Jakiś czas temu oglądałam jeden z odcinków programu " Ewa gotuje ". Zaciekawiły mnie kotlety z piersi indyka panierowane w krojonym chlebie. A, że nie miałam indyka postanowiłam zrobić ale swoją wersję tych kotletów. Zrobiłam więc ze świeżej szynki wieprzowej. Kotlety wyszły smaczne, soczyste a panierka chlebowa bardzo chrupiąca, czyli tak jak lubię. Następnym razem pokombinuję ze środkiem
Ewa w kuchniprzyprawienia mięsa.Najlepiej użyć mleka o 2 lub 3,2 % zawartości tłuszczu.Schab nie przesiąka smakiem mleka podczas pieczenia.W ten sam sposób można także przygotować filet z piersi indyka.Źródło przepisu: Wielkie Żarcie
Gospodyni MiejskaWystarczy tylko ćwiczyć silną wolę, ewentualnie na lodówkę założyć kłódkę. No... dwie, tak dla pewności. Bo licho (pozostali domownicy) nie śpi.SKŁADNIKI:- 0,5 kg piersi indyka / kurczaka (u nas indor, ze względu na nietolerancję kurczaka),- papryka - czerwona i żółta,- grzybki Mun, 25 dag, /Można kupić i poczytać o nich tu: kliknij- marchew, 2,- kukurydza, pół puszki
Wypisz Wymalujmiękkiego masła 1 żółtko szczypta soli ok 20 ml zimnej wody farsz: 300 g grzybów leśnych 1 łyżka masła pęczek świeżej pietruszki 1 cebula 200 g piersi indyka łyżka masła 2 łyżeczki tymianku 1 jajko 2 łyżki mleka pieprz i sól do smaku ser do posypania (użyłam goudy) Przygotowanie: Grzyby obieramy i płuczemy, gotujemy w osolonej
Niezły MłynekDanie nie wymaga dużo pracy, wszystko robimy na jednej patelni. Smakuje równie dobrze następnego dnia, po odgrzaniu. GULASZ DROBIOWY Z CUKINIĄ I PIECZARKAMI (4 porcje) Składniki: - 500 gram piersi indyka - 200 gram pieczarek - 1 cukinia - 1 papryka (ja dałam pół czerwonej i pół żółtej) - 1 spora cebula - 1 marchewka - 200ml przecieru pomidorowego - łyżka koncentratu pomidorowego - natka pietruszki - sól, pieprz
Zgrabne Gotowanielata, prosta i szybka w przygotowaniu, zachwyci amatorów niebanalnych smaków. Tak niewiele składników potrzeba do stworzenia pysznego dania. Polecam, bo jest godna uwagi. Składniki: 6 plastrów piersi pieczonej z indyka Hańderek 6 łyżek ziołowego serka kanapkowego 1 główka kruchej lodowej sałaty 20 dag świeżych malin natka pietruszki do posypania(...)łyżki oliwy z oliwek ½ łyżeczki soku z cytryny 1 łyżeczka miodu ½ łyżeczki ziół do sałatek Sól i pieprz do smaku Sposób przygotowania: Pokrojoną na cienkie plasterki pierś z indyka, smaruję po łyżce serkiem kanapkowym zawijam ciasno w roladki, wkładam na godzinę do lodówki, aby masa stężała. Kroję na plastry. Sałatę myję, rwę na małe kawałki układam na półmisku
Wanilia i KardamonKolejny wyrób z szynkowaru tym razem drobiowy. Kurczak, indyk i żurawina to delikatne, aromatyczne połączenie. Doskonale nadaje się także na świąteczny stół. Składniki 1 pierś z kurczaka 250 g mielonej piersi z indyka 1 łyżka suszonej żurawiny żelatyna firmy Tradismak peklosmaczek firmy Tradismak sól przyprawa John firmy Tradismak 1. Mięso z indyka doprawiamy solą i przyprawą. Dodajemy(...)żurawinę. składniki dokładnie mieszamy. 2. Na dno szynkowaru wkładamy połówkę piersi z kurczaka. Posypujemy ją przyprawą, solą, peklosmaczkiem i żelatyną. 3. Równo rozkładamy doprawione mięso z indyka i przykrywamy drugim kawałkiem piersi. Posypujemy przyprawą, peklosmaczkiem i solą. 4. Nakładamy podkładkę i dociskamy sprężyną. Wstawiamy do lodówki na 2-3 dni. 5. Po tym czasie wkładamy szynkowar do garnka
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyidealnie pasuje podawana z ryżem, makaronem czy kopytkami. Zapraszam na potrawkę z indyka ze szparagami Potrawka z indyka ze szparagami Składniki: (dla 4 osób) 400 g piersi z indyka 2 białe części pora 6 średnich marchewek pęczek zielonych szparagów 400 ml śmietany 30-36% 2-3 ząbki czosnku 1-2 łyżeczki musztardy sarepskiej 0,5 kostki masła
UgotujmyTo.plwiem jak wy, ale ja nie przepadam do końca za piersią z indyka. Niestety jest ona dla mnie po upieczeniu za sucha. Dlatego szukałam sposobu by to zmienić, by pierś była soczysta, aromatyczna a nie sucha jak płyta wiórowa. Postanowiłam, że zamiast upiec ją tradycyjnie w piekarniku wykorzystam testowaną już wcześniej przeze mnie przy schabie i łososiu azjatycką metodę
Bernika - moj kulinarny pamietnikPyszne danie, uwielbiam takie zapiekanki. Wszystko w jednym, zarówna warzywa jak i mięsko. Użyjcie trochę wyższego naczynia do zapiekania, ponieważ podczas pieczenia wytworzy się dosyć dużo sosu. Piersi z indyka pociąć na mniejsze kawałki, lekko rozbić. Doprawić solą, pieprzem, obsypać papryką słodką, pieprzem cayenne, oregano. Odstawić na 15 minut. Ziemniaki obrać, pokroić na bardzo cienkie plasterki. Cukinię umyć
Kuchnia Pokoleńoraz Sztufadę z gęsich piersi po tulusku. Najpierw gęsie piersi została zamarynowane w mieszance ziół, świeżego tymianku, tłuczonego pieprzu, goździków i liści laurowych i czerwonego wina. Następnie szpikowano piersi słupkami boczku. Dalej było grillowanie i duszenie wraz z Bouquet garni z marynatą. Zorganizowano też dla nas konkurs grillowania, podzielono(...)bloga gotujzrodzinka.pl) zajęła pierwsze miejsce zdobywając tytuł Mistrzyń grillowania, a wygrałyśmy przygotowując 3 dania: Indyka w raju- pierś z indyka nadziewana owocami suszonymi i szpinakiem, z dodatkiem skórki cytrynowej, ostrej papryki, pieprzu, miodu, balsamino, wina. Zdrowe burgery- mięso mielone
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSzynkowar staram się wykorzystać w miarę możliwości dość często. To doskonały wynalazek, by przygotować dobre i zdrowe wędliny. Dzisiaj szynka z udźca indyka i piersi drobiowych z kawałkami czosnku. Polecam. SKŁADNIKI 1 udziec z indyka duży 1 podwójna pierś drobiowa 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka soli peklowanej 1/2 szklanki wody 2 łyżki przyprawy do drobiu ziele angielskie
W kuchennym oknie Ewydanie. Polecam! 2 średnie cebule 1 listek laurowy 2 goździki pół laski cynamonu (około 2,5cm) 4 ziarenka czarnego pieprzu 2 piersi z kurczaka (ja miałam akurat pierś z indyka) 1 łyżeczka przyprawy garam masala 1 łyżeczka świeżego startego imbiru 1 łyżeczka czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka ostrej papryki w proszku (chili(...)smażenia W woku lub głębokiej patelni rozgrzać oliwę. Przesmażyć cebulę wraz z listkiem laurowym, goździkami, cynamonem i pieprzem. Smażyć kilka minut do momentu aż cebula zmięknie. Dodać pierś z kurczaka (indyka) pokrojoną w kostkę, wymieszać z cebulą i chwilę smażyć. Zmniejszyć ogień i dodać przyprawę garam masala, imbir, czosnek, sól, ostrą paprykę i mielone migdały. Smażyć przez kilka minut
Codzienne Gotowaniezimno. Mięso jest wyjątkowo soczyste, miękkie, wręcz rozpływające się w ustach. Idealne nie tylko na świąteczny stół! Polecam!!! Składniki na filet z indyka: 1 kg piersi z indyka 2-3 łyżki oleju 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki oregano 1 łyżka smażonej cebulki (przepis) szczypta suszonego czosnku folia spożywcza Olej
Rozpustne gotowanieczemu na następny dzień wystarczyło ją tylko zapiec. Podane poniżej składniki na zapiekankę wymagają dużego naczynia żaroodpornego. SKŁADNIKI około 320 g makaronu wstążki 2 małe cukinie 500 g piersi z indyka (można zastąpić piersiami z kurczaka) 300 ml śmietany 30% 2 łyżki masła 120 g żółtego sera 450 g rozdrobnionego mrożonego szpinaku 3 duże ząbki czosnku 1 kulka mozzarelli
Passions hobbies life