pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:109/458)

Pierogi ruskie 133

Próbowaliście już moje najlepsze ciasto na pierogi ? A pierogi ruskie? Moje ulubione. Już zawsze będą kojarzyć mi się z moją babcią, która robi najpiękniejsze i najsmaczniejsze pierogi na świecie:)  Składniki: 0,5 kg przesianej mąki pszennej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) 1 szklanka ciepłego mleka

Cukiernia Pychotki
Nova Pierogova – Pierogi, Marina i Stare Miasto 121

która nie lubiłaby pierogów. Najlepsze są te domowe, ręcznie lepione, z pysznymi i aromatycznymi farszami, które wzbudzają zachwyt. Wybraliśmy się do gdańskiej restauracji Nova Pierogova by sprawdzić, jakich pierogów możemy tam skosztować. Artykuł Nova Pierogova – Pierogi, Marina i Stare Miasto pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Derelye - pierogi z dżemem. 135

wyrobieniu należy je schłodzić w lodówce, aby ułatwić sobie wałkowanie. To ostatnie pominęłam. Po prostu odrywałam kawałki ciasta i w dłoniach formowałam kulisty placek, do którego nakładałam nadzienie. Pierogi podaje się polane roztopionym masłem z bułką tartą i posypane cukrem. Składniki: 250 g twarogu półtłustego  70 g kaszy manny 60 g stopionego masła 100 g mąki pszennej(...)kaszą manną i solą, dodać do utartej masy i wyrobić ciasto. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, wykrajać kółka i lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie przez 5-6 minut od wypłynięcia

zadanie-gotowanie
domowe pierogi z brokułami 139

elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz z brokułami: ok. 300 g brokułu 70 g sera żółtego 130 g sera białego 1 mała cebula 4 ząbki czosnku (mniej

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi drożdzowe z pasztetem (smażone) 107

zmienić! Tym razem postawiłam na proste ciasto drożdżowe i łatwe nadzienie z pasztetu. Całość wyszła niezwykle pyszna i dość szybka w przygotowaniu. Sami spróbujcie! A dla przypomnienia inna wersja pierogów pieczonych - klik . 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka (ciepłego) 1 jajko 7g drożdży instant (1 opakowanie) 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru  1/2 łyżeczki soli(...)Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić i podzielić na kilka części. Każdą z nich cienko rozwałkować i za pomocą szklanki - wykrawać okręgi. Na każdym kawałku ułożyć po odrobinie pasztetu. Wszystkie pierogi złożyć na pół i mocno zlepić - dociskając palcami lub widelcem. Pierożki smażyć (partiami) na rozgrzanym oleju - do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu. www.profi.com.pl

Di gotuje
Włoskie pierożki z serem i pieczarkami. 463

rąk. Ciasto rozwałkować na placek grubości około 5 mm, szklanką lub kubkiem wykrawać koła i nakładać farsz z pieczarek i jedną kostkę sera. Zlepiać jak tradycyjne pierogi. Następnie pierogi maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. Olej powinien sięgać do połowy pieroga. Po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym. Można podawać

Radość kipiąca uśmiechem.
Pierogi z jagodami 99

dzieciństwa. Rodzinne spacery po lesie, wykrawanie kółek z ciasta i najprzyjemniejsze - zajadanie się gotowymi pierożkami. Szkoda, że nie rosną one w lesie cały rok, ale w sezonie - takie pierogi to obowiązkowa potrawa! Nie lubię bawić się ciastem, jednak dla efektu... - zrobię wszystko.   Chyba nie muszę pisać, że są pyszne? Ciasto: 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody(...)kształty (wycinałam serduszka i kółka). Na środku każdego kawałka ciasta położyć odrobinę jagód i ciasto zgiąć na pół lub przykryć drugim kawałkiem, a brzegi mocno posklejać - dociskając np. widelcem. Pierogi wrzucać na wrzącą i osoloną wodę (z dodatkiem oleju). Następnie je zamieszać i gotować (na małym ogniu) przez około 2 minuty - od momentu wypłynięcia. Można podawać polane śmietaną i/lub

Di gotuje
Pierogi z jagodami 170

Dziś zapraszam na pyszne pierogi z jagodami <3 Idealne na obiad lub kolację. Najlepiej smakują podane z słodką śmietanką. Pyszne! Pierogi z jagodami Składniki: 2 szklanki mąki, jajko, woda, 1/2 l jagód, 4 łyżki cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Wykonanie: Jagody myjemy, osuszamy na cedzaku. Jagody mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Z mąki, jajka, oleju i wody(...)wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła, na które nakładamy nasze nadzienie. Następnie sklejamy pierogi i wrzucamy je do lekko osolonej wody. Gotujemy 3-5 minut na małym ogniu. Smacznego

paapilotkaa
Pierogi z tartymi ziemniakami i bryndzą 119

smaku solą, pieprzem i cukrem. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto wałkować. Układać na nim niewielkie porcje farszu, przykrywać kawałkiem ciasta i wycinać pierogi (każdy oczywiście robi i lepi pierogi tak jak lubi). Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć. Podawać z wody lub podsmażone

królestwo garów
Pierogi na słodko z jabłkami 191

Pierogi w wersji na słodko należą z pewnością do ulubionych. Miękkie ciasto, soczysty farsz i nic więcej nie trzeba do szczęścia :) Zapraszam! Pierogi z jabłkami -ciasto na pierogi: 400 g mąki  250 ml gorącej (ale nie wrzącej) wody  1 jajko szczypta soli -farsz: 2 duże jabłka łyżka cukru (opcjonalnie) -dodatkowo: klarowane masło lub śmietana Przygotowanie

Tagebuch po polsku
pierogi z truskawkami 148

gładkie ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy truskawkę, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone domowym masłem klarowanym lub śmietaną i posypujemy np. cukrem różanym Zapisz Zapisz Zapisz

Domowy Smak Jedzenia
7 pomysłów na szybki wegański obiad cz. 2 181

również na przekąskę (zarówno na ciepło, i na zimno np. na wynos do pracy:) Przepis: Nuggetsy z kaszy jaglanej 3.  Pierogi "ruskie" Jeżeli tęsknicie za tradycyjnymi pierogami "ruskimi", to koniecznie musicie wypróbować te, które zamiast sera mają kaszę jaglaną. Smak identyczny z oryginałem. Do tego skwarki z pietruszki i obiad idealny gwarantowany :) Musimy poświęcić chwilkę na lepienie(...)potem będziemy już tylko jeść i jeść :D Przepis: Pierogi "ruskie" z kaszą jaglaną 4. Najprostszy dal z soczewicy Kolejne egzotyczne danie, które nasyci wasze brzuchy i rozsmakuje podniebienie. Dal z soczewicy jest nie tylko prosty, łatwy i przyjemny, ale przede wszystkim niesamowicie smaczny :D Przepis: Najprostszy dal z soczewicy 5. Burgery Dla wszystkich fanów fast foodu burgery

Bananowe Pole
Najlepsze ciasto na pierogi + pierogi z truskawkami 123

Wypróbowałam wiele przepisów na ciasto na pierogi, bo a to wychodziło mi za twarde, a to nie chciało się zlepić. Ten przepis jest idealny. A pierogi z truskawkami to wspomnienie lata i pierogów lepionych przez moją babcię, która nauczyła mnie robić takie śliczne falbanki na brzegach:) Składniki: 0,5 kg przesianej mąki pszennej 3 łyżki przesianej mąki

Cukiernia Pychotki
Pierogi z serem i botwiną 204

Dawno nie robiłam pierogów a naszła mnie chętka. Akurat mamy sezon na botwinę więc trafiła ona do farszu razem z serem. Dzięki temu wyszły mi lekko różowe pierożki. składniki: ciasto 350 g mąki pszennej 200 ml wrzącej wody 2 łyżki masła szczypta soli farsz 250 g sera półtłustego 200 g botwiny ( małe buraczki i łodyżki) 1 jajko sól, pieprz(...)przykryć ściereczką i odstwawić na 30 minut aby odpoczęło. Następnie ciasto rozwałkować, wykrawać koła o średnicy ok 9-10 cm. Na każe koło nałożyc ok łyzki farszu i zlepić pierogi. Brzegi docisnąć widelcem. Pierogi wrzucać na osolony wrzątek. Gotować ok 4-5 minut od wypłynięcia. Gotowe pierożki podałam okraszone zrumienioną cebulką

Monia miesza i gotuje
Pierogi z kapustą i grzybami 144

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy kapustą z grzybami, która została po Świętach. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej

Kocham Czekoladę