pierogi - 9277 przepisów (strona:120/619)

Pieczone pierożki nadziane pieczarkami i swojską kiełbasą 28

Dlaczego? Bo Odkrywca Smaku to: rodzinna tradycja, sprawdzone receptury, najwyższej jakości surowce pochodzące od lokalnych dostawców, bez ulepszaczy smakowych, tylko naturalne przyprawy, wędzenie na drewnie olchowych/bukowym. Jak przygotować pieczone pierogi? Składniki: 500 g mąki pszennej + do podsypania 30 g drożdży szczypta cukru mała szczypta soli 40 g miękkiego masła/margaryny niepełna szklanka ciepłego mleka 1 jajko Na farsz(...)mnie kiełbasa swojska od Odkrywca Smaku 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki olej do podsmażenia składników sól i świeżo mielony pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania pierogów Przygotowanie: Drożdże mieszamy z mlekiem i cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, sól, dodajemy nasze rozpuszczone drożdże, jajko i posiekane masło. Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być miękkie, elastycznie, nie lepiące się

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania