pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:273/458)

Czekoladowa tapioka z truskawkami 155

Pacanowa : Europejskie Muzeum Bajek Kurozwęki: Pałac - w nim można zwiedzić lochy i sam pałac. Bizony amerykańskie - można się wybrać na safari miedzy bizonami, zjeść steka z bizona, pizzę, pierogi (polecam dla mnie rewelacja :), kupić kabanosy z bizona, kiełbaskę, smalec z dodatkiem mięsa z bizona. Na miejscu znajdziemy też labirynt z kukurydzy, mini zoo, plac zabaw dla dzieci i możemy

kruche babeczki
Cannelloni Carbonara z kurkami w boczku 117

ViolaPassion Kolejna wspaniała  odsłona kurek. Nigdy wcześniej nie wyobrażałam sobie połączenia grzybów z makaronem. Zazwyczaj lądowały w sosie ,zupie ,pierogach śmietanie czy w occie. Dzięki konkursowi przełamałam swój stereotyp,i dziś wiem że cały czas trzeba łamać swoje przepisy po to by je ulepszać. Składniki: 350 g kurek 1/2 cebuli pokrojonej drobno w kostkę 2 ząbki czosnku przekrojony

Viola cooks with passion
Zaguby, sery i wędliny Na Kulinarnym Szlaku Wschodniej Polski – część III 186

Nazarczuk. Można tam, między innymi, zjeść dania regionalne.  Kiszkę ziemniaczaną, babkę ziemniaczaną,  zaguby (w cieście pierogowym farsz z surowych, tartych ziemniaków, podsmażonych z boczkiem i cebulką),  pierogi. Są to proste dania, których głównym składnikiem są ziemniaki. Brakuje może trochę warzyw, ale raz na jakiś czas warto wpaść i rozkoszować się, zapominając o kaloriach, tymi smakołykami

królestwo garów
Makaron z jagodami 142

słodkiej śmietanki wtedy będzie jeszcze smaczniejszy. My nie dodawaliśmy śmietanki, same jagody wystarczyły by danie było pyszne. Świetnie się sprawdza, gdy nie mamy czasu albo ochoty robić obiadu. Obok pierogów z jagodami , makaron z jagodami jest u nas obowiązkowy w sezonie letnim . garść jagód makaron np. świderki cukier (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron ugotować al dente. Odcedzić i ostudzić. Jagody

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Naleśniki z ruskim farszem 132

taka szybsza wersja pierogów:). Obiad za przysłowiowy grosik, który zasmakuje każdemu. Można pominąć boczek i jedynie posypać nim gotowe naleśniki wypełnione farszem, lecz ja zdecydowanie polecam moją wersję:). Naleśniki:  3 szklanki mąki 5 jajek L 2 szklanki wody gazowanej 2 szklanki mleka 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka soli Farsz: 500g ziemniaków 500g twarogu półtłustego 200g boczku 3 cebule

Szefowa kuchni
Jak przygotować szpinak 171

patelni pod przykryciem. Sposobów na przyrządzenie duszonego szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Koktajl jagodowo - śliwkowy 125

wczorajszym lepieniu pierogów zostało mi nieco jagód, które wykorzystałam dzisiaj, na śniadanie. Zmiksowałam przepyszny, jak zawsze, koktajl z sierpniowych owoców, a dokładnie ze śliwek i jagód właśnie, z dodatkiem chia i kokosu, który, jak się okazało, doskonale pasuje i świetnie smakuje w takim połączeniu. Pogoda coraz mniej przypomina lato, sięgam więc po naturalne "poprawiacze" nastroju. Zachęcam i Ciebie, już

Moja smaczna kuchnia
Święto pilzneńskiej golonki - Golonka podkarpacka z Pilzna 295

pyza), spędziłyśmy bardzo pracowicie.  Pod wodzą Oleny Mirga przygotowywałyśmy tradycyjne ukraińskie pielmieni i czebureki. Pielmieni specjalność kuchni rosyjskiej – małe pierożki z nadzieniem z surowego zmielonego mięsa. Czebureki to pierogi z ciasta parzonego, smażone w głębokim tłuszczu. Danie kuchni Tatarów krymskich. Nieskromnie powiem że ulepiliśmy prawie dwa tysiące pielmieni i były bardzo smaczne. Zjedzone zostały w czasie święta golonki

królestwo garów
Zupa kurkowa z ziemniakami 152

zupa grzybowa. Polecam przepisy na zupy grzybowe: zupę z grzybów mieszanych z grzankami, z borowików ceglastoporych . Aby na Boże Narodzenie mieć suszone grzyby do barszczu z uszkami, czy do pierogów z grzybami to również suszymy grzyby . Polecam zupę z grzybów suszonych . Klasyczną zupę kurkową podaję z dodatkiem ziemniaków, odrobiny śmietany, dla ładnego koloru dodaję niewielką ilość soku marchwiowego, oraz

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
PRZEPYSZNE PIEROŻKI Z JABŁUSZKAMI 110

cukrem i cynamonem.Owoce podsmażyć na masełku,aby sok odparował. Ciasto cienko rozwałkować na stolnicy.Za pomocą szklanki wykrawać kółka.na każdym krążku układać po łyżeczce farszu z jabłek,dokładnie zlepić.Pierogi wrzucać na gotującą się wodę i gotować 2 min. aż wypłyną.Na patelni roztopić masło ,lekko przyrumienić dodać bułkę tartą i cynamon.Gorące pierożki polać masełkiem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Kluski śląskie 192

surówek, buraczków, marchewki z groszkiem. Wiadomo, że ugotowane ziemniaki z wody są szybsze w przygotowaniu. Tu, mimo że należy się ciut więcej uwagi i pracy, naprawdę warto. Jak z pierogami..pracy jest, ale smak niezastąpiony:) Zawsze robię ich więcej, mogłabym zajadać się nimi cały czas. Czasem pakuję je w specjalne foliowe opakowania i mrożę, na następny szybki obiad

Zasmakuj Kuchni
Napój żniwiarzy na Ziemi Dobrzyńskiej - część I 138

szkołę, karczmę. Wizyta w Pałacyku w Gozdawie – odrestaurowany pałacyk Hipolita Aleksandrowicza, wybudowany w latach 1926 – 1928. Gościła nas właścicielka Pani Anita Wituska.  Czas umilał zespół ludowy , a pyszne pierogi przygotowały Panie z Koła Gospodyń Wiejskich Koniczynka z Łochocina. Rejs katamaranem po zalewie Włocławskim, z mariny Zarzewie w kierunku zapory, gdzie za sprawą mnogości wielkich kormoranów i tłustych

królestwo garów
KLUCHY Z MAJERANKIEM 193

kopytka).Formujemy wałeczki i kroimy je na 5-7 cm.dł.Gotujemy w osolonej wodzie z odrobiną oliwy..Polewamy smażoną cebulką.   anielka123buziolek,  KLUSKI,PYZY,KOPYTKA,PIEROGI,KNEDLE, Komentarze

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Domowe jagodzianki 183

miarę równe części. Trochę rozwałkować lub rozklepać ręką. Jagody posłodzić cukrem (szklanka jagód i np dwie łyżki cukru) i dokładnie wymieszać. Nakładać łyżeczkę lub dwie i sklejać jak pierogi. Później uformować na podłużne bułeczki i odłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.  Włączyć piekarnik na 180 stopni (góra-dół). Przed włożeniem dobrze posmarować białkiem, albo mlekiem zmieszanym

Karczma Honorietty
PIEROŻAŃCE Z PIECZARKAMI 623

liściem i vegetą.Odcedzamy.Doprawiamy solą i pieprzem.1/3 odkładamy do sosu.Z ciasta formujemy wałek i ucinamy po kawałku.Lekko spłaszczamy i nakładamy pieczarki,składamy na pół i sklejamy w postać pierogów.Smażymy na rozgrzanym oleju.Sos przygotowujemy według przepisu ,dodając pieczarki które odłożyliśmy..Sosem polewamy pierożańce

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki

Proponowane wyszukiwania