pierogi - 9327 przepisów (strona:221/622)

Kluski ruskie 112

Domowe kluski ruskie – takie jak u mamy .Dla wielbicieli pierogów ruskich. Ten przepis dostałam od mojej mamy ,która za czasów PRLu  pracowała w garmażerii. Jeśli nie mamy czasu na klejenie pierogów ten przepis jest idealny. Są bardzo smaczne ,aż proszą się o dokładkę. Zachęcam do wypróbowania mojego  przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kluski ruskie – składniki

Olcia gotuje!
Pielmieni: przepyszne ukraińskie pierożki faszerowane surowym mięsem. PRZEPIS 233

Inaczej niż polskie pierogi z mięsem, pielmieni faszerowane są farszem surowym. Dzięki temu w pierożku podczas gotowania wytwarza się odrobina bulionu, który wypływa do ust po przegryzieniu. Są malutkie, aby były „na raz”. Tradycyjnie podawane są z roztopionym masłem albo śmietaną. Coś pysznego. Przepis na ukraińskie pielmieni Składniki: Porcja ciasta pierogowego według naszego sprawdzanego przepisu – przejdź

Kulinarna Polska
Pierogi richtich lyniwe 97

Już żech sam niyrŏz1 pisoł, że lubia take dania, przi kerych niy trza za kans2 łajzić po kuchni- no chyba, że to je jakŏ torta [...] Artykuł Pierogi richtich lyniwe pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Chińskie pierożki z mięsnym farszem 74

Chińskie pierożki z mięsnym farszem – doskonała propozycja na urozmaicenie klasycznego obiadu, która z pewnością przypadnie do gustu każdemu! Ruskie, z ziemniakami, truskawkami, a może borówkami – pierogi – uwielbiane przez zdecydowaną większość Polaków, no bo przecież jak ich nie lubić? Przyrządzane na mnóstwo sposobów, zawsze zachwycają smakiem. Dzisiaj proponuję Wam przygotowanie pierogów nieco inaczej ... The post Chińskie

Pogotujmy.pl
Pieczona feta z oliwkami 82

success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Jeśli lubicie moje przepisy, zapraszam Was do innych przepisów na dania z fetą: – Sałatka z arbuzem i fetą – Pierogi ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i fetą – Makaron z pieczoną fetą i dynią – Makaron z fetą i warzywami – Naleśniki ze szpinakiem i serem feta – Kotleciki(...)feta z miodem – Frittata ze szpinakiem i fetą – Szakszuka z fetą – Sałatka z pieczoną dynią i serem feta – Placki z gotowanych ziemniaków z fetą – Pierogi ze szpinakiem i serem feta – Sałatka z tortellini – Krem z pieczonych pomidorów i papryki – Frittata z batatem i szpinakiem PIECZONA FETA Z OLIWKAMI Przygotowanie : 25 minut

nietylkopasta.pl
Ziemniaki z patelni smażone z czosnkiem, chili i curry 180

kilka innych przepisów na potrawy z ziemniaków, które mogą Ci się spodobać: Ziołowe, młode ziemniaki pieczone>>> Cytrynowo-ziołowe ziemniaki pieczone>>> Przepis na pierogi ruskie>>> Ziemniaki smażone z curry>>> Smażone młode ziemniaki z czosnkiem i tymiankiem>>> Placki ziemniaczane>>> Przepis na udane kluski(...)śląskie>>> Ziemniaki z boczkiem>>> Pierogi leniwe z serem i ziemniakami>>> Kopytka z sosem koperkowym>>> Miłego gotowania! Ziemniaki z patelni

Moja Książka Kucharska
Kotlety z indyka w panierce 136

sosie hoisin>>> Makaron z indykiem, groszkiem cukrowym i pesto>>> Najlepsze skrzydełka w sosie hoisin>>> Kurczak Kung Pao>>> Pierogi z kaszą gryczaną i białym serem>>> Pierogi chińskie z wieprzowiną i kapustą pekińską>>> Skrzydełka z kurczaka w miodzie>>> Sznycle

Moja Książka Kucharska
Kluseczki leniwe czyli szybki obiad 89

leniwe. Leniwe, bo robi się je tak szybko, że nawet leniwi nie poczują, że to czasochłonne danie. W swojej karierze kulinarnej dań mącznych robiłam wiele. Kopytka ziemniaczane, kluski śląskie, pierogi, proziaki, bliny. Nigdy jednak do tej pory nie przyrządziłam leniwych. A są one z tych wyżej wspomnianych – najprostsze! Najpyszniejsze, rzecz jasna, wychodzą spod rąk mojej mamy. Mój mały(...)mączny ekspert ocenił jednak mój wyrób wysoko, a pusty talerz był tego potwierdzeniem. Kluseczki leniwe to obowiązkowy zestaw w menu mojej córki. Pierogi i kluski to jej ulubione dania. Jako dwulatka jadła je na okrągło, zyskując sobie śmieszne określenie w rodzinie “Pierożanka”. Zatem nie pozostaje mi nic innego, jak trenować swoje umiejętności kulinarne w tym mącznym zakresie

Raj dla Podniebienia
Surówka z białej rzodkiewki i marchewki 98

tych, którzy nie dbają o kalorie). Całość mieszam i lekko przyprawiam solą. Przed podaniem, surówkę warto schłodzić w lodówce. Pasuje do wielu potraw np. od mięs, a także pierogów np. pierogów ruskich . Ostatnio podałam surówkę do polędwiczek w sosie własnym . Poniżej zdjęcoiu z obiadu. Artykuł Surówka z białej rzodkiewki i marchewki pochodzi z serwisu Ania gotuje Blog kulinarny

Ania gotuje
Culurgiones – włoskie pierogi z ziemniakami, serem i miętą 130

Podobno nie da się odwiedzić Sardynii, a już zwłaszcza prowincji Ogliastra i nie spróbować Culurgiones . To tradycyjna forma nadziewanej pasty (dla nas, Polaków to oczywiście po prostu „pierogi” 😉), zamkniętej w formie charakterystycznego warkocza spighitta , kojarzącego się z kłosem zboża i wypełnionej kremowym nadzieniem z gotowanych ziemniaków, sera (najczęściej lokalnego fiscidu ), czosnku, mięty i oliwy. Serwowana najczęściej z prostym sosem(...)orzecha włoskiego i zaklejamy, jeśli potrafimy - w tradycyjnej formie spighitta   (warto poszukać na YouTube filmów pokazujących jak to zrobić), a jeśli nie to po prostu tak jak nasze pierogi; Gotowe Culurgiones gotujemy w osolonej wodzie, licząc ok. 2 minuty od chwili kiedy wypłyną na powierzchnię. Podajemy z sosem pomidorowym (tak jest tradycyjnie) lub, na przykład z masłem szałwiowym

Pasta Po Polsku
Szybki bulion z azjatyckimi pierogami... 111

Przepis ze strony Kitchen Stories . Składniki: (oryginalnie podane było, że na 2; u nas wystarczyło na 4, ale pewnie sporo zależy od apetytu) 12 azjatyckich pierogów ( ja chciałam wykorzystać poniewierającą się po zamrażarce paczkę i użyłam wszystkich 20) niewielki kawałek imbiru - wielkości kciuka 3 ząbki czosnku 1 marchewka 2 zielone cebulki sałatkowe 1 litr wody (u mnie - użyłam(...)pachnieć - około 4-5 minut. Wlej wodę i zagotuj. Dodaj grzyby i zredukuj ogień do średniego. Gotuj około 5 minut. 3. Przypraw sosem sojowym, szcyptą cukru i soli. Dodaj pierogi i gotuj kolejnych 5-7 minut (zależy, czy są mrożone; trzeba sprawdzić opis na opakowaniu). Rozmieszaj pastę miso z odrobiną zupy i wlej do garnka. Podawaj od razu, posypane

Lejdi of the house
Delikatny gulasz z pieczonych bakłażanów.  111

gulasz z pieczonych bakłażanów  Delikatny gulasz z bakłażanów lub jak kto woli bakłażany w sosie pomidorowym idealnie się sprawdzą jako typowe antipasto bądź dodatek do kopytek, gnocchi, czy pierogów. Zapewniam, że smakują wybornie  również z chrupiącą skórką chleba, tak na ciepło, jak i na zimno. Nie należą do najlżejszych dań włoskich, dlatego postanowiłam je nieco odchudzić. Zamiast(...)przegryzienia się smaków. I gulasz gotowy. Wytrzyma spokojnie nawet tydzień w lodówce, z dnia na dzień zmieniając swój smak na wyraźniejszy i głębszy. Polecam do wszelkiego rodzaju ravioli, pierogów, klusek, kopytek, etc. Od razu zobaczycie jak ten prosty i aromatyczny sos ma wiele zastosowań w kuchni. Jeśli pokusicie się na większe kawałki bakłażana i mniejszą ilość sosu, to już

Z Kuchni Do Kuchni
Kluseczki leniwe czyli szybki obiad 96

leniwe. Leniwe, bo robi się je tak szybko, że nawet leniwi nie poczują, że to czasochłonne danie. W swojej karierze kulinarnej dań mącznych robiłam wiele. Kopytka ziemniaczane, kluski śląskie, pierogi, proziaki, bliny. Nigdy jednak do tej pory nie przyrządziłam leniwych. A są one z tych wyżej wspomnianych – najprostsze! Najpyszniejsze, rzecz jasna, wychodzą spod rąk mojej mamy. Mój mały(...)mączny ekspert ocenił jednak mój wyrób wysoko, a pusty talerz był tego potwierdzeniem. Kluseczki leniwe to obowiązkowy zestaw w menu mojej córki. Pierogi i kluski to jej ulubione dania. Jako dwulatka jadła je na okrągło, zyskując sobie śmieszne określenie w rodzinie “Pierożanka”. Zatem nie pozostaje mi nic innego, jak trenować swoje umiejętności kulinarne w tym mącznym zakresie

Raj dla Podniebienia