BURRITO „ Z ODZYSKU ” / RESOURCEFUL BURRITO Odwieczne pytanie – co zrobić z mięsem i warzywami z rosołu? Pierogi – nie mam ochoty, krokiety – też niekoniecznie… Sałatka warzywna, hmm, no może, dawno nie jadłam, ale co z mięsem…? Nagle olśnienie – mam tortille, zrobię burrito! Zawsze mam zapas puszek w domu, więc nie powinno być problemu
Martyna Cookslubimy takie ostre smaki, więc dodałam nawet więcej czosnku i to wyciśniętego przez praskę. Jeśli chcecie spróbować nowych smaków, to naprawdę warto. W karczmie jedliśmy w zupie pierogi z mięsem, ale tutaj dałam polecane ziemniaki w mundurkach jak i skwarki. Skwarki możecie zastąpić łyżką oleju lnianego. Zupa jest aromatyczna i zawiera czosnek i kminek, czyli to co lubimy, musiała
Mieszam w Garnkuprzyprawą do sera białego ewentualnie doprawić do smaku solą, wymieszać. Z ciasta francuskiego za pomocą szklanki wycinamy koła, na środku układamy około 1 łyżeczki farszu, a następnie sklejamy boki. Pierogi ułożyć na papierze do pieczenia na stojąco i posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec około 20 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Przepis na domową przyprawę do sera można znaleźć
Ciastka - domowe słodkościciepłą sałatką z brukselki i boczku Polenta z suszonymi pomidorami, serem pleśniowym, purée z bakłażana i sezamu, chutneyem z dyni i jabłka oraz pianą z palonego masła Czarne pierogi z łososiem, sezamem i sosem chrzanowym Hummus Ekipa Codzisw.menu prawie w komplecie: Natalia, Asia, Karolina, Wiktoria, Monika, Michał, Michał i ja ;) * Na koniec pragnę jeszcze raz podziękować naszym
Food Squaremojej kuchni tym bardziej że mam znajomego pana na ryneczku który sprzedaje mi zawsze świeży i bez konserwantów. Ostatnio widziałam też w Kauflandzie do kupienia więc kupujcie i zajadajcie. Pieróg z topinamburem, szpinakiem i serami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieMuch like a painter who just starts to paint and creates a unique piece of art, a good cook can whip up something by just starting
Food Polkaciasto cienko rozwałkować, wycinać szklanką kółka. Na połówkę ciastka kłaść kawałek jabłka (lub kilka drobnych kawałeczków - jabłek nie ścieramy tylko kroimy nożem), przykryć drugą połową i skleić jak pierogi. Piec ok. 25 minut w 180 stopniach na złoty kolor. Gorące ciasteczka posypać obficie cukrem pudrem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanieJeżeli zapiekanka makaronowa była zwykłą serową bombą, to ta kanapka na ciepło jest bronią masowego rażenia ;) Przy niej cannelloni Marzeny wydają się być łagodnym środkiem perswazji, a żółte pierogi daniem wręcz dietetycznym! ;) Jeżeli ktoś postrzega swoje relacje z jedzeniem w kategoriach winy i grzechu, to zalecam podjąć zdecydowane kroki, by choć na chwilę się od tego uwolnić
zadanie-gotowanieprzepysznych rzeczy. Produkty były wręcz wypieszczone przez uczestników, a z nich powstały małe dzieła sztuki. Ja z Moniką, Edytą, Martą przygotowałyśmy z małą męską pomocą przy wałkowaniu ciasta fenomenalne pierogi z karpiem i żurawiną. A oto dania, jakimi mogliśmy się na koniec delektować :) Sałata z czerwoną pomarańczą i anchois Sałata z serem blue, porem
Malinowe Pocałunkikostki chudego twarogu 100 g. 0.5 jaja 25 g. 2 łyżki mąki 20 g. 1 łyżeczka roztopionej margaryny light5 g. 1 Gruszka 150 g. Zielona herbata niesłodzona bez ograniczeń ************************************************** Pierogi przygotować z twarogu , jajka i mąki.Zagnieść ciasto ,zrolować jak na kopytka i nożem kroić pierożki.Ugotować w osolonej wodzie.Odcedzić.Polać roztopioną margaryną.Podawać z gruszką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkikanapkami z żółtym serem, cebulą i keczupem. Muszę przyznać, że próbowałam i były całkiem całkiem. Jadałam też frytki posypane startym serem, który tak fajnie się na nich topił albo pierogi z serowym nadzieniem. Przepadam za kanapkami z szynką i żółtym serem, przy czym ser musi być na wierzchu! :) Gatunków sera nie będę wymieniać, bo jest ich ponad cztery tysiące
zadanie-gotowaniepotykam :) Druga sprawa: Trend slow food się rozwija, ale rozwija się również druga gałąź - gotowe jedzenie. Czasami aż oczy przecieram jakie rzeczy widuję w sklepowych zamrażarkach: ciasto na pierogi, ciasto na piernik, gotowe spody do pizzy, desery, ciasta gotowe do zapieczenia i tak dalej i tak dalej. Kiedyś z gotowców w mojej pamięci utkwiło ciasto francuskie, jakieś amerykańskie
Blondynka GotujeAleż to zleciało! Dopiero co kleiliśmy pierogi, a już zabieramy się za mazurki! Ponownie nasze domy otulą przyjemne zapachy przygotowywanych potraw. To wspaniale! Wszyscy przecież lubimy świętować. W następnym tygodniu temat będzie dowolny. Naturalnie nasze propozycje mogą nawiązywać wprost lub całkiem naokoło do Wielkanocy. Jednak nie muszą. Może Maciek poszuka inspiracji na mazurka z dodatkiem lemon curd ? A może
zadanie-gotowaniepokrojone brzoskwinie umieścić w garnuszku. Dodać cukier i po wymieszaniu dusić około 2-3 minuty. Z ciasta (foremką lub można za pomocą szklanki) wycinać dowolne kształty (używałam przyrządu do pierogów, który od razu sklejał ciastka; widoczny na zdjęciu). Na środku kawałka ciasta położyć (łyżką) odpowiednią porcję musu brzoskwiniowego i przykryć drugim kawałkiem. Oba kawałki mocno skleić (np. dociskając widelcem
Di gotujeZagniatamy ciasto. Cebulę kroimy w kostkę. Szklimy na maśle. Dodajemy do twarogu. Wbijamy jajko. Solimy i pieprzymy do smaku. Z masy ziemniaczanej odrywamy kawałek ciasta. Formujemy koło (jak do pierogów). Nakładamy farsz. Przykrywamy kawałkiem ciasta. Zlepiamy brzegi. Placki obtaczamy w mące i smażymy z obydwu stron na głębokim tłuszczu. Podajemy z ulubionymi surówkami. Można też polać kwaśną śmietaną
Pobite gary Barbary