pierogi przepis - 6859 przepisów (strona:108/458)

Pierogi z fetą, pomidorami i oliwkami 84

pomidorami, oliwkami i serem feta. Farsz zamknięty w delikatnym cieście drożdżowym. Polecam np. z sosem koperkowo-czosnkowym na bazie jogurtu. Z podanych poniżej składników powstanie około 4o średniej wielkości pierogów. Ciasto: ok. 0,7 kg mąki pszennej 20 g drożdży pół szklanki mleka 2 łyżeczki cukru 3 łyżeczki soli szklanka letniej wody 2 łyżki oliwy Do ciepłego mleka dodać(...)posmarowania Ziemniaki ugotować w mundurkach i odstawić do ostygnięcia. Po wystygnięciu obrać i przecisnąć przez praskę razem z fetą. Dodać pestki dyni oraz pokrojone pomidory i oliwki. Doprawić pieprzem. Pierogi posmarować roztrzepanym jajkiem i piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 15-20 minut

Bullio
Pierogi ze szpinakiem i serem fata 122

Bardzo lubię połączenie sera feta i szpinaku – postanowiłam wykorzystać oba te składniki podczas robienia pierogów. Pierogi mają bardzo lekkie – mają cienkie ciasto, a dzięki temu smak farszu jest doskonale wyczuwalny. Można je jeść i jeść:) Czas wykonania: 45 min Ilość porcji: 3 (21 sztuk) Składniki: Ciasto: 150 g mąki 100 ml wody ½ łyżeczki(...)soli […] Artykuł Pierogi ze szpinakiem i serem fata pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Przesmażone pierogi z pieczarkami, suszonymi grzybami i czosnkiem 165

Uwielbiam przesmażone pierogi z pieczarkami. Tym razem smaku nadały im dodatkowo suszone grzyby i czosnek. Idealne na wigilijny stół.  Ciasto: 4 szklanki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka oleju ¾ szklanki ciepłej wody Farsz: 0,5 kg pieczarek 2 cebule Garść suszonych grzybów (borowiki, podgrzybki) 4 ząbki czosnku Sól Pieprz Olej do smażenia Grzyby zalewamy ciepła wodą(...)placek, wycinamy kółka. Na każde kółko nakładamy farsz. Zlepiamy brzegi. Gotowe gotujemy w delikatnie osolonej wodzie około 5 minut. Odcedzamy. Na patelni przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę, dodajemy pierogi. Smażymy aż pierogi ładnie się zarumienią

VioletoweKucharzenie
pyszne podsmażane pierogi ziemniaczane z twarogiem i pieczarkami... 178

FARSZ: ziemniaki ugotowane 3/4 kg, twaróg 25 dag, olej rzepakowy 4 łyżki, cebula 1 duża, pieczarki 35 dag, majeranek 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka PIEROGI: mąka pszenna typ 500 70 dag, olej rzepakowy 5 łyżek, sól 1 łyżeczka, woda gorąca 3/4 litra DODATKI: smalec - domowy/ w opisie, woda 4 litry/do gotowania, olej rzepakowy(...)worek foliowy na 15 minut, kule podzielić na 3 porcje, na stolnicy podsypanej mąką rozwałkować cienki placek i szklanką wykrawać krążki, na każdy nakładać porcję farszu i zlepiać pierogi pierogi wrzucać do wrzącej wody z solą i olejem, po wypłynięciu gotowac z 3 minuty, wyjmować cedzakiem i opłukac pod zimną wodą, podawać podsmażane na domowym smalcu ze skwarkami

W Mojej Kuchni Lubię
Pełnoziarniste pierogi z kapustą i grzybami 115

Pełnoziarniste pierogi są bardzo smaczne i sycące, od dłuższego czasu jestem na diecie o niskim indeksie glikemicznym więc takie pierożki przygotowałam dla siebie na kolację wigilijną. Będąc na diecie wcale nie musimy rezygnować z niektórych potraw. Składniki: Ciasto: 0,5 kilogram mąki orkiszowej razowej 1 szklanka ciepłej wody 1 jajko 4 łyżki oleju Szczypta soli Farsz: 1,5 kilograma(...)wodę łączymy z jajkiem i olejem, wlewamy do mąki i zagniatamy ciasto. Dzielimy na mniejsze kawałki, ciasto dość cienko wałkujemy, metalową obręczą wycinamy kółka. Układamy porcję farszu i zlepiamy pierogi robiąc ozdobną falbankę. Przygotowane pierogi gotujemy partiami w osolonym wrzątku z dodatkiem oleju przez 4 minuty od momentu zagotowania. Odcedzamy durszlakiem i układamy na półmisku

Bajeczna Kuchnia
Czebureki - tatarskie pierogi 186

może do barszczu zamiast tradycyjnych naszych pierogów czy uszek przyrządzicie przysmak tatarów krymskich czyli czebureki. To pierogi ze zwykłego ciasta jak na nasze, ale z nadzieniem z mięsa baraniego z ostrymi przyprawami , smażone w oleju. Oczywiście baraninę nie tak łatwo dostać, więc wykorzystać można wołowinę czy wieprzowinę. Ja do tej pory robiłam podobne pierogi ale drożdżowe , które

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Przygotowania do Wigilii. Przechowywanie produktów. 189

kolędowaniu, wspomnieniach o tych, którzy są w naszych sercach, ale nie ma już ich z nami… Ale zanim zasiądziemy do wigilijnego stołu czeka nas sporo przygotowań. Lepienie uszek, pierogów z kapustą i grzybami, przygotowanie czerwonego barszczu, pieczenie ciast… I przygotowanie wielu innych potraw, które tradycyjnie pojawiają się na naszym stole. Jeśli na Waszej wigilijnej kolacji ma pojawić(...)Stella . Polecam Wam torebki na mrożonki Stella . Za co je cenię? Są wytrzymałe, wyposażone w suwak ułatwiający wielokrotne zamykanie. Dodatkowo można je również odpowiednio podpisać np. datą lub nazwą pierogów, aby nie pomylić mrożonek. Przed wigilijną kolacją tak przechowane uszka wystarczy wyjąć z torebki i odgrzać w gotującej się wodzie. Tak samo można postąpić z pierogami z kapustą

Słodkie okruszki
wigilijne pierogi z kapustą kiszoną i grzybami 725

elastyczne ciasto, cienko rozwałkowujemy i wykrawamy szklanką krążki. Na środku każdego krążka kładziemy farsz, zlepiamy brzegi, wrzucamy na gotującą się osoloną wodę. Gotujemy ok. 2- 3 min. od wypłynięcia pierogów na powierzchnię. Podajemy okraszone masełkiem z cebulką. składniki na farsz: 500 g kapusty kiszonej 300 g grzybów 100 g cebuli 50 g masła 3 ząbki czosnku 2 ziarenka ziela

Domowy Smak Jedzenia
30 przepisów do przygotowania w grudniu 153

włoskimi orzechami Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kompot z suszonych owoców Korzenne muffinki z kaszy manny Pieczarkowa z kuskusem Pieczarkowa z makaronem i majerankiem Pieczone kasztany Pieczone pierogi z pieczarkami, czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorami Pieczone pierożki z ciasta na focaccie z kuskusem i kurczakiem Pomarańczowa babka z czekoladą Racuszki kokosowo-orzechowe z dodatkiem rumu Sałatka jarzynowa(...)Suszone plastry pomarańczy Pierniczkowy koktajl z egzotycznymi owocami Koktajl ananasowy z płatkami owsianymi Lepimy pierogi

Moja smaczna kuchnia
Pierożki ze szpinakiem i serem lazur 109

Wydawałoby się, że pierogi to czasochłonna i żmudna robota (tak twierdzi moja mama:)), nieprawda! wystarczy godzina i pięćdziesiąt pierożków gotowe. Oczywiście, jeżeli mamy gotowy, wystudzony farsz. Proces stygnięcia niestety znacznie wydłuża przygotowania, ale warto! Pierożki są delikatne i aromatyczne. Nawet wróg szpinaku się do nich przekona. U mnie w formie uszek, ale można nie sklejać rożków i pozostawić tradycyjny(...)koła, na każde nałożyć farsz i zlepić brzegi. Można też skleić rożki, aby otrzymać formę uszek. Ciasto będzie lepiej się kleić, jeżeli zwilżymy je pomoczonym w ciepłej wodzie palcem. Pierogi gotować partiami we wrzącej, osolonej wodzie z odrobiną oleju (aby zapobiec sklejaniu). Pierogi będą gotowe po dwóch minutach gotowania od momentu wypłynięcia na powierzchnię

Cook&Love
Pierogi z serowym farszem z suszonymi pomidorami i kurczakiem wędzonym. 175

Przepis na ciasto do pierogów podałam  tutaj , dlatego w tym wpisie tylko o przygotowaniu farszu :) Składniki(na ok 40 pierogów): - 2 wędzone udka z kurczaka - słoiczek pomidorów suszonych - pęczek natki pietruszki - trójkącik sera Lazur - 1 topiony serek Hochland (prostokątny: Gouda, lub Emmentaler)  - 3 ząbki czosnku - łyżeczka masła - sól, pieprz Posiekany drobno czosnek krótko podsmażam na maśle(...)dodaję posiekaną pietruszkę i pieprz, w razie potrzeby dosalam. Ostudzony farsz nakładam na cisto, które wcześniej wycięłam szklanką, zlepiam brzegi. Gotuję w osolonej wodzie z odrobiną oleju do wypłynięcia pierogów na wierzch.  Smacznego

Cook&Love
SMAŻONE KRĄŻKI Z NADZIENIEM RUSKIM 164

podczas smażenia. W Garnku o grubym dnie wlewam Olej. Rozgrzewam tak by był bardzo gorący. Następnie wrzucam ok 4 sztuk do oleju smażę, tak by pierogi były złociste. Pierogi odsączam za pomocą papierowego ręcznika. Na sam koniec wszytskie składniki sosu łączę. Pierogi podaję z sosem jogurtowo czosnkowym. Smacznego

Gotowanie Patki
Kuskus, mięso z rosołu i pieczarki czyli recykling dobry na wszystko. 124

Targosz   pt :  KIPI  KASZA  trafiłam na fany przepis. Wiadomo ja jak to ja, musiałam coś zmodernizować,  ale przepis nieźle mnie zainspirował. I tak to pierogi stały się bohaterem pewnego poniedziałkowego obiadu.   Nie tylko wykorzystałam przepis, ale i zużyłam po niedzielne resztki, aby nic się nie zmarnowało. A zmarnować nie ma się prawa(...)smaku. Następnie wbijamy jajko, dokładnie mieszamy. Z cienko rozwałkowanego ciasta wycinamy kółka , nakładamy po łyżce farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy wolno w osolonym wrzątku pięć minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na maśle aż się ładnie zarumienią. Gdy spróbowałam pierogów byłam zachwycona smakiem.  Ale czekałam na opinie reszty domowników i wyobraźcie sobie

Dieta moja pasja
Pierogi z dzika 152

ściereczką i odstawić na 10-15 minut aby odpoczęło. Gdy ciasto „odpocznie” można lepić pierogi. Ciasto rozwałkować, wycinać koła, na środku każdego układać porcję farszu, ciasto zlepiać formując pierogi. Wrzucać do wrzącej osolonej wody, zamieszać, przykryć pokrywką. Gotować 3 - 4 minuty od zagotowania. Gdy pierogi się ugotują należy je wyjąć. Podawać z sosem. zastawa

królestwo garów
Wegańskie leniwe pierogi 159

mniej czasochłonne niż pierogi, cóż, faktycznie, ale jeżeli będziecie mało czuli to wyjdą Wam niezgrabne gargamele, więc nakład pracy według mnie jest taki sam jak przy pierogach klasycznych faszerowanych, ale te to jest delikates! Gabi stwierdziła, że po raz pierwszy jadła aż tak dobre, a że ma 87 lat to chyba wie co mówi składniki na 6 porcji(...)lubie w tej drugie wersji. Podawaj z bułką tartą i cukrem, dodatkowo możesz tez posypać siekanymi orzechami, ja strarłam na tarce kilka orzechów brazylijskich. Smacznego!   Artykuł Wegańskie leniwe pierogi pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf