pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:71/458)

Calzone 120

Calzone to rodzaj pizzy. Z tą różnicą, że jest ona w kształcie pieroga. W moim przypadku są to dwa dość duże pierogi, ale możecie też ciasto i farsz podzielić na 4 części i zrobić mniejsze pierogi. Farsz do takiej pizzy możemy przygotować z tego, co mamy akurat pod ręką. W moim przypadku są to dodatki, jakie zazwyczaj(...)kształt koła. Posmarować koncentratem pozostawiając czyste brzegi. Na jednej połowie każdego placka wyłożyć po połowie farszu z patelni. Dodać pokrojoną szynkę i ser. Następnie skleić brzegi ciasta na kształt pieroga. Wierzch posmarować niewielką ilością koncentratu i posypać ziołami. Tak przygotowane pierogi przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st.C

Danka Pichci
Idealne ciasto na pierogi 84

Idealne ciasto do pierogów to klucz… do pierogów idealnych. Szczerze powiedziawszy pierożka możemy nadziać dosłownie wszystkim co da się w tym pierogu zlepić. Ale jak sprawić ,aby ciasto na pierogi było delikatne, nie pękało i nie było jak podeszwa gumowców? Jest na to sposób: sposób na idealne ciasto! Nigdy nie ważę i nie mierzę składników(...)Ciasto podczas wykrawania kółek jest jeszcze ciepłe .   Nakładamy farsz np. ziemniaki i ser, grzyby i kasza gryczana, kapusta słodka z grzybami, itd. Składamy kółka na pół i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonej wodzie, od momentu wypłynięcia około 3 minuty. Po wyciągnięciu polewamy masłem z zeszkloną cebulką i …gotowe

Z Kuchni Do Kuchni
Mini pierogi ruskie z masłem palonym 151

zatargów wybaczania. To czas wspólnego biesiadowania w cudownej atmosferze świątecznych dań delektowania. Kolację wigilijną w tradycji przygotowujemy, ale trochę po nowemu je zaczarowujemy. Jednym z ulubionych dań są pierogi ruskie na świeżo gotowane, czasem na patelni podsmażane, dzieci szczególnie je uwielbiają  i zawsze najszybciej z talerzy znikają. Moje pierożki są mini, na raz, w smaku pycha i doprawione(...)delikatnie orzechowym, podaję i do gotowania kolejnej porcji się udaję. Pierożki te z talerzy szybko znikają bo przecież wszyscy je uwielbiają, ale szczególnie dzieci słabość do nich mają. Duże pierogi szybciej ulepimy, ale rozmiarem i tak pysznego smaku nie zmienimy, nie kształt tu decyduje, bo t ciasto w połączeniu z farszem  i masłem czaruje. Talerze zielone  pięknie

Moniki Smakołyki
Przepis na łatwe, szybkie a przede wszystkim miękkie ciasto na pierogi 1982

Pierogi uwielbia chyba każdy z nas, prawda? Zazwyczaj pierogi kojarzą nam się ze Świętami Bożego Narodzenia, gdzie robimy ich mnóstwo z grzybami i kapustą. Ale przecież te smakołyki można nadziewać wszelakimi farszami. U nas ostatnio goszczą z nutellą oraz z bananem i nutellą. Często robimy też z mięsem, czy truskawkami. Wiadomo jeść każdy lubi, ale nie każdemu wychodzi(...)idealnie gładkie, miękkie i sprężyste ciasto. Ja przybywam do Was z przepisem na idealne ciasto na pierogi. Ciasto na pierogi: 350g mąki szczypta soli łyżeczka margaryny szklanka gorącej, ale nie wrzącej wody Na sam początek mieszam całość łyżką, następnie składniki łączę dłońmi. Z tego przepisu wychodzi ok.40 pierogów. Zajrzyj również tu: 1.  Drożdżowa babka cytrynowa

My World by Dagmara Rek
Pierogi z mięsem 149

Pierogi, super smaczna potrawa, która znika szybciej niż naleśniki.  Ciasto robimy z 500 g mąki, 1 łyżki soli, 1 jajka i szklanki wody.Mięso 500 g zmielone  z indyka doprawiamy solą, pieprzem(...)wbijamy jajko i dodajemy trochę bułki tartej. Ciasto po wyrobieniu odstawiamy przykryte na 30 min.,  potem dzielimy je na 4 części... wałkujemy, wycinamy krążki, nakładamy mięso i lepimy pierogi. Polepione pierogi wrzucamy do osolonej gotującej się wody. Po wypłynięciu pierogów i zagotowaniu ponownym wody, wyławiamy po 3-4 min. Potem chwilę hartujemy w zimnej wodzie

chleba naszego
Pierogi ruskie 188

kuchni polskiej jest tyle pysznych dań - jednym z moich ulubionych są pierogi! Chyba każdy smak:) Dziś zaproponuję Wam pierogi ruskie z twarogiem i ziemniakami. Lubicie? Ja uwielbiam! Nie lubię kupować w sklepach, bo zazwyczaj są nie smaczne. Lubię czuć w nich prawdziwy biały ser i ziemniaki, a nie jakąś pulpę czy samo puree bez smaku. Fajne jest(...)pierogach, że można je jeść na ciepło ( z okrasą lub z samym masełkiem) , na zimno, czy też na drugi dzień podsmażane :) A wy jakie lubicie pierogi? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pierogi ruskie 188

kuchni polskiej jest tyle pysznych dań - jednym z moich ulubionych są pierogi! Chyba każdy smak:) Dziś zaproponuję Wam pierogi ruskie z twarogiem i ziemniakami. Lubicie? Ja uwielbiam! Nie lubię kupować w sklepach, bo zazwyczaj są nie smaczne. Lubię czuć w nich prawdziwy biały ser i ziemniaki, a nie jakąś pulpę czy samo puree bez smaku. Fajne jest(...)pierogach, że można je jeść na ciepło ( z okrasą lub z samym masełkiem) , na zimno, czy też na drugi dzień podsmażane :) A wy jakie lubicie pierogi? Czytaj więcej

Ana Mari's world
Pierogi z soczewicą i ziemniakami 114

soczewica i ziemniakami Tanie, pyszne, pożywne choć dość pracochłonne. Danie można przygotować w wersji wegetariańskiej a nawet wegańskiej, lub okrasić skwarkami i mięsożercy też będą zadowoleni Lubicie? PRZEPIS NA PIEROGI Z SOCZEWICĄ I ZIEMNIAKAMI Składniki na pierogi z soczewica i ziemniakami: ciasto pół kg mąki łyżka oleju sól ok 1 szkl. gorącej wody farsz: 25 dag soczewicy(...)ziemniaków ugotowanych 2 cebule 1 marchewka sól pieprz olej do podania: skwarki słoniny, wędzonego boczku lub zeszklona cebulka Jak zrobić pierogi z soczewicą i ziemniakami: Soczewicę zalać wodą i gotować do miękkości, odsączyć i lekko utłuc tłuczkiem do ziemniaków. Ziemniaki przecisnąć przez praskę. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju razem z marchewką startą na tarce jarzynowej

Dorota Smakuje
Bezglutenowe pierogi leniwe + filmik 125

Kluczem do sukcesu jest właściwy przepis, a ten znalazłam w nieprzepastnych zasobach internetu . Podstawą mojej wersji bezglutenowej stanowi przepis z bloga  Słodka Strona  na genialne  Leniwe pierogi  - koniecznie odwiedźcie ten   BLOG . A tymczasem zapraszam na przepis wraz z filmikiem :-) * * * Składniki (proporcje dla 3-4 osób): 600 g twarogu 3 jajka ok. półtorej szklanki mąki(...)Mąka bezglutenowa nie skleja się, ciasto się rozpada. Ale delikatnie kulając poradzimy sobie. 5. Nastawiamy garnek z wodą. Wrzątek solimy - półtorej łyżeczki soli. Wałeczki ciasta kroimy pod kątem. 6. Pierogi wrzucamy na wrzątek, gotujemy partiami, lekko mieszamy, by nie przywarły do dna garnka. Gotujemy 3-4 minuty od wypłynięcia. W rondelku roztapiamy ok. pół kostki masła. Masło lekko musi

Kawa z mlekiem
Pierogi z białym serem ziarenkami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem 168

dosypaniu nasion po kilku minutach stawał się bardziej zwarty i gęsty. Farsz zrobiłam wcześniej przed zagniataniem ciasta. Nasionka miały czas, aby zrobić swoje.   Z takiego sera łatwiej lepić pierogi. Farsz z dodatkiem trawy z owsa pozostał bez zmian, zdecydowanie luźniejszy. Pierogi z serem znane i lubiane. Można ser łączyć z różnymi dodatkami. Chciałam również zwrócić Waszą uwagę(...)ciasto, które już od jakiegoś czasu zagniatam z wodą gazowaną. Woda gazowana sprawdza się w naleśnikach, więc pomyślałam, że tym bardziej w cieście na pierogi. Polecam, bo ciasto jest fantastyczne!    Pierogi z białym serem z ziarnami szałwii hiszpańskiej i zielonym owsem Ciasto 500g mąki pszennej, około 450ml wody gazowanej, 1 jajko, 1 łyżka miękkiego masła, sól

Leśny Zakątek
Pierogi z kaszą gryczaną 124

najczęściej ruskie lub z kapustą i grzybami. Ja ostatnio robiłam z kaszą gryczaną i serem gorgonzola. Bardzo ciekawe połączenie, warte wypróbowania. Podałam je z pieczarkami, cebulką i oliwkami. Pychotka ;) Pierogi z kaszą gryczaną  składniki: 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 szklanka bulionu 3 łyżki sera gorgonzola 1 łyżeczka sosu worcestershire słodka i ostra papryka, sól, pieprz 1/2 ciasta(...)pierogi z tego przepisu klik   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi z kaszą gryczaną  wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy na sypko w bulionie. Tak aby pochłonęła cały płyn, jeżeli jest zbyt twarda dodajemy trochę wody. Dodajemy ser gorgonzola, przyprawy i sos worcestershire. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy ciasto z tego przepisu - - > klik   Rozwałkowujemy, wykrawamy krążki

Delusional Trine
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 121

sprawi, że będziemy móc cieszyć się tylko udanymi bezowymi wypiekami! PERFEKCYJNE PIEROGI Na Pani blogu, poza pysznymi przepisami na wypieki, znajdują się również sposoby na miękkie i smakowite pierogi w różnych postaciach. Czy ma Pani porady dla tych, którym pomimo starań, nie wychodzi idealne ciasto – jest za twarde lub po prostu nie chce się lepić? Ciasto(...)pierogi powinno być miękkie i elastyczne. Z jednej strony delikatne, ale z drugiej – wytrzymałe. Powinno dać się nam rozwałkować i nie ulec zniszczeniu, a następnie nadziać ulubionym farszem. Są dwie szkoły „pierogowe”. Jedna to ta, która zaleca lekkie zaparzenie mąki, czyli dodanie do ciasta bardzo gorącej wody (po zagotowaniu odstawionej na 2 minuty). Druga opcja to wyrobienie ciasta

Raj dla Podniebienia
Chinkali gruzińskie pierogi z mięsem 138

Thermomix przepisy. Chinkali. Gruzińskie pierogi z mięsem. Składniki na gruzińskie pierogi z mięsem Chinkali: Składniki na ciasto: 500 g mąki 2 żółtka szczypta soli ciepła wody 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki na farsz: 300 g mielonej wołowiny 200 g mielonej wieprzowiny 1 cebula plus masło klarowane do podduszenia cebuli 1 szklanka bulionu mięsnego 1 łyżeczka ziaren kolendry(...)rozbite na drobne kawałki) 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Thermomix przepisy. Chinkali gruzińskie pierogi z mięsem. Wykonanie chinkali w Thermomix: Wykonanie ciasta: Do naczynia Thermomix wsypujemy mąkę. Dodajemy żółtka, sól i oliwę. Wyrabiamy ciasto czas 3 min/Interwał. W trakcie wyrabiania przez otwór w pokrywie urządzenia wlewamy wodę. Wody wlewamy tyle

Themo przepisy
Pierogi z wątróbką, grzybami i kaszą gryczaną 147

opakowaniu. Odrobinkę posoliłam. Grzyby pokroiłam na drobne kawałki natomiast wątróbkę z cebulką zblendowałam na gładką masę. Wymieszałam kaszę, wątróbkę i grzyby. Przyprawiłam solą do smaku. Zrobiłam ciasto na pierogi. Do przesianej mąki dolałam przegotowanej ciepłej wody. Wlałam tyle, by ciasto zaczęło się sklejać. Dolałam łyżkę oleju do ciasta. Zagniotłam wszystko aż uzyskałam plastyczną masę. Rozwałkowałam, w miarę potrzeby podsypując(...)mąką i szklanką wykrawałam kółka. Nakładałam po łyżeczce przygotowanego farszu na wycięte kółka z ciasta i zalepiałam pierogi. Gotowałam w osolonej wodzie z dodatkiem 1 łyżki oleju przez 2 minuty od czasu wypłynięcia pierogów na powierzchnię wody. Ugotowane pierogi delikatnie puchną i robią się białe. Podawałam z masłem a innym ze stopioną słoninką z cebulą. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Pierogi z kapustą i grzybami 109

jest ktoś na sali kto nie lubi tych pierogów?! Ręka do góry ;) Ja akurat jestem z tych co kochają wszystkie pierogi a Świąt Bożego Narodzenia nie umiałabym sobie wyobrazić bez tego dania. Pierogi na święta zazwyczaj podajemy gotowane z kapustą i grzybami, a później odsmażane. I chociaż post został już dawano zniesiony Wigilia to Wigilia(...)mąki + do posypania stolnicy 400 ml gorącej wody ok 70 stopni 7-8 łyżek oleju rzepakowego ogromna szczypta soli Przygotowanie farszu: Grzyby płuczemy wieczorem dzień przed planowana produkcją pierogów, następnie zalewamy zimną wodą i odstawiamy do rana. Wymoczone grzyby gotujemy do miękkości, ok 20-30 minut. Pod koniec gotowania doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę siekamy drobniej i również gotujemy

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania