pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:108/458)

Pierożki ze szpinakiem i serem lazur 117

Wydawałoby się, że pierogi to czasochłonna i żmudna robota (tak twierdzi moja mama:)), nieprawda! wystarczy godzina i pięćdziesiąt pierożków gotowe. Oczywiście, jeżeli mamy gotowy, wystudzony farsz. Proces stygnięcia niestety znacznie wydłuża przygotowania, ale warto! Pierożki są delikatne i aromatyczne. Nawet wróg szpinaku się do nich przekona. U mnie w formie uszek, ale można nie sklejać rożków i pozostawić tradycyjny(...)koła, na każde nałożyć farsz i zlepić brzegi. Można też skleić rożki, aby otrzymać formę uszek. Ciasto będzie lepiej się kleić, jeżeli zwilżymy je pomoczonym w ciepłej wodzie palcem. Pierogi gotować partiami we wrzącej, osolonej wodzie z odrobiną oleju (aby zapobiec sklejaniu). Pierogi będą gotowe po dwóch minutach gotowania od momentu wypłynięcia na powierzchnię

Cook&Love
Pierogi z serowym farszem z suszonymi pomidorami i kurczakiem wędzonym. 185

Przepis na ciasto do pierogów podałam  tutaj , dlatego w tym wpisie tylko o przygotowaniu farszu :) Składniki(na ok 40 pierogów): - 2 wędzone udka z kurczaka - słoiczek pomidorów suszonych - pęczek natki pietruszki - trójkącik sera Lazur - 1 topiony serek Hochland (prostokątny: Gouda, lub Emmentaler)  - 3 ząbki czosnku - łyżeczka masła - sól, pieprz Posiekany drobno czosnek krótko podsmażam na maśle(...)dodaję posiekaną pietruszkę i pieprz, w razie potrzeby dosalam. Ostudzony farsz nakładam na cisto, które wcześniej wycięłam szklanką, zlepiam brzegi. Gotuję w osolonej wodzie z odrobiną oleju do wypłynięcia pierogów na wierzch.  Smacznego

Cook&Love
SMAŻONE KRĄŻKI Z NADZIENIEM RUSKIM 171

podczas smażenia. W Garnku o grubym dnie wlewam Olej. Rozgrzewam tak by był bardzo gorący. Następnie wrzucam ok 4 sztuk do oleju smażę, tak by pierogi były złociste. Pierogi odsączam za pomocą papierowego ręcznika. Na sam koniec wszytskie składniki sosu łączę. Pierogi podaję z sosem jogurtowo czosnkowym. Smacznego

Gotowanie Patki
Kuskus, mięso z rosołu i pieczarki czyli recykling dobry na wszystko. 135

Targosz   pt :  KIPI  KASZA  trafiłam na fany przepis. Wiadomo ja jak to ja, musiałam coś zmodernizować,  ale przepis nieźle mnie zainspirował. I tak to pierogi stały się bohaterem pewnego poniedziałkowego obiadu.   Nie tylko wykorzystałam przepis, ale i zużyłam po niedzielne resztki, aby nic się nie zmarnowało. A zmarnować nie ma się prawa(...)smaku. Następnie wbijamy jajko, dokładnie mieszamy. Z cienko rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka , nakładamy po łyżce farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy wolno w osolonym wrzątku pięć minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na maśle aż się ładnie zarumienią. Gdy spróbowałam pierogów byłam zachwycona smakiem.  Ale czekałam na opinie reszty domowników i wyobraźcie sobie

Dieta moja pasja
Pierogi z dzika 158

ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Gdy ciasto „odpocznie” można lepić pierogi. Ciasto rozwałkować, wycinać koła, na środku każdego układać porcję farszu, ciasto zlepiać formując pierogi. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć. Podawać z sosem. zastawa

królestwo garów
Wegańskie leniwe pierogi 168

mniej czasochłonne niż pierogi, cóż, faktycznie, ale jeżeli będziecie mało czuli to wyjdą Wam niezgrabne gargamele, więc nakład pracy według mnie jest taki sam jak przy pierogach klasycznych faszerowanych, ale te to jest delikates! Gabi stwierdziła, że po raz pierwszy jadła aż tak dobre, a że ma 87 lat to chyba wie co mówi składniki na 6 porcji(...)lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego!   Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Pierogi ruskie 142

Próbowaliście już moje najlepsze ciasto na pierogi ? A pierogi ruskie? Moje ulubione. Już zawsze będą kojarzyć mi się z moją babcią, która robi najpiękniejsze i najsmaczniejsze pierogi na świecie:)  Składniki: 0,5 kg przesianej mąki pszennej 3 łyżki przesianej mąki ziemniaczanej 2 łyżki oleju 0,5 szklanki ciepłej wody (koniecznie jak najcieplejszej) 1 szklanka ciepłego mleka

Cukiernia Pychotki
Nova Pierogova – Pierogi, Marina i Stare Miasto 136

która nie lubiłaby pierogów. Najlepsze są te domowe, ręcznie lepione, z pysznymi i aromatycznymi farszami, które wzbudzają zachwyt. Wybraliśmy się do gdańskiej restauracji Nova Pierogova by sprawdzić, jakich pierogów możemy tam skosztować. Artykuł Nova Pierogova – Pierogi, Marina i Stare Miasto pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Derelye - pierogi z dżemem. 141

wyrobieniu należy je schłodzić w lodówce, aby ułatwić sobie wałkowanie. To ostatnie pominęłam. Po prostu odrywałam kawałki ciasta i w dłoniach formowałam kulisty placek, do którego nakładałam nadzienie. Pierogi podaje się polane roztopionym masłem z bułką tartą i posypane cukrem. Składniki: 250 g twarogu półtłustego  70 g kaszy manny 60 g stopionego masła 100 g mąki pszennej(...)kaszą manną i solą, dodać do utartej masy i wyrobić ciasto. Przykryć folią i wstawić do lodówki na godzinę. Ciasto rozwałkować na oprószonej mąką stolnicy, wykrajać kółka i lepić pierogi. Gotować w osolonej wodzie przez 5-6 minut od wypłynięcia

zadanie-gotowanie
domowe pierogi z brokułami 148

elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masłem. składniki na farsz z brokułami: ok. 300 g brokułu 70 g sera żółtego 130 g sera białego 1 mała cebula 4 ząbki czosnku (mniej

Domowy Smak Jedzenia
Pierogi drożdzowe z pasztetem (smażone) 114

zmienić! Tym razem postawiłam na proste ciasto drożdżowe i łatwe nadzienie z pasztetu. Całość wyszła niezwykle pyszna i dość szybka w przygotowaniu. Sami spróbujcie! A dla przypomnienia inna wersja pierogów pieczonych - klik . 2,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki mleka (ciepłego) 1 jajko 7g drożdży instant (1 opakowanie) 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki cukru  1/2 łyżeczki soli(...)Wyrośnięte ciasto ponownie wyrobić i podzielić na kilka części. Każdą z nich cienko rozwałkować i za pomocą szklanki - wykrawać okręgi. Na każdym kawałku ułożyć po odrobinie pasztetu. Wszystkie pierogi złożyć na pół i mocno zlepić - dociskając palcami lub widelcem. Pierożki smażyć (partiami) na rozgrzanym oleju - do momentu, aż uzyskają złoty kolor. Gotowe odsączyć z nadmiaru tłuszczu. www.profi.com.pl

Di gotuje
Włoskie pierożki z serem i pieczarkami. 472

rąk. Ciasto rozwałkować na placek grubości około 5 mm, szklanką lub kubkiem wykrawać koła i nakładać farsz z pieczarek i jedną kostkę sera. Zlepiać jak tradycyjne pierogi. Następnie pierogi maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony. Olej powinien sięgać do połowy pieroga. Po usmażeniu osączyć na ręczniku papierowym. Można podawać

Radość kipiąca uśmiechem.
Pierogi z jagodami 107

dzieciństwa. Rodzinne spacery po lesie, wykrawanie kółek z ciasta i najprzyjemniejsze - zajadanie się gotowymi pierożkami. Szkoda, że nie rosną one w lesie cały rok, ale w sezonie - takie pierogi to obowiązkowa potrawa! Nie lubię bawić się ciastem, jednak dla efektu... - zrobię wszystko.   Chyba nie muszę pisać, że są pyszne? Ciasto: 1 jajko 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody(...)kształty (wycinałam serduszka i kółka). Na środku każdego kawałka ciasta położyć odrobinę jagód i ciasto zgiąć na pół lub przykryć drugim kawałkiem, a brzegi mocno posklejać - dociskając np. widelcem. Pierogi wrzucać na wrzącą i osoloną wodę (z dodatkiem oleju). Następnie je zamieszać i gotować (na małym ogniu) przez około 2 minuty - od momentu wypłynięcia. Można podawać polane śmietaną i/lub

Di gotuje
Pierogi z jagodami 176

Dziś zapraszam na pyszne pierogi z jagodami <3 Idealne na obiad lub kolację. Najlepiej smakują podane z słodką śmietanką. Pyszne! Pierogi z jagodami Składniki: 2 szklanki mąki, jajko, woda, 1/2 l jagód, 4 łyżki cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Wykonanie: Jagody myjemy, osuszamy na cedzaku. Jagody mieszamy z cukrem i cukrem waniliowym. Z mąki, jajka, oleju i wody(...)wyrabiamy ciasto. Ciasto rozwałkowujemy i za pomocą szklanki wycinamy koła, na które nakładamy nasze nadzienie. Następnie sklejamy pierogi i wrzucamy je do lekko osolonej wody. Gotujemy 3-5 minut na małym ogniu. Smacznego

paapilotkaa
Pierogi z tartymi ziemniakami i bryndzą 129

smaku solą, pieprzem i cukrem. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto wałkować. Układać na nim niewielkie porcje farszu, przykrywać kawałkiem ciasta i wycinać pierogi (każdy oczywiście robi i lepi pierogi tak jak lubi). Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć. Podawać z wody lub podsmażone

królestwo garów

Proponowane wyszukiwania