pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:281/458)

Barszcz czerwony 219

suszonej  pieprz mielony jeśli chcesz stworzyć sytsze danie dodaj na koniec lub bezpośrednio na talerz pokrojone warzywa z rosołu i ugotowane na twardo jajko, możesz też podać z pierogami lub tradycyjnie z uszkami Przygotowanie : Buraki obierz, najlepiej w rękawiczkach. (Umyć ręce po soku z buraków to bardzo trudna sprawa... ). Gotuj w całości, do miękkości. na wodzie, bez soli

Anioszek w kuchni
Drożdżowe bułeczki ze szpinakiem i fetą 134

feta - podgrzewamy razem około 3 minuty i zdejmujemy z ognia. Gdy ciasto podwoi swoją objętość odrywamy nieduże porcje, dłońmi formujemy krążki i nadziewamy łyżeczką szpinaku z fetą. Zaklejamy jak pierogi a następnie formujemy bułeczki. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia tak aby się nie posklejały. Wierzch bułeczek smarujemy roztrzepanym żółtkiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około

peggiwkuchni
Mielone z indyka w szynce szwarcwaldzkiej z porem i niespodzianką 152

dzielimy je na pół, oliwki kroimy na pół. w rękę bierzemy 1/2 garści mięsa. Spłaszczamy je i na środku układamy mozzarellę i oliwki. Ja swoje zaklejałam mięsem jak pierogi. Rolujemy i układamy na 2 plasterkach nałożonych na siebie szynki szwarcwaldzkiej. Układamy zawinięciem do spodu i naciskając delikatnie formujemy prostokątne brzegi mięsa mielonego. Przynajmniej mi się tak zachciało żeby mięso

Piekielna Kuchnia Pati
Kremowy sernik z ricottą na herbatnikowym spodzie. 146

pisałam ja swój sernik upiekłam w dużej blaszce i wyszedł niski ale jeśli upieczecie go w blaszce o wymiarach 24/24 wyjdzie wysoki , jak wolicie . Koła wycięłam obręczą do robienia pierogów . Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Empanadas z kukurydzą i cebulą 106

Farsz : cebulę posiekałem , przesmażyłem na maśle. Kukurydzę osączyłem z zalewy. Wymieszałem cebulę z kukurydzą, posoliłem i doprawiłem pieprzem. Nadzienie ułożyłem na krążkach ciasta. Złożyłem na pół i skleiłem jak pierogi. Gotowe empanadas ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem, piekłem w temperaturze 200 stopni do zrumienienia

R'n'G Kitchen
Pierogi z brokułem i serem 117

Pierogi z nadzieniem z brokuła, serka topionego i papryki. Składniki:  Ciasto: ok. 500 g mąki pszennej 1 jajko ok. 3/4 szklanki wody Farsz: 1 brokuł 1 serek topiony ze szczypiorkiem 1/2 papryki czerwonej 2 plastry sera żółtego 2 łyżki mleka sól, pieprz Sposób przygotowania: 1. Składniki na ciasto dobrze wyrabiamy. Wody dodajemy tyle, żeby składniki się połączyły

Na Ciasteczkowych Papierach
PIEROGI Z FASOLKĄ 183

szklanką wycinać kółka, na środek nakładać farsz i zlepiać brzegi. Gotować w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Odcedzić. Boczek pokroić w kostkę i zesmażyć na patelni.  Polać na pierogach. Do wykonania tego dania wykorzystałam FASOLKĘ BIAŁĄ KONSERWOWĄ firmy JAMAR .  Jak wiadomo fasolka posiada dużo witamin, zawiera dużo białka, mało tłuszczów i sporo węglowodanów. Idealnie komponuje się również

Prosto i Smacznie z Anetą
“Just go for it” portobello-spinach Wontons 188

Much like a painter who just starts to paint and creates a unique piece of art, a good cook can whip up something by just starting

Food Polka
Zupa warzywna z makaronem i płatkami owsianymi 154

czasu nie było dużo. Pomyślałam, że będzie z soczewicą. Po przejrzeniu szafek okazało się, że niewiele tam jest, a soczewicy wcale - ostatnio kupione zielona i czerwona "wyszły" do pierogów, a ja o tym zapomniałam i nie kupiłam. Bulion już był nastawiony, więc uznałam, że z makaronem będzie najszybciej. Ale do głowy przyszło mi jeszcze by dodać płatki owsiane

Kolorowy Przepisownik
francuskie trójkąty z niespodzianką i sosem tzatziki 163

przekąska, idealna na małe i większe przyjęcia. Sprawdza się świetnie, wszystkim smakuje. Przygotowuje się ją niezwykle łatwo i szybko, a jak? Od dłuższego już czasu, gdy robię w domu pierogi i zostanie mi nieco farszu, odkładam go do małego woreczka i wkładam do zamrażarki. To świetny sposób na domowy "półprodukt" - gotowy farsz można później wykorzystać w wielu różnych, "jedno

6niebo
Krokiety z serem i ziemniakami 163

wymienionych imprezach nikomu nie robi to różnicy. Najczęściej z kapustą i grzybami albo mięsem. Ja proponuje wam krokiety z serem i ziemniakami. Farsz podobny do takiego, jaki mamy w pierogach ruskich, pikantny pachnący cebulką i ziołami. Dla mnie krokiety występują nierozerwalnie jako para z czystym, czerwonym barszczem. Podany przeze mnie przepis wystarcza na 30 sztuk wypasionych krokietów. Przepis

ladykitchen
smaczny sos szpinakowy... 139

czosnku, wlać szpinak, dodać mąkę, kucharka, pieprz mieszając rózgą zagotować, dodać gęstą śmietanę i mieszając krótko zagotować sos szpinakowy jest pyszny do różnych dań: makarony, kotleciki mięsne-warzywne, kluski, pierogi, nawet do frytek czy placków, naleśników, smakuje na ciepło i na zimno...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Francuskie paszteciki z ruskim nadzieniem 155

Ruskie pierogi mogłaby jeść przynajmniej raz w tygodniu. Tym razem ułatwiłam sobie sprawę i zamiast tradycyjnego ciasta użyłam ciast francuskiego. Paszteciki z ruskim nadzieniem z dodatkiem boczku zapiekłam i zjedliśmy tak jak ruskie - z kefirem. Nadzienie: ok. 800 g mączystych ziemniaków 300 g półtłustego twarogu 2 średnie cebule 5 plastrów boczku sól i pieprz do smaku masło klarowane

Czerwień i błękit
Krokiety z farszem ziemniaczano- serowym 238

Pierogi ruskie to ulubione danie mojego syna. Nie miałam nastroju do lepienia więc przygotowałam zielone krokiety z farszem ziemniaczano- serowym. Wzbogaciłam je siemieniem lnianym i morwą białą.   Składniki ciasto na naleśniki 300 ml mleka 1 i 1/4 szkl mąki … Czytaj dalej

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Orientalna zupa krem z pieczonych warzyw i z dynią piżmową. Niezwykle zdrowa i aromatyczna. Post dr Dąbrowskiej. 167

czarnym pieprzem  zwiększa przyswajanie kurkuminy do nawet 200 % . Warto o tym pamiętać, ponieważ kurkumina jest dosyć słabo przyswajalna. ( www.surojadek.com). O zdrowotnych właściwościach dyni pisałam przy okazji przepisu na pierogi orkiszowe z dynią i jarmużem . Zapraszam serdecznie do wspólnego gotowania. Niech nie przerazi Was ilość składników, tak jest najzdrowiej i najsmaczniej :) ORIENTALNA ZUPA KREM Z PIECZONYCH WARZYW ORAZ

Naturalna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania