pierogi przepis ciasto - 4785 przepisów (strona:173/319)

5 dań z resztek jedzenia, które wyglądają jak z restauracji 156

się żaden szef kuchni. 1. Zupa z pierożkami won ton Niezwykle smakowite pierożki won ton z nadzieniem z posiekanego gotowanego kurczaka i krewetek. Wszystko w otulinie z bardzo delikatnego ciasta, podane w aromatycznym chińskim sosie. Wykwintny sposób na resztki jedzenia – a konkretnie mięso z gotowanego kurczaka, które normalnie je się za karę, albo wcale. Zobacz przepis. 2. Zupa(...)przesycony aromatem anyżku i kory cynamonowca, które tworzą niesamowicie intrygujący duet. Zobacz przepis. 3. Calzone pełne…. Te przepyszne włoskie pierogi, w których można się zakochać, są wypełnione resztkami jedzenia z lodówki. Kluczem do sukcesu jest idealne ciasto – chrupiące i smaczne – takie samo jak na pizzę. Pozostałe składniki – to już kwestia tego co macie w domu

Niedzielny kucharz
Pierogi drożdżowe z cieciorką, suszonymi pomidorami i serem camembert 100

pierogów) - 3 szklanki mąki pszennej - 30 g świeżych drożdży - 1 szklanka mleka + 2 łyżki - 1 łyżeczka soli - 0,5 łyżeczki cukru - 2 łyżki oleju - 3 szklanki ugotowanej cieciorki - 15 kawałków suszonych pomidorów - 3 łyżki oleju od suszonych pomidorów - 3 łyżki wody - 1 łyżeczka soli - 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu - 1 krążek sera  camembert - bazylia do dekoracji(...)mieszamy, czekamy aż wyrosną. do mąki dolewamy olej i wyrośnięte drożdże, wyrabiamy ciasto, odstawiamy na pół godziny do wyrośnięcia. Ciecierzycę miksujemy z suszonymi pomidorami, olejem, wodą, solą i pieprzem. Ciasto wałkujemy na grubość około 0,5 cm, wykrawamy krążki, nakładamy farsz i mały kawałek sera, zalepiamy. Pierogi układamy na papierze, smarujemy mlekiem i pieczemy   przez 20 minut

Gocha gotuje!
Pierogi z dynią 170

Pierogi , pierożki  uwielbiam. Gorzej jednak z ich robieniem. Nie lubię ich kleić. Siedzę jak ten świstak i kleję, kleję .... Aż tu patrzę jest 100 sztuk. Zawsze robię z podwójnej porcji ciasta i mrożę. Czasami warto mieć rezerwę w lodówce, kiedy nie ma się ochoty na gotowanie lub brak czasu. Wyciągam woreczek, gotuję i obiadek gotowy. Dzisiaj zrobiłam pierożki(...)następnie zagnieść ciasto w razie potrzeby lekko podsypując mąką. Ciasto musi być gładkie i elastyczne. Zawinąć w folię spożywczą i odstawić na 30  minut. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na placek. Wyciąć szklanką kółka i na każde kółko nałożyć farsz po czym złożyć na pół i skleić pieroga W garnku

O kuchni z uczuciem
Pierogi ze szpinakiem i serem feta 117

Uwielbiamy pierogi ,a Wy? Jeśli tak ,to serdecznie polecamy Wam tą smaczną wersję serowo-szpinakową. Składniki Ciasto: 500 g mąki jajko 250 ml gorącej wody Farsz: 200 g sera feta 300 g świeżego szpinaku łyżeczka masła 3 ząbki czosnku około 1/2 szklanki bułki tartej pieprz biały mielony sól ziołowa Dodatkowo: oliwa z oliwek kilka szalotek Przygotowanie   Normal(...)wodę. Przy pomocy noża zagniatamy mąkę do środka. Po wyrobieniu mąki z wodą ,ponownie robimy dołek ,wsypujemy odrobinę mąki i wbijamy jajko ,dodajemy szczyptę soli. Ciasto wyrabiamy tak ,by było lekko lejące. Wyrobione ciasto rozwałkowujemy i przy pomocy szklanki wycinamy kółka.   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size

R'n'G Kitchen
PIEROGI ŻYTNIE Z KAPUSTĄ, PIECZARKAMI I MIĘSEM 200

ktoś zapomniał lub dopiero się uczył niech korzysta. Składniki: ciasto ◈1 kg mąki żytniej ◈3 łyżki oleju ◈woda, szczypta soli farsz: ◈700 g kapusty kiszonej ◈20 g pieczarek ◈400 g ugotowanego drobiu np z rosołu ◈1 cebula ◈tłuszcz do podsmażenia warzyw Przygotowanie: Ciasto: 1. Stolnicę usypać lekko mąka aby ciasto nam nie przywarło. 2. Do miski wsypujemy mąkę olej, sól(...)koniec wszystkie składniki wrzucamy na dużą patelnię i podsmażamy razem do przejścia smaku. Gdy farsz przestygnie, napełniamy nim ciasto i lepimy a tego już chyba nie trzeba tłumaczyć w jaki sposób😋 Gotujemy wielki gar wody z odrobiną soli i wrzucamy pierogi. Przemieszać co jakiś czas aż do wypłynięcia na powierzchnię. Ilość zależy od tego jakiej wielkości wyrabiacie formy

Zdrowie i pysznie na talerzu
wigilijne uszka z grzybami 438

siekając ciasto nożem. Następnie wyrobić ciasto rękami. Odciąć kawałek ciasta, resztę przykryć ściereczka/owinąć w folię, aby nie obsychało. Rozwałkować ciasto i kieliszkiem wycinać kółka. Na środek każdego koła nakładać farsz, a następnie zlepiać jak pieroga, po czym złączyć ze sobą rogi - najlepiej zrobić to przykładając naszego pierożka do palca i wtedy "owijając" dookoła skleić rogi. Postępować

chili & sugar
pierogi truskawkowe... 120

luźne ciasto wyjąć z misy robota, obsypać mąką i do woreczka schować na 15-20 minut z kuli odcinać porcje ciasta do wałkowania, wałkować nie za cienki placek i wycinać szklanką, kubkiem kółka, nakładać po truskawce i zlepiać pierogi pierogi wrzucać do gotującej się wody i po wypłynięciu gotować z 2- 3 minuty cedzakiem wykładać pierogi

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczone panzerotti. 308

bułek CIASTO: 100 ml ciepłej wody 100 ml ciepłego mleka 100 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka cukry 1,5 łyżeczki soli 1 op. drożdży instant (7 g) 4 łyżki oleju 2 jajka mąka      Wszystkie składniki umieszczamy w misce, mieszamy i dodajemy tyle mąki, żeby otrzymać zwarte ciasto. Teraz zabieramy się za wyrabianie, kończymy gdy ciasto jest elastyczne(...)dusimy, aż seler zmięknie.       Wyrośnięte ciasto przekładamy na oprószoną mąką stolnicę lub blat i chwilę wyrabiamy. Teraz dzielimy ciasto na około 8 porcji, każdą z nich formujemy w kulkę, a następnie wałkujemy na owalny placek. Na nim układamy porcję farszu, posypujemy żółtym serem i zlepiamy pieroga. Gotową bułeczkę układamy na blasze i odstawiamy na około

Rozpustne gotowanie
Indyjskie pierożki Samosa 154

minutę. Przyprawioną cebulę dodajemy do ziemniaków, dodajemy groszek. Rękoma wyrabiamy farsz. Z podanych składników wyrabiamy ciasto. Pozwoliłam sobie zapożyczyć z internetu jak lepić pierożki Jeżeli jednak ktoś nie bardzo potrafi lepić po Indyjsku :) zawsze można wypróbować nasz sposób na polskiego pieroga :) Kiedy pierożki mamy gotowe, obsmażamy je na głębokim oleju do zarumieniania się pierożków :) Można zajadać je z sosem(...)miętowym bądź spolszczyć i zjeść ze śmietanką :) Jak widać praca nad pierożkami w toku. Z przepisu możemy uzyskać około 40-50 pierożków. Wszystko zależy od wielkości średnicy ciasta i ilości farszu w środku Efekt końcowy moich pierożków :) Smacznego

W Moim Magicznym Domu
PIEROGI Z KASZĄ GRYCZANĄ I BIAŁYM SEREM 145

jakie  robi moja mama, no prawie takie same, ja ułatwiłam sobie prace i użyłam formy do wycinania pierogów. Dzięki czemu pierogi  robi się znacznie szybciej, niże te tradycyjnie lepione ręcznie, które robi mama. Ciasto: 2-3 szklanki mąki  1 szklanka ciepłej wody 1 żółtko 2-3 łyżki oleju sól do smaku Farsz: 40 dag białego(...)zeszklić na patelni. Kaszę gryczaną cebulę oraz ser przyprawić według własnego gustu i dokładnie wymieszać wszystkie składniki farszu. Składniki ciasta dokładnie zagnieść. Ciasto podzielić na 2-3 części rozwałkować, wykrawać krążki i na każdy nakładać farsz, następnie staranie zlepić pierogi.  Gotować w osolonej  wrzącej wodzie od momentu wypłynięcia około 5 minut. Najlepiej smakują odsmażane ;) rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Pierogi z mięsem 137

dzisiaj na pierogi z mięsem. Powiem skromnie, że nie przepadam akurat za pierogami z mięsnym nadzieniem, ale te bardzo mi posmakowały. A w połączeniu z podsmażoną cebulką to już niebo na talerzu. Skorzystałam z tego przepisu ( klik ) i się nie zawiodłam :)   Składniki: Ciasto: 375 g mąki 1 szklanka gorącej wody 1 łyżka oleju 1 płaska łyżeczka soli(...)gorącą wodą i wyrobić elastyczne i miękkie ciasto. Jeśli ciasto wyjdzie za rzadkie dodać trochę więcej mąki, jeśli za gęste, odrobinę ciepłej wody. Ciasto rozwałkować i za pomocą szklanki wykrawać krążki. Na każdy krążek nakładać trochę farszu i zlepiać brzegi. W garnku zagotować wodę z 2 łyżeczkami soli i 2 łyżkami oleju. Pierogi wrzucać na wrzątek. Zmniejszyć gaz.Gdy pierogi

My simple kitchen
Rozgrzewka przed świętami 175

przetestować nadzienie z pieczarek, grzybów i orzechów. Po degustacji daliśmy tym pierogom zielone światło i tak pierwsza pozycja świątecznego menu właśnie została ustalona.   Pierogi z grzybami i orzechami składanki:: przepis na ciasto klik farsz:   300 g pieczarek 100 g suszonych grzybów 1 szalotka 1 czubata łyżka grubo zmielonych orzechów włoskich olej do smażenia sól, pieprz wykonanie(...)siekamy, jednak nie zbyt mocno tak by pozostały wyczuwalne kawałki grzybów. Dodajemy do nich grubo posiekane orzechy włoskie i ewentualnie jeszcze doprawiamy do smaku. Gotowym farszem napełniamy pierogi

Przysmaki Karolki
Gruzińskie chaczapuri po mojemu 183

Kiedyś widziałam w telewizji przepis na to danie, nadzienie było inne. Ja zrobiłam według mojego pomysłu i smaku. Smak super, idealne na kolacje czy obiad jak

Kuchnia Pokoleń
Pierożki z soczewicą gotowane na parze 140

lepiłam pierożki pól dnia i chcę się Wam pochwalić. Po pierwsze, znajoma na FB entuzjastycznie zachwalała przepis na ciasto na wontony. Na tyle entuzjastycznie, że postanowiłam pierożki na parze zrobić sama. A ja bardzo, bardzo nie lubię lepić pierogów. Po drugie, kiedy już wróciłam ... [Read more

Gotuj z Blue Raven
Smażone pierogi (z pieczarkami i serem)... 119

zagnieć na gładkie ciasto - moje było za suche (zasługa zapewne bardzo gęstego jogurtu) i potrzebowało odrobiny mleka. Zostaw na godzinę, a następnie rozwałkuj na grubość około 0.5cm, wykrawaj szklanka kółka, nakładaj farsz i sklejaj dokładnie brzegi. Na sporej, najlepiej nieprzywierajacej, patelni rozgrzej około 1cm warstwę oleju. Olej nie może być bardzo goracy, bo pierogi będa spieczone na wierzchu

Lejdi of the house
Pampuchy z kaszą gryczaną w sosie ogórkowym 219

drożdże się spienią. Mąkę przesiać do misy, w której będziemy wyrabiać ciasto. Wymieszać razem z solą, resztą ciepłego mleka, olejem, rozmącone jajkiem i zaczynem. Połączyć i wyrobić ciasto, zagniatając go około 10 min. Przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Po tym, jak podwoi swoją objętość, zagnieść jeszcze raz, ale krótko. Uformować wałek i pociąć(...)Doprawić do smaku musztardą, solą i pieprzem. Gdyby sos był zbyt gęsty, można go podlać wodą. Gorący podawać z pampuchami. Smacznego :) #lowicz Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania z kaszą , Pierogi, knedle, kluseczki Tagged: kasza gryczana , ogórki , pieczarki , twaróg

https:KKuchniaMniam