie na koniec możecie go jeszcze doprawić. Podawać
Fabryka pomysłówworeczki ryżu mieszanego ( dziki i paraboliczny) 1 puszka kukurydzy 1 mała cukinia 2 piersi z kurczaka 180 g jogurtu naturalnego garść drobno posiekanego koperku ząbek czosnku pieprz sól Wykonanie: Piersi umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem i usmażyć na patelni. Usmażone piersi pokroić w kosteczkę dodać do ugotowanego wcześniej ryżu. Dodać kukurydzę, cebulę pokrojoną w piórka i podsmażoną na patelni(...)patelni. Dodać do reszty składników. Seler naciowy pokroić na małe kawałeczki i zblanszować. Dodać do sałatki. Do jogurtu dodać koper i przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawić solą i pieprzem. Sos jogurtowy dodać do pozostałych składników
Pysznie & Pięknieprzyjemności z jedzenia :).Moja przyjaciółka była nim zachwycona i zjadła do ostatniego okruszka.Pycha.... Przepis na jedną osobę: pierś z kurczaka sól papryka czerwona w proszku 1 łyżka mąki 2 łyżki oleju masło 4-5 ząbków czosnku 1 płaska łyżka bułki tartej ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kurczaka umyć ,osuszyć ,posolić z obu stron i popaprykować.Obtoczyć w mące ,strzepnać i włożyć na gorący olej.Obrumieni(...)przykryciem na małym gazie.Wsypujemy bułkę tartą i przykrywamy pokrywką ,dusimy jeszcze 10 minut.Podajemy z sałatką z pomidorów na ostro i salatką z kapusty.W czasie duszenia nie podlewač woda!.Sosu ma być mało
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSałateczkę podpatrzyłam u znajomych (pozdrawiam was Tatarki). Sałatka Doris była inspiracją, ponieważ wątpię czy dobrze zapamiętałam przepis, ale i tak sałatka wyszła super. Sałatkę można jeść
IMPRESJA SMAKUJogurt mieszamy z przyprawą do kurczaka. Pierś z kurczaka kroimy w dużą kostkę, marynujemy w jogurcie z przyprawą ok. 30 minut. Pieczarki kroimy na połówki. Cebulę w większe piórka, a papryki i cukinię w większą kostkę. Kiełbasę kroimy w plastry. Patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie. Następnie nabijamy wg uznania: pieczarka, cukinia,kurczak, kiełbasa, papryka, cebula, aż do skończenia składników(...)solą, pieprzem, papryką i bazylią. Pieczemy w nagrzanym piekarniku ok. 25 min w 180 stopniach. Szaszłyki można również przygotować na grillu. Podajemy z ryżem lub bagietką oraz ulubionym sosem, ja podałam z pysznym czatni - ostry zielony pomidor od LUKS POMADA, który doskonale komponuje się z pieczonymi warzywami i kurczakiem
słodki bratekSkładniki: 500 g przecieru pomidorowego 2 pomidory masło 1 pojedyncza pierś z kurczaka lubczyk, sól, pieprz papryka ostra i słodka 250 g makaronu świderki (ja użyłam bezglutenowego) 1 cebula ser pleśniowy, np. niebieski lazur - połowa curry kawałki fety Wykonanie: Umyte mięso pokrój w kostkę, przesmaż na maśle z drobną cebulką. Na oddzielnej patelni na maśle przesmaż pokrojone w większą kostkę(...)rozlecą. Do garnka wlej przecier, przypraw, zagotuj, dodaj drobno posiekany ser pleśniowy. Mieszaj aż do rozpuszczenia. Makaron zagotuj do miękkości według przepisu, dodaj soli i curry. Dodaj kurczaka wraz z powstałym sosem. Na talerzu ułóż makaron, polej sosem i posyp kosteczkami fety. Smacznego
Zasmakuj KuchniSkładniki : pierś z kurczaka, u mnie pojedyncza 1 cebula 3 ząbki czosnku 3-4 łyżki koncentratu pomidorowego 2 marchewki kawałek selera łyżka bazylii tłuszcz do smażenia szklanka wody lub rosołu sól, pieprz, cukier Przygotowanie ; Mięso umyć, pokroić w paski Warzywa obrać i pokroić ( oprócz cebuli i czosnku), ( zmiksowałam na drobno) Pokrojoną cebulę i czosnek przesmażyć, dodać pokrojone(...)warzywa, gotować do miękkości na rosole lub wodzie Dodać koncentrat, ewentualnie soku pomidorowego, sól, cukier do smaku i bazylię, gotować chwile- mieszając Mięso przesmażyć krótko na patelni, dodać do sosu i chwilę razem gotować, do zupełnej miękkości mięsa Podawać z ryżem lub kopytkami i ulubioną surówką. Inspiracja "Mięsa na domowe obiady
Proste Potrawyteż od razu w potrawce jest kasza lub makaron.. tym razem potraktowałam danie bardziej jako sos i ugotowałam osobno kaszę jęczmienną. Aj było pysznie... :) Ps. Pasuje tu każdy rodzaj kaszy, makaron, ziemniaki, ryż... Wedle własnych upodobań i aktualnej ochoty :) Składniki: filet z kurczaka 3-4 marchewki 1 pietruszka 1 duży pęczek natki pietruszki 2 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego(...)lubczyku 1 łyżeczka bazylii szczypta gałki muszkatołowej 2 liście laurowe 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej Do smaku: pieprz pieprz ziołowy sól Sposób przygotowania: Do garnka wlewamy wodę i gotujemy pierś z kurczaka, po 20 minutach od zagotowania dodajemy pół łyżki słodkiej papryki i trochę soli. Gotujemy mięso do miękkości. Studzimy. Rozdrabniamy na mniejsze kawałki. W drugim garnku zagotowujemy wodę (około
Kolorowy Przepisownikkurczaka pierś. Całość mieszamy. Wyluzowanego kurczaka kładziemy na desce, przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, vegetą. Kurczaka zszywamy i formujemy z niego kieszeń, faszerujemy przygotowanym mięsem mielonym, zszywamy do końca i przyprawiamy zewnętrzną część solą, pieprzem, papryką. Pieczemy w piekarniku przez ok. 1 ½ godz. W temp. 185 o C-190 o C. Gdy skórka z obu stron będzie zarumieniona przykrywamy kurczaka folią(...)aluminiową i tak pieczemy do końca. Po upieczeniu i zdjęciu kurczaka podlewamy blaszkę szklanką wody, całość zlewamy ( przecieramy ) przez sitko do garnka, ewentualnie doprawiamy i dzięki temu mamy pyszny sos. SMACZNEGO
Smaki Ewynieduża pierś kurczaka oliwa z oliwek (nie z pierwszego tłoczenia!) 4-5 łyżek chutneya z mango 100 g śmietanki 30% 1 łyżka octu winnego białego sól, pieprz, płatki chili do smaku ewentualnie przyprawa do kurczaka Rozgrzewamy piekarnik do 200°C. Mięso kroimy na małe kawałki, takie "na jeden raz", posypujemy solą, pieprzem, ewentualnie przyprawą do kurczaka, marynujemy(...)lodówce. Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy kawałki kurczaka na dość mocnym ogniu, ale nie więcej niż 2-3 minuty. Następnie zmniejszamy ogień, dokładamy chutney, chwilę przesmażamy, żeby sos pokrył wszystkie kawałki, wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, płatkami chili i octem winnym. Przekładamy do cazuelas lub większych kokilek (wyjdą ok. 3-4 niewielkie porcje) i wkładamy do piekarnika
Kuchnia Prezydentowejrepertuaru Pascala Brodnickiego, kiedy jeszcze prowadził „Po prostu gotuj” w TVN. Pascal przygotował w ten sposób polędwiczki, ale ja wolę kurczaka. Danie jest pyszne i zawsze się udaje. Składniki pierś kurczaka 150 g cukru 3 łyżki oliwy z oliwek 6 łyżek octu balsamicznego garść orzechów nerkowca łyżka świeżego tymianku (nieobowiązkowo) kostka przyprawowa czosnkowa lub granulowany czosnek sól, pieprz Przygotowanie Mięso(...)Kiedy zrobi się ciemny, bursztynowy karmel wyłączyć palnik i zaczekać 2-3 minuty. Ostrożnie wlać balsamino (może strzelać, więc nie nachylać się nad garnkiem). Włączyć ponownie gaz i mieszać sos, aż składniki się połączą. Nie próbować, bo to gorący karmel! Do sosu wrzucić kurczaka, smażyć kilka minut. Na koniec dodać płaską łyżeczkę granulowanego czosnku i orzechy nerkowca. Wyłączyć
Kulinarne InspiracjeUżyłam ok 250 ml) przygotowanie Umytego i osuszonego kurczaka podzielić na 8 części - 2 skrzydełka, 2 nóżki, 2 uda, 2 piersi + korpus. Korpus i skrzydełka odłożyć na wywar. Na dużej, głębokiej patelni roztopić mało, obsmażyć kawałki kurczaka ze wszystkich stron na jasny kolor. Przyprawić solą i pieprzem. Dolać wino i 500 ml wody, dusić pod przykryciem przez(...)pozostałym maśle usmażyć na małym ogniu cebulki i grzyby. 5 minut przed podaniem posypać cebule i pieczarki cukrem i przyprawić sola i pieprzem. Gotowe kawałki kurczaka wyjąć z patelni i odstawić na bok, sos odparować do połowy objętości, dodać śmietanę i ponownie nieco zredukować. Jeżeli trzeba, włożyć kurczaka do sosu i podgrzać na małym ogniu. Podawać kawałki kurczaka polane sosem
Stare Garysklepach kuchnia afrykańska czy hinduską. Przygotowanie: Kroimy pierś kurczaka w kawałki. Kropimy cytryną i przyprawiamy startym czosnkiem oraz kuminem.. Kroimy cebule, pomidory, paprykę w kręgi. Siekamy kolendrę. Bierzemy głęboką patelnię, najlepiej wok. Na dnie układamy pierwszą warstwę warzyw (cebula, papryka). Druga warstwa to kawałki kurczaka. Jako trzecia warstwa - pomidory, posiekana kolendra i 6 papryczek chilli peperoncini. Wszystko(...)kostki (Jumbo, rosołowe). Garnek przykrywamy i dusimy 15 -20 minut na średnim ogniu. Czas zależny oczywiście od kuchenki. Później odkrywamy przykrywkę i gotujemy przez 5 minut, tak aby sos zgęstniał. Podajemy z ryżem białym długoziarnistym
Smaki Brazyliigodzin w lodówce. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka wyjąć z marynaty i położyć na suchej, rozgrzanej patelni. Zarumienić z obu stron, po czym podlać winem i w razie potrzeby wodą. Dusić ok 15 min. Na ok 3 min przed końcem duszenia piersi posmarować miodem. Czosnek niedźwiedzi dokładnie umyć i pokroić na mniejsze kawałki. W rondelku(...)sporo zmniejszy swoją objętość a łodyżki staną się miękkie ale nie rozgotowane. W razie potrzeby delikatnie oprószyć solą himalajską. To danie bardzo mi posmakowało. Czosnek wyszedł idealny, pierś soczysta, a sosem który został na patelni polałam delikatnie kaszę. Palce lizać
Jemy Pijemysól, pieprz cytrynowy - do smaku Makaron razowy ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Przelać zimna wodą i odstawi ć do odsączenia i wystudzenia. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić przyprawą do kurczaka i odstawić na 20-30 minut do lodówki, aby mięso przeszło smakiem przypraw. Następnie podsmażyć na oliwie na złoto. Zdjąć z patelni i odstawić(...)środka zalegającego piachu . Pokroić cienko na półplasterki. Sparzyć na sitku wrzącą wodą. Odstawić na sitku do odsączenia. Plastry ananasa z puszki pokroić na drobne kawałki. W mniejszym naczynku przygotować sos do sałatki. Wymieszać majonez z jogurtem i ulubionymi przyprawami - u mnie wyłącznie sól i pieprz cytrynowy . Dbający o linię mogą tu w ogóle pominąć majonez i sos przygotować wyłącznie
Grunt to przepis!płaska sól do smaku liście kozieradki do posypania lub pietruszki Pierś z kurczaka kroimy w kostkę średniej wielkości ( 2cm x 2cm ) , mieszamy z jogurtem, cukrem i czosnkiem , odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc . Następnego dnia obieramy ziemniaki i cebulę , ziemniaki kroimy na kawałki takie same jak wcześniej kurczaka , cebulkę siekamy drobno . Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju , wrzucamy mieloną paprykę(...)mieszanki przypraw , cebulę i ziemniaki , smażymy krótką chwilę , mieszając żeby się nie przypaliło ( około 5-6 minut ) . Następnie dorzucamy kurczaka, solimy , zmniejszamy ogień , przykrywamy pokrywką i dusimy , co jakiś czas mieszając około 30-40 minut . Po tym czasie sos powinien być gęsty i pyszny . Podajemy z chlebkiem pita lub samodzielnie , udekorowane kolendrą lub pietruszką . Można zrobić to danie dzień wcześniej
Ogrodnik w podróżySkładniki: 300g piersi z kurczaka przyprawa do kurczaka Gyros olej rzepakowy 1 puszka kukurydzy (220g po odsączeniu) 1 puszka ananasa (340g po odsączeniu) 230g sera żółtego 8-10 placków tortilli (o średnicy ok. 20cm) 3 czubate łyżki majonezu 3 czubate łyżki ketchupu pikantnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem – Wykonanie: Kurczaka pokroić w kosteczkę, otoczyć(...)dokładnie w przyprawach. Na patelni rozgrzać olej, usmażyć kurczaka , ostudzić. Ananasa odsączyć z syropu, pokroić w kosteczkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Z ketchupu i majonezu przygotować jednolity sos. Każdy placek tortilli posmarować sosem. Na połówce każdej tortilli położyć kawałki kurczaka, ananasa i kukurydzę, posypać startym serem. Złożyć na pół. Rozgrzać grilla elektrycznego
Kulinarne Przebojeduża cebula 3 ząbki czosnku 2 szklanki bulionu 100 g ryżu Sól Pieprz Ostra czerwona papryka Bazylia Czarne oliwki Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy na plastry, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Obsmażamy na rozgrzanej patelni, zdejmujemy mięso na talerz. Cebulę obieramy i kroimy w kółka. Podsmażamy na patelni po mięsie, dodajemy mieszankę warzyw z papryką(...)wsypujemy suchy ryż. Dokładnie mieszamy. Dusimy pod przykryciem, około 20 minut, od czasu do czasu mieszając (żeby ryż się nie przypalił). Pod koniec na wierzchu układamy usmażonego kurczaka, polewamy sosem. Zdejmujemy z ognia, dekorujemy pokrojonymi czarnymi oliwkami. Smacznego
VioletoweKucharzenieprzecież jutro także ktoś może sobie zaserwować taką:) Przepis jak zwykle znalazłam u Siostry Anastazji (123 sałatki i surówki). I bardzo mi posmakowała. W oryginale dodajemy dwie usmażone piersi z kurczaka, które ja zastąpiłam kilkoma plastrami szynki Składniki: 5 jaj 30 dag żółtego sera 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1/2 puszki groszku konserwowego 5-6 plastrów szynki 3 łyżki chrzanu(...)zalewy. Ser ścieram na tarce jarzynowej o średnich oczkach.szynkę kroję w kostkę. Wszystkie składniki wrzucam do miski . Doprawiam solą i pieprzem. Majonez, śmietanę i chrzan mieszam i sosem polewam sałatkę. Koperek myję, suszę i siekam. Posypuję sałatkę i wszystko razem łączę ze sobą. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenłyżki majonezu Opcjonalnie: kukurydza cebula Wymieszać ketchup z majonezem i odstawić na bok Piersi z kurczaka oczyścić z ewentualnych błonek i umyć Rozgrzać olej na patelni, ułożyć piersi z kurczaka (w całości) i obsmażyć mocno z obu stron. Przyprawić najpierw z jednej strony, potem - po obróceniu - ponownie przyprawić mięso Przygotować kapustę pekińską krojąc ją w jak najcieńsze paski(...)musi być bardzo ostry nóż, żeby mięso nie "rozsypało" się podczas krojenia Następnie, na każdym placku do tortilli, układamy na jednaj połowie najpierw kapustę, potem mięso i polewamy łyżką sosu przygotowanego z ketchupu i majonezu Zwijamy wszystko dosyć ciasno: najpierw zakładamy boki, a następnie, zwijając od siebie, tworzymy rolun Rozgrzewamy opiekacz do sandwichy, układamy po jednym kebabie jak najbliżej zawiasów
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comświeże, surowe żółtko * 1 czubata łyżeczka musztardy dijon 1 łyżka octu winnego lub soku z cytryny 1/3 szklanki oliwy z oliwek sól morska, świeżo mielony pieprz Dodatki: grillowana pierś z kurczaka (pojedyncza) jajka ugotowane na półtwardo listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Bagietkę lub inne pieczywo kroimy – w plasterki lub kostkę. Smarujemy masłem lub skrapiamy oliwą(...)części (w przypadku mini sałaty wystarczy na pojedyncze listki) i myjemy. Osuszamy. Przygotowujemy dressing. Anchois należy lekko opłukać bieżącą wodą. Do malaksera wrzucamy wszystkie składniki i miksujemy na gładki sos (jeśli nie mamy sprzętu – fileciki należy rozgnieść widelcem, dodać wyciśnięte czosnki, żółtko, musztardę, ocet/cytrynę, następnie roztrzepać i powoli wlewać cieniutką strużką oliwę cały czas mieszając ubijaczką). Gotowy
Poezja smakuWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wczoraj z braku czasu musiałam zrobić jakiś szybki obiad. Zajrzałam do mojej lodówki oraz szafek kuchennych i do
Marta Gotujerodziny.Mój trzylatek się tym daniem zajadał ;). SKŁADNIKI 250g makaronu muszelki 250 ml śmietanki 30% 1 brokuł 500g piersi z kurczaka sól,pieprz łyżka oleju WYKONANIE Brokuła dokładnie myjemy,dzielimy na różyczki i gotujemy na pół-twardo.Mięsko z kurczaka kroimy w niedużą kostkę,oprószamy solą i pieprzem odstawiamy na 10 min. Na patelnię wlewamy olej,podgrzewamy i smażymy(...)zgęstnieje. Doprawiamy według siebie solą i pieprzem,można wsypać jeszcze czosnek suszony. Makaron gotujemy trochę krócej niż jest napisane na opakowaniu i dobrze osączamy po ugotowaniu.Następnie przekładamy do sosu,mieszamy,dokładamy również ugotowany brokuł i mieszamy.Całość jeszcze dusimy ok.10 min.na małym ogniu. Po upływie tego czasu nasze danie jest gotowe,wykładamy na talerz i wcinamy.Ja dodatkowo dodałam jeszcze
Mała w garnku mieszaSkładniki: -2 pojedyncze piersi z kurczaka -1 mała kapusta pekińska -1 ogórek zielony -2 małe pomidory -1 jogurt naturalny -3 średnie ząbki czosnku -1 łyżka majonezu -szczypiorek -przyprawy (gyros, sól, pieprz) -łyżka oleju Sposób przygotowania: Piersi myjemy, oczyszczamy z błon,kroimy w dość dużą kostkę i podsmażamy na oleju z przyprawą do gyrosa. Odstawiamy do ostygnięcia. Kapustę pekińską kroimy(...)Ogórka kroimy w cienkie plastry. Pomidora dzielimy na 4 części a następnie w plastry o grubości ok. 0,5 cm. Warzywa mieszamy z mięsem. Całość polewamy sosem czosnkowym i posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Przepis na sos czosnkowy znajdziecie tutaj . Smacznego
Magia jedzenia.Cabernet Sauvignon pieczona jagnięcina, cielęcina, dziczyzna, grillowana wołowina lub krojona w plastry kacza pierś. Do Merlota idealna byłaby grillowana kaczka, udziec barani, żeberka jagnięce, sarnina lub polędwica wołowa. Do Ponot Noir zjedlibyśmy polędwicę wieprzową, delikatną dziczyznę oraz pieczony lub grillowany drób (kurczak , kaczka, indyk, bażant, przepiórka) Zinnfandel kojarzy nam się z dużym, soczystym grillowanym udźcem jagnięcym. Ale wina czerwone(...)Blanc. Nadchodzi wiosna i lato, a więc czas na wina białe. Do Chardonnay zjedlibyśmy z ogromną przyjemnością ostrygi, homary lub kraby, ale to banał. Mogą być również ryby w sosach maślanych, sałatki rybne, ceviche, lub łosoś w lekkim sosie holenderskim. Sauvignon Blanc powinien dobrze wypaść w towarzystwie grillowanych ryb np. łososia oraz białych mięs. Oczywiście każde wino można pić również
królestwo garówmoże być jeszcze w środku surowa– chodzi nam tylko o wstępne podsmażenie, gdyż będzie ona jeszcze podpiekana w piekarniku razem z cukinią. Jeśli przesadzicie z ilością czasu na patelni, pierś nie będzie soczysta. 3. PIEKARNIK nastawiamy go na 150 stopni C, opcja góra i dół 4. CUKINIA (1 min) Nie obieramy jej – skórka posłuży jako swoiste naczynie. Kroimy cukinię wzdłuż(...)naciąć cukinię wzdłuż tej granicy i dopiero wydrążyć. 5. FASZEROWANIE (2 min) Wydrążoną cukinię wkładamy na lekko wysmarowaną tłuszczem blachę lub blaszkę do pieczenia, wypełniamy każdą połówkę kurczakiem z cebulą (wlewamy także sos ze smażenia), następnie kładziemy na wierzch kawałki fety i posypujemy całość oregano. Na koniec lekko polewamy całość olejem rzepakowym. 6. PIECZENIE (20 min) Blachę z cukinią wkładamy
Nerds Kitchen