pierogi pieczone - 2458 przepisów (strona:92/164)

Jak spełnić marzenia maluchów – zabawki od Smily Play 210

Święta zbliżają się wielkimi krokami. Zanim jednak nadejdą czeka nas jeszcze sporo wyzwań, bo zajęć jest naprawdę wiele. Lepienie uszek, pierogów, porządki, strojenie choinki i

Słodkie okruszki
Buraczkowe kluski śląskie 197

Było już  buraczkowe risotto , to dziś czas na buraczkowe kluski śląskie- równie urzekające kolorem i ciekawym smakiem, a przy tym są bardzo... przyjazne dla portfela

Kraina Miodem Płynąca
Deser Truskawkowy: 15 Pysznych Przepisów 60

też koktajl. Świetnie też smakują pierogi z truskawkami a także makaron. Ale dzisiaj bardziej skupimy się na deserach. W dzisiejszym wpisie zestawiłam dla Was 15 przepysznych przepisów na deser truskawkowy. Każdy z poniższych deserów jest inny, więc każda z Was znajdzie coś odpowiedniego dla siebie. 1. Truskawkowa chmurka bez pieczenia Przepis na: Przepiski.pl (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Mus truskawkowy

Damusia.pl
Spaghetti bolognese z papryką 184

Klasyczne spaghetti bolognese z mięsem mielonym można dopełnić papryką czerwona, która nada daniu głębi. Ponadto papryka ma dwa razy więcej witaminy C niż sama cytryna. Prócz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jak nie marnować jedzenia? 7 zasad 308

przykład na niedzielny obiad możecie zjeść pieczonego kurczaka. Na szkielecie z niego można np. zrobić pyszny, aromatyczny rosół orientalny (wystarczy cebula, czosnek, trochę przypraw i makaron), kawałki mięsa z niedojedzonej kury mogą z kolei wylądować w tortilli, albo na pizzy, stać się wartościowym dodatkiem do makaronu stir fry, farszu do pierogów lub ravioli. Wołowina z zupy może być

Niedzielny kucharz
Słodkie bułeczki z jabłkiem 156

nich farsz i zlepić jak pierogi, następnie uformować w bułeczkę. Ułożyć na blaszce, przykryć ściereczką i ponownie zostawić do wyrastania w ciepłym miejscu - zajmuje to mniej więcej 30 minut. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.  Wyrośnięte bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem wymieszanym z 2 łyżkami mleka i posypujemy płatkami migdałowymi. Pieczemy 25 minut, studzimy na kratce. Smacznego

Plate of Joy
Krem z pieczonego buraka z ziemniaczanym uszkiem 137

prawa z niczym konkurować, ale zatrzymajcie się na chwilę i kuknijcie na tę propozycję. Też barszcz, też uszka...  Jeśli nawet nie wykorzystacie pomysłu na krem z pieczonego buraka (przynajmniej nie na święta😜), to nad samymi uszkami przystańcie na chwilę, bo powiadam Wam, że są nieziemsko smaczne i do zwykłego barszczu będą pasować równie idealnie! Zresztą nie byłabym sobą(...)smaku Kwaśna śmietana lub jogurt naturalny Pierogi (ciasto): Ok 400g mąki pszennej + do podsypywania 1 szklanka gorącej wody 2 łyżki Wielkopolskiego oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka soli Pierogi (farsz): 600g gotowanych, przeciśniętych przez praskę ziemniaków 3 cebule 150g boczku wędzonego (można pominąć) 5 łyżek Wielkopolskiego oleju rzepakowego Sól do smaku 1 niepełna łyżeczka pieprzu (najlepiej dozować i samemu

Kuchnia w czekoladzie
Dyniowe rogaliki drożdżowe 172

pieczenia chleba… Takie życie..;)! Mojego chlebowego bzika usilnie staram się poskromić, bo niestety nie jesteśmy w stanie tych bochnów i bochenków i bułeczek przejeść… Gorzej jest z bzikiem dyniowym… bo tego to dopiero trudno poskromić…. Przecież z dyni wszystko można przyrządzić, i na słodko i na wytrawnie…! Ciasta, ciasteczka, zapiekanki, tarty, bułki, chleby, pierogi, placki, gofry, makarony, pierogi… lista jest długa i dlatego raczej małe są szanse na wyleczenie mojego bzika..;) Co zajrzę na zaprzyjaźnione blogi, to wpadam na następne przepisy do wypróbowania… Tak, jak w przypadku tych boskich drożdżowych rogalików dyniowych z malinami i -u mnie- z białą czekoladą… które odkryłam na Cudach i cudeńkach . Czy można było

UgotujmyTo.pl
Pieczone pierogi z pieczarkami i szpinakiem 97

Dotarliśmy do końca cyklu Boże Narodzenie 2018. Przez ostatnie dwa miesiące (tak, dość wcześnie zaczęliśmy) przestawialiśmy Wam nasze propozycje na święta. Teraz szczęśliwie dotarliśmy już do

Marder&Marder Manufacture
Tęczowy sernik na zimno. 73

górnej półki. Sernik jest fantastyczny na imprezy lub specjalne okazje, na których chcemy zaimponować gościom. Ten przepis na sernik idealnie nadaje się na ciepłe dni, ponieważ nie wymaga pieczenia . Tęczowy sernik na zimno to kolejny sposób na zrobienie pysznego deseru , który wspaniale będzie prezentował się na stole. Tym sernikiem każdy się będzie zachwycał. Zrobienie tego sernika sprawia tyle radości(...)końcowym jest cudnie gładki, kremowy sernik , który rozweseli każdy dzień! Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować farsz do pierogów ruskich lub far na słodko do naleśników. Wspaniały skład sera białego powoduje, że powinniśmy wdrożyć go do naszej diety. Twaróg jest świetnym źródłem białka i ma najmniej tłuszczu spośród

Zdrowy Styl Joanny
Sernik na zimno z ananasem. 73

soczystego nadzienia, jest to sernik , który obowiązkowo powinien zagości na naszym stole. Ten sernik jest niezwykle orzeźwiający, a co więcej, nie wymaga pieczenia i jest niesamowicie łatwy do zrobienia. Jeśli kochamy łatwe przepisy i serniki bez pieczenia , ten sernik z ananasem okaże się znakomitym wyborem. Przygotowanie tego pysznego sernika na zimno zajmie dosłownie kilka minut, a później wystarczy go schłodzić(...)Chrupiący spód, soczysty ananas , kremowa konsystencja – idealny sernik na lato! Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować farsz do pierogów ruskich lub far na słodko do naleśników. Wspaniały skład sera białego powoduje, że powinniśmy wdrożyć go do naszej diety. Twaróg jest świetnym źródłem białka i ma najmniej tłuszczu spośród

Zdrowy Styl Joanny
Placki z kurczakiem a’la chaczapuri 99

gruzińskim chaczapuri wspólny mają chyba tylko sposób przygotowania, dodatki bowiem nie są typowo tradycyjnym wyborem. Zwał jak zwał, najważniejsze, że są pyszne! Kilka lat temu mieliśmy okazję próbować pysznych pierogów z farszem mięsnym doprawionym curry, a także chaczapuri imeruli z serem typu imeretyńskiego. Obie potrawy pyszne i bardzo inspirujące. Postanowiłam oba nowe smaki połączyć w jedno, tym bardziej(...)powiedzieć, że gdy „po skończonej sesji” spróbowałam obu wariantów szala nieznacznie przechyliła się w stronę tych z patelni – wyszły jakby bardziej miękkie i wilgotne niż te pieczone. W smaku na pewno czuć lekką różnicę, aczkolwiek szczerze polecam Wam obie wersje. Ciasto: 400 g mąki (dałam typ 00 jak do pizzy) 7 g suchych drożdży

Smaki Na Talerzu
KROKIETY Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI 175

Krokiety to faszerowane naleśniki w panierce z bułki tartej, smażone na patelni. Farsz do krokietów można wykonać w wielu wersjach, jednak na święta Bożego Narodzenia najczęściej

Kuchnia MagdaLeny
Ciasteczka kruche z wody – kuchnia podkarpacka 194

Zagniatamy luźne ciasto (konsystencja jak na pierogi). Ciasto wkładamy do czystej lnianej ściereczki, zawiązujemy i wstawiamy do garnka z zimną wodą na 2 godziny. Stolnicę posypujemy mąką, wykładamy ciasto, rozwałkowujemy na grubość około 1/2 cm, smarujemy roztrzepanym białkiem, posypujemy cukrem i kroimy w kwadraty. Ciastka wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 175 stopni C (grzałka

Trzeci talerz
Kluski śląskie 104

Domowe, najlepsze, delikatne podane z sosem grzybowym typowo warzywnym, przesmażoną cebulką – samą lub z dodatkiem mięsa, np. talarków kiełbasy, wędliny, z gulaszem i ostrą surówką

Zasmakuj Kuchni