Danie kuchni fusion czyli połączenia dwóch kultur. Wschodnioeuropejskiej, która od strony kulinarnej znana jest między innymi z pierogów i niemieckiej, która znana jest ze swojego tajemniczego wynalazku jakim jest sos curry, zazwyczaj podawany z kiełbaskami, głównie w Berlinie. Generalnie takie brutalne zderzenie tych dwóch kultur w Berlinie nastąpiło w kwietniu 1945 roku w wyniku ofensywy Armii Czerwonej(...)niemieckie standardy pomysł, żeby posypać ketchup przyprawą curry. Tak kształtowały się wyżyny niemieckiej kuchni, a sam pomysł został opatentowany. W ramach smutnego jedzenia w pracy postanowiłem sobie przyrządzić pierogi na styl berliński z rewolucyjnym sosem, który zmienia oblicze ziemi, tej ziemi. Co w nim takiego rewolucyjnego? Kiedy były kanclerz Niemiec Konrad Adenauer próbował opatentować dodawanie mączki sojowej
Kryzysowa Książka KucharskaKuchnia polska uchodzi za dość ciężkostrawną, ale urozmaiconą. Jest też obiektem żartów wielu Polaków, którzy na tradycyjne dania wybrali pierogi ruskie, barszcz ukraiński, karp po żydowsku czy flaki po cygańsku. O tradycji kuchni polskiej można jednak mówić w wielu aspektach. Jest ona bowiem niemalże tak samo zróżnicowana, jak i bogata była nasza historia. Choć dziś jako naród jesteśmy zjednoczeni(...)dań sytych, które dadzą nam siłę na dłuższy czas pracy. Dlatego kuchnię polską zdominowały mięsa oraz węglowodany. Polska kuchnia nazywana jest kuchnią mączną, na co składają się liczne kluski, pierogi, zupy, sosy czy fermenty. Bogactwo naturalne sprawia, że na polskim talerzu często znajdziemy dobra prosto z runa leśnego – tak w wymiarze słonym, jak i słodkim. Smaki Polski Polskie smaki
ProstePesto.plpieprz. Pokrój kurczaka i warzywa na kawałki, umieść je w parowniku i gotuj na parze przez około 20-25 minut. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem. Gotowane na parze pierogi z serem: Składniki: pierogi z serem (możesz użyć gotowych lub własnoręcznie przygotowanych), masło, cebula, śmietana. Umieść pierogi w parowniku i gotuj na parze przez około(...)minut. Na patelni rozpuść masło, podsmaż cebulę, a następnie dodaj śmietanę. Podawaj pierogi polane sosem. Gotowanie na parze - podsumowanie Gotowanie na parze to prosta, zdrowa i smaczna metoda przygotowywania potraw, która zachowuje wartości odżywcze i naturalny smak składników. W tym artykule omówiliśmy szczegółowo korzyści, techniki oraz praktyczne wskazówki dla osób gotujących na parze. Zachęcamy do eksperymentowania z różnymi składnikami
Podstawy GotowaniaLeniwe pierogi z bułką i owocami Leniwe pierogi z bułką i owocami to pyszny letni obiad i dla dużych i dla małych. Dla mnie to takie wspaniałe wspomnienie dzieciństwa i smak babcinej kuchni, tylko wtedy jadałam leniwe bez dodatku owców, tylko polane rozpuszczonym masłem z tartą bułką i z dodatkiem cukru oczywiście. Teraz postanowiłam to danie nieco urozmaicić(...)szalone i przemycam je w wielu daniach, więc po prostu dodałam je także do klusek. Przesmażyłam je najpierw delikatnie na maśle, żeby puściły trochę soku. Inne przepisy na leniwe pierogi Na blogu znajdziesz także inne przepisy na te pyszne kluski: Kluski leniwe Leniwe pierogi Po więcej kulinarnych inspiracji zapraszam Cię również na mój profil na Instagramie. Kliknij zaobserwuj
Kulinarne przygody Gatity