piersi z indyka - 1029 przepisów (strona:28/69)

Gulasz z indyka i cukinii 181

mnie idealny, banalnie szybki i prosty, a przy tym całkiem zdrowy obiad. Zapraszam Was zatem dziś na indyka, cukinię i kaszę kuskus :) Składniki:60 dag piersi z indyka,80 dag cukinii (3 średnie cukinie),3 średnie cebule,2 marchewki,2 białe papryki lub 1 czerwona,2 szklanki wody lub bulionu,sól, pieprz, kasza kuskus,4 łyżki oliwy,Cebulę

Delicious Titbits
Sałatka z indyka z pesto na ogórku 140

się bardzo wytwornie. Jest zdrowa i bardzo smaczna. Polecam! Wraz ze mną wariacje na temat sałatki opartej na trzech składnikach przygotowały: Pela , Malwina i Mirabelka. Składniki :  200g piersi z indyka 2-3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka zielonego pesto sól, pieprz pół zielonego ogórka Przygotowanie : Pierś delikatnie rozbić, oprószyć solą i pieprzem i grillować, ostudzić

Codzienne Gotowanie
Potrawka z indyka, pyszna 275

Już nie wiem jak mam pisać, znowu pycha ??? Nic innego nie mogę powiedzieć, ponieważ to jest naprawdę dobre. Przygotowanie niezwykle proste, a smak super. Piersi indycze

Kuchnia Pokoleń
Indyk faszerowany burakami w cieście francuskim 203

Soczyste mięso, delikatna słodycz buraczków, chrupiące orzechy a wszystko to ukryte pod złocistym ciastem francuskim. Składniki: pierś z indyka 2-3 średnie buraki (można użyć więcej i spożytkować buraczki pozostałe po faszerowaniu jako smaczną jarzynkę) dwie garści obranych orzechów włoskich (około 30 szt.) opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła 3/4 szklanki pełnego mleka olej do smażenia łyżeczka cukru sól(...)podsmażamy na nim buraczki doprawione solą i pieprzem i cukrem. Podlewamy mlekiem i dusimy na małym ogniu przez 10 minut. Studzimy. Indyka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i delikatnie wycinamy w nim kieszonkę na farsz. Pierś indyczą faszerujemy buraczkami dość ścisłe. Doprawiamy sola i ziołami prowansalskimi. Obsmażamy z obu stron na złoto na rozgrzanym oleju. Podlewamy niewielka ilością wody. Dodajemy

Pyry na Gaz
MIELONE Z INDYKA 157

Dziś kuchnia serwowała mielone. Dla odmiany nie były to mielone wieprzowe tylko z indyka, smażone w piekarniku. Staram się jak mogę zredukować ilość kalorii i gotować zdrowo, eliminując przede wszystkim tłuszcz.Tak więcUżyłam:600g piersi z indyka2 małe cebulki1 ząbek czosnkuodrobina majerankusól, pieprzjajkobułka tartaWykonanie:Pierś mielimy. Cebulkę kroimy drobno, przesmażamy (użyłam masła sklarowanego). Do zmielonego mięsa dodajemy jajko, przesmażoną

Walijskie Pichcenie
Wędlina z indyka bez azotanów. Dieta - szybka przemiana 342

mięsem należy upiec go w rękawie lub naczyniu żaroodpornym z pokrywką. Ten prosty zabieg sprawi, że pieczyste z indyka będzie soczyste. Polecam! Składniki: 1-1,2 kg piersi z indyka 4 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny 3/4 łyżeczki soli 1 łyżeczka miodu/ksylitolu 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki papryki ostrej pieprz 1-2 łyżeczki suszonego oregano Wykonanie

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Świąteczna pieczeń z indyka 309

piersi z indyka20 dag suszonych moreli20 dag suszonych śliwek3 łyżki oliwyprzyprawa do indykaDokładnie oczyszczone i opłukane mięso rozkroić na płat o grubości około 1,5 cm. Posypać przyprawą do indyka i odstawić w chłodne miesce na minimum 1 godzinę, aby nabrało aromatu.Śliwki i morele namoczyć, a następnie ułożyć na mięsie. Zwinąć roladę, ściśle obwiązując mocną nitką, a następnie

Świat Domowej Kuchni
Rolada z indyka z papryką i marchewką 245

Składniki: pierś z indyka 700 g papryka żółta kawałek papryka czerwona kawałek papryka zielona kawałek marchewki bobaski z puszki 2 łyżki mozzarella 1 kulka pietruszka zielona krojona 1 łyżka Marynata: sól 0,5 łyżeczki pieprz ziołowy 0,5 łyżeczki marynata do kurczaka z rozmarynem i pieprzem cayenne 1 łyżeczka czosnek 3 ząbki olej 3 łyżki musztarda francuska 1 łyżka(...)posmarowania Przygotowanie:Marynata: czosnek obrać rozetrzeć z solą włożyć do miseczki dodać pozostałe składniki marynaty i wymieszać . Pierś oczyścić umyć i osuszyć . Mięso porozcinać żeby powstał płat mięsa , lekko rozbić . Połową marynaty posmarować mięso , ułożyć paski papryk , marchewki , pokrojoną w plasterki mozzarelle i zieloną pietruszkę . Zwinąć roladę i obwiązać sznurkiem . Posmarować roladę resztą marynaty i rozsmarować na górze musztardę . Roladę

Ala piecze i gotuje
Pieczeń indycza z prażonym jabłkiem 222

Pomysł na pieczeń powstał bardzo spontanicznie. Połączenia mięsa z owocami nie każdemu przypadnie do gustu ale warto chociażby spróbować. Delikatny indyk i kwaśne jabłko to duet doskonały. Składniki 500 g mielonej piersi z indyka 1 kwaśne jabłko 2 łyżki domowego rosołu 2 jajka 1 łyżka suszonego szczypiorku Tradismak ok. 1 łyżeczka przyprawy Pasztet- typ kogutek Tradismak przyprawa Smaczuś- pikantny

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Makaron z indykiem i dynią w sosie śmietanowym 201

każdego dania. Zarówno wytrawnych makaronów czy zup, jak i słodkich ciast. Dzisiaj podaję Wam moją propozycję na dynię z makaronem. MAKARON Z INDYKIEM I DYNIĄ W SOSIE ŚMIETANOWYM (4 porcje) Składniki: - 500 gram piersi z indyka - pół małej dyni - 200 gram śmietany 18% - garść posiekanej natki pietruszki - 1 cebula - 300 gram makaronu penne - pół łyżeczki tymianku - pół łyżeczki papryki

Zgrabne Gotowanie
Indyk w migdałach 170

piersi z indyka3 czubate łyżki mąki ziemniaczanej2 białka (roztrzepane)100 g płatków migdałowychsólpieprzolej do smażeniaJuż od wielu lat widać, że Polacy pokochali mięso z indyka. W wielu rankingach widać, że stało się ono trzecim, najbardziej popularnym mięsem po kurczaku i wieprzowinie. Najprawdopodobniej indyki pojawiły się w Polsce około 1560 roku. Dzisiaj zaprezentuję troszkę inną wersję kotletów z indyka

Świat Domowej Kuchni
Pierś z indyka w imbirze 101

Pierś z indyka to jedno z bardziej dietetycznych mięs i jednocześnie o dużej zawartości białka. A do tego bardzo smaczne, dlatego(...)warto urozmaicić nim swoją dietę. Poniżej przepis na lekkostrawne danie z grillowanej indyczej piersi z domieszką imbiru, który nadaje daniu wyrazistości. Nie pomijajcie etapu marynowania bo dzięki niemu pierś nie będzie sucha. I koniecznie pilnujcie czasu grillowania bo zbyt długi również wysusza to delikatne mięso. Do indyka pasują rozmaite dodatki - ja polecam marchewkę z groszkiem

Milion Smaków
Filet z indyka na sałacie z Somersby 174

Indyk nie musi być nudny! Lekkie danie na upalne dni. Przygotuj: 500g. piersi z indyka Czosnek Świeży rozmaryn Ser halloumi Sałata – taka jak lubimy Śmietana do zagęszczenia sosu Somersby Sól Pieprz Filety z indyka myjemy i suszymy. Robimy to zawsze – obowiązkowo z każdym przygotowywanym mięsem. Przyprawiamy solą, pieprzem i nacieramy mięso roztartym czosnkiem. Ilość czosnku w zależności

MarcinChef
Sałatka z wędzonym kurczakiem 136

proponuje – Sałatka z wędzonym kurczakiem Sałatka z wędzonym kurczakiem Mięso drobiowe – mięso ptaków hodowlanych, zawierające duże ilości białka i małe ilości tłuszczu (zwłaszcza mięso z piersi kurczaków i indyków). Składniki: 200 g pierś kurczaka wędzonego 140 g kukurydzy 150 g ananasa 1 łyżka majonezu 50 g cebuli lub mały kawałek pora   Przepis: Pierś kurczaka i ananasa kroimy

Gotowanie-uk
Grillowana pierś indycza marynowana w jogurcie 145

Pieczony schab z kością Tym razem właśnie wzięliśmy na warsztat esencję do sosu pieczeniowego ciemnego. I znowu się nie zawiedliśmy, sos zyskał naprawdę ciekawą głębię. Potrzebujemy: 800 g piersi z indyka Marynata: 150 g jogurtu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki soli szczypta pieprzu do smaku Sos: esencja do sosu pieczeniowego ciemnego Knorr 50 ml oleju(...)łyżka cukru 1 łyżka koncentratu pomidorowego 400 ml czerwonego wina wytrawnego 1 łyżeczka suszonego rozmarynu 50 g posiekanych suszonych pomidorów Pierś kroimy w plastry, wkładamy do pojemnika i dodajemy jogurt, przyprawy i 2 wyciśnięte ząbki czosnku. Indyka dokładnie mieszamy w marynacie, przykrywamy pojemnik i wkładamy do lodówki na 3-4 godziny. Grillujemy około 10 minut. Podajemy z sosem przygotowanym

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania