Tarta z chrupiącego ciasta filo, wypełniona aromatycznym nadzieniem z kiszonej kapusty i leśnych grzybów, borowików i podgrzybków. Wyjątkowe i pyszne wytrawne danie, doskonałe na co dzień i od święta Ta tarta powstała praktycznie przez przypadek – przygotowałam znacznie więcej farszu na świąteczne pierogi, niż było to konieczne. Mogłam dorobić porcję ciasta i lepić pierogi dalej, ale postanowiłam skorzystać z zamrożonego ciasta filo. To nieplanowane danie okazało się strzałem w dziesiątkę! Ciasto filo to ba...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...