pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:103/458)

Pierogi z kapustą i grzybami 87

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy kapustą z grzybami, która została po Świętach. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej

Kocham Czekoladę
Pierogi z twarogiem 80

Przepis na idealne ciasto na pierogi od mojej kochanej Mamy. Są obłędne. Pierogi możemy oczywiście nadziać twarogiem, szpinakiem itp. Dziś nadziewamy twarogiem. Robimy duży zapas i mrozimy na później, oczywiście będą też na dzisiejszy obiad. Składniki na około 50 pierogów o średnicy 4 cm 0,5 kg przesianej mąki tortowej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki

Kocham Czekoladę
Ciasto na pierogi pszenno-orkiszowe z olejem 100

Dzisiaj dzielę się z Wami recepturą na ciasto na pierogi. Ciasto pszenno-orkiszowe z olejem. Jest to najlepsze ciasto jakie do tej pory zrobiłam. Mięciutkie i delikatne. Idealnie się wałkuje, nawet nie trzeba zbytnio mąki do posypywania, bo się nie przykleja do stolnicy i do wałka. Doskonale się klei przy lepieniu, nic dodać, nic ująć...idealne. Bardzo polecam, koniecznie(...)ciasto: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mąki orkiszowej 1 szklanka ciepłej wody 1 łyżeczka soli 4 łyżki oleju Dodatkowo: mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie ciasta na pierogi: 1. Obie mąki, sól i olej przekładamy do miski. 2. Następnie stopniowo wlewamy ciepłą wodę i zagniatamy mięciutkie ciasto. Ciasto zagniatamy kilka minut na stolnicy lekko posypanej mąką pszenną

Izabelawkuchni
Pierogi z serem na słodko 126

Pierogi z serem na słodko z pewnością powinny wam posmakować. Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oleju sól niepełna szklanka ciepłej wody Farsz: 400-500 g sera białego cukier waniliowy cukier puder do smaku Sposób wykonania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto, odstawić na czas przygotowania farszu, by odpoczęło. 2. Ser rozdrobnić widelcem, dodać cukru(...)waniliowego i cukru pudru do smaku. 3. Z ciasta wykrawać krążki, nakładać farsz i zlepić dokładnie pierogi. Uwaga, pierogi należy bardzo dokładnie zlepić. Gotowe ugotować w lekko osolonym wrzątku. 5. Podawać np. z topionym masłem, ze śmietaną lub owocami. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Pierogi z mięsem mielonym 108

Pierogi , tym razem z mięsem mielonym. Ciasto pierogowe: 50 dkg mąki około 1 szkl. gorącej wody 2 łyżki oleju  1 łyżeczka soli Farsz 50 dkg mielonego mięsa   1 cebula 1 jajko sól, pieprz, majeranek Mąkę przesiać do miski,dodać jajko, sól ,wlać olej i stopniowo wlewać wodę. Wyrobić na miękkie i elastyczne ciasto.Odstawi(...)łyżeczki - nadzienie, lekko go dociskając. Przygotowanym drugim płatem ciasta przykryć farsz. Następnie rozwałkować, tak aby wyciąć kształt pierożków. Usunąć nadmiar ciasta, przewrócić Pierogomanię do góry nogami i delikatnie wypchnąć pierogi, w razie potrzeby pomagając łyżeczką. Można także w ykrawać kółka np. szklanką lub foremką do pierogów,nałożyć farsz i zlepić brzegi. Wrzucać porcjami na osolony wrzątek i gotować

Moje domowe kucharzenie
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 144

Pierogi leniwe , pyszne kluski z twarogiem Leniwe pierogi , leniwe kluski lub po prostu leniwe to klasyka polskiej kuchni. Delikatne kluseczki z twarogu i mąki można przygotować i ugotować w 10 minut. Są puszyste, delikatne, lekko kwaskowate i po prostu pyszne. Najlepiej smakują polane stopionym masłem z cukrem i cynamonem lub z bułką tartą podsmażoną na masełku. Można(...)także podawać z sosem z powideł :) Składniki na leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ser biały mielimy w maszynce do mięsa lub po prostu rozdrabniamy na stolnicy praską do ziemniaków. Można też użyć gotowego sera mielonego. Do sera stopniowo dosypujemy mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i zarabiamy elastyczne ciasto

Korniszonki
Pierogi z białą fasolą 102

poszukiwaniu smaków nadzienia pierogowego postawiłam na fasolę. Wyszło przepysznie. Polecam wraz z Kupiec Co nam trzeba? Na ok 30- 35 pierogów FARSZ: 2 duże ziemniaki 1 cebula-duża 100 g fasoli Kupiec sól i pieprz czarny mielony 1 łyżeczka oleju CIASTO: 500 g mąki pszennej 150ml wody – gorącej 1 jajko 2 łyżki oleju szczypta soli Robimy! FARSZ: Ziemniaki obieramy(...)krążkowych znów formujemy placek i dalej wykrawamy. I tak do wykorzystania ciasta. Tak samo robimy z 2 częścią ciasta. W dużym garnku gotujemy lekko osoloną wodę z łyżką oleju . Pierogi wrzucamy do wrzątku i po wypłynięciu na wierzch czekamy 3 minuty i wyciągamy. Jeżeli chcemy pierogi zamrozić, to surowe układamy w odstępach od siebie na blaszce i wkładamy

Latosiowydom
Pierogi z boczkiem na cieście z krupczatką 99

latem macie mniej czasu na blogowanie ? U mnie tak jest ale staram się nie za bardzo Was zaniedbywać i spieszę z nowym przepisem. Dziś jest to przepis na pierogi z farszem ze świeżego boczku i cieście(...)dodatkiem mąki krupczatki. Ciasto jest super, następnym razem spróbuję zmienić proporcje i dodać więcej krupczatki. Dałam tyle bo bałam się czy ciasto będzie się lepić ale wyszło delikatne. Pierogi możecie podać z ulubioną surówką, okraszone skwarkami lub smażoną cebulką albo oba składniki połączyć. Smacznego. Pierogi z boczkiem na cieście z krupczatką

Ewa w kuchni
Pierogi z jagodami 127

jagodzianki, a reszta cichutko leży w zamrażarce i czeka w kolejce do przygotowania tortu na 5 ur. Olusia które już w czwartek.  Tymczasem zapraszam po przepis na pierogi, które są delikatne dzięki dodatku mleka w cieście. Polane masłem i odrobiną śmietanki, posypane cukrem i w towarzystwie świeżych owoców znikają w mig! Składniki na ok 50 sztuk:   ½ szklanki(...)wałkujemy na grubość ok 3mm i szklanką wycinamy kółka. Nakładamy po łyżeczce owoców i mocno sklejamy. Pozostałe ciasto ponownie sklejamy, wałkujemy i wycinamy aż do jego skończenia. Tak przygotowane pierogi wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy 2 minuty od momentu wypłynięcia na wierzch. Podajemy z owocami, śmietanką i cukrem

Kuchnia w czekoladzie
Pierogi z jagodami i serem 114

Mąż uzbierał trochę jagód, więc musiały być pierogi, część pierogów zrobiłam z samymi jagodami a część z jagodami i twarogiem.Obie wersje smacznie wyszły.   Ciasto 250 g wody, ciepłej 1 jajko 20 g oleju 560 g mąki  Farsz 300 g twarogu, półtłustego 1 żółtko 50 g cukru 200 g jagód, świeżych Mąkę przesiać do miski,dodać jajko(...)naczynia miksującego włożyć twaróg, dodać żółtko i cukier, wymieszać 20 s/obr. 4] , dodać jagody i delikatnie wymieszać. Ciasto rozwałkować cienko i wykrawać kółka (np. szklanką lub foremką do pierogów). Nałożyć na nie farsz i zlepić brzegi.Gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną (ok.3 minuty).Podawać polane np.śmietaną

Moje domowe kucharzenie
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I TWAROGIEM + FILMIK 116

Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem są na prawdę rewelacyjne, smaczne i syte w dodatku okraszone tłuszczykiem. Idealne na obiad i nie tylko. Pierogi przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik.  Link do producenta - KALORIK Aplikacja na telefon z przepisamy do robota  -  APLIKACJA FLAVIO SKŁADNIKI :        FARSZ: 100 g kaszy gryczanej(...)przyprawy, miksujemy 15 s/o/7. Farsz odkładamy.  Do dzbana przekładamy składniki ciasta, miksujemy 3 minuty/o 4.  Ciasto wykładamy na stolnicę posypaną mąką.  Rozwałkowujemy na placki i zagniatamy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty od wypłynięcia na wierzch wody. Podajemy okraszone tłuszczykiem i posypane szczypiorkiem

Kulinarne Fantazje Marioli
Pierogi z boćwiną, szpinakiem i fetą 111

smaku ma także dużą zawartość minerałów i witamin. Najlepsze są ugotowane, choć po odsmażeniu następnego dnia też były dobre. Bardzo nam posmakowały takie pierogi z boćwiną i szpinakiem:) Pierogi z boćwiną i szpinakiem Składniki (na ok 30sztuk): 200g szpinaku pęczek boćwiny (ok 200g) 100g sera feta 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy sól pieprz ciasto(...)świeżo mielonym pieprzem, wystudzić. Ser pokroić w kostkę, wymieszać ze szpinakiem, cebulą i czosnkiem. Ciasto rozwałkować, wycinać kółka, na każde nakładać nadzienie, zlepiać i układać na oprószonej mąką stolnicy. Pierogi wrzucać do gotującej się osolonej wody, gotować ok minuty po wypłynięciu. Podawać ze zrumienioną na maśle bułką tartą, posypane wiórkami sera. Smacznego

Obiad gotowy
PIEROGI ZE SZPINAKIEM I RICOTTĄ 146

ricottą i gałką muszkatołową. Doprawić dobrze solą oraz pieprzem. Na przygotowane, cienko rozwałkowane ciasto nakładać jedną łyżeczkę farszu. Nie przesadzać z farszem, bo inaczej pierogi się nie skleją. Pierogi dobrze kleić, aby podczas gotowania nie wypłynął farsz. Gotować przez 10 minut w dużej ilości wrzącej, osolonej wody. W międzyczasie w rondelku roztopić masło. Pierogi polać masłem, przyprawić

Calzonella.com
Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem 142

Dziś kolejny przepis na pierogi. Tym razem nadzieniem jest kasza gryczana z twarogiem i cebulką. Można je podać okraszone lub odsmażane z surówką. Pierogi te robiłam jakiś czas temu ale dopiero wrzucam przepis, może kogoś zainspiruje do działania i zrobienia u siebie w domu. Pierogi z kaszą gryczaną i twarogiem

Ewa w kuchni
Pierogi z ziemniakami - wareniki 131

Pierogi z ziemniakami na Ukrainie i w Rosji to wareniki, czyli odpowiednik naszych polskich pierogów. Wareniki mogą mieć mieć nadzienie słodkie i wytrawne, ale zawsze jest to farsz wegeteriański. Pierogi z mięsem to już inna kategoria, to pielmieni i manty. Wareniki znam z restauracji rosyjskiej już od dawna i zawsze zachwycały mnie smakiem. Najprostszy farsz, bo same

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!