Tradycyjne świąteczne wypieki: najlepsze przepisy na ciasta na Boże Narodzenie Kiedy nadchodzi grudzień, wracamy do smaków dzieciństwa, gdy na stole zawsze czekały tradycyjne świąteczne ciasta przygotowane
Cztery FajeryJak upiec kaczkę? Przepis krok po kroku na kaczkę pieczoną w całości Jak upiec kaczkę? To pytanie zadawałam sobie wielokrotnie, zanim zdecydowałam się upiec kaczkę po
Cztery FajeryWant a Bite? Wokół ryżu – Beata i Tetsu Want a Bite? Wokół ryżu to książka, która z pewnością Was zainteresuje, zwłaszcza jeśli szukacie inspiracji na dania
Cztery FajeryDlaczego? Bo Odkrywca Smaku to: rodzinna tradycja, sprawdzone receptury, najwyższej jakości surowce pochodzące od lokalnych dostawców, bez ulepszaczy smakowych, tylko naturalne przyprawy, wędzenie na drewnie olchowych/bukowym. Jak przygotować pieczone pierogi? Składniki: 500 g mąki pszennej + do podsypania 30 g drożdży szczypta cukru mała szczypta soli 40 g miękkiego masła/margaryny niepełna szklanka ciepłego mleka 1 jajko Na farsz(...)mnie kiełbasa swojska od Odkrywca Smaku 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki olej do podsmażenia składników sól i świeżo mielony pieprz do smaku Dodatkowo: 1 jajko do posmarowania pierogów Przygotowanie: Drożdże mieszamy z mlekiem i cukrem. Do miski wsypujemy mąkę, sól, dodajemy nasze rozpuszczone drożdże, jajko i posiekane masło. Wyrabiamy ciasto. Ciasto powinno być miękkie, elastycznie, nie lepiące się
Słodkie okruszki