Składniki: mąka (2 szklanki) soczewica (1 szklanka) pieczarki (10 dag) cebula dymka (1 szt.) czosnek (3 ząbki) papryczka pepperoni (1/4 szt.) sól pieprz majeranek woda oliwa z oliwek Czas przygotowania: 1 h Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Soczewicę wsypujemy do garnka i zalewamy dwoma szklankami wody. Gotujemy mieszając co jakiś czas aż wchłonie wodę. Cebulę i pieczarki myjemy, kroimy i smażymy na patelni z rozgrzaną oliwą. Solimy w trakcie smażenia. Kiedy pieczarki będą rumiane, a soczewica ugot... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...