piernik - 7416 przepisów (strona:297/495)

Sernik wiedeński 165

czasie uchyl drzwiczki piekarnika na kilka centymetrów i pozostaw w nim sernik do całkowitego wystygnięcia. Przed podaniem oprósz sernik wiedeński cukrem pudrem. Zobacz też inne przepisy na ciasta Piernik dojrzewający Biały lion – ciasto bez pieczenia Ciasto Grzane Wino – bez pieczenia Cytrynowiec Makowa fantazja Sernik z brzoskwiniami z kokosową kruszonką Zobacz też nowe przepisy Sernik wiedeński Ciasteczka migdałowe Świąteczne ciasta

okolicepalnika.pl
Pierniczki lukrowane na choinkę 80

Pierniczki lukrowane, czyli oryginalne ozdoby na choinkę 🙂 Co roku piekę przynajmniej 3 partię pierników, takie do jedzenia i takie do polukrowania i zawieszenia na choince. Takie ozdobione białym lukrem pierniczki pięknie prezentują się na zielonym drzewku i jeśli chodzi Czytaj dalej Artykuł Pierniczki lukrowane na choinkę pochodzi z serwisu Marcepanowa kuchnia

Marcepanowa kuchnia
Ciasteczka migdałowe 57

czekoladzie Całuski miętowo-czekoladowe Ciasteczka imbirowe Krem ciasteczkowy Zobacz też nowe przepisy Ciasteczka migdałowe Świąteczne ciasta – 12 przepisów Prezent dla osoby która lubi gotować – 8 pomysłów Bogracz Piernik dojrzewający Artykuł Ciasteczka migdałowe pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Świąteczne ciasteczka cynamonowe 89

otrzymać fakturę kruszonki. Jajko dokładnie umyj, wbij do ciasta. Dodaj cynamon, imbir, sodę oczyszczoną, sól, łyżkę płynnego miodu oraz cukier. Jeśli masz w domu korzenną przyprawę do pierników, możesz nią zastąpić cynamon i imbir. Zagnieć szybko na jednolite ciasto. Możesz to również zrobić mikserem z końcówką do ciasta kruchego. Jeżeli ciasto za bardzo się klei, dosyp odrobinę mąki. Uformuj

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ja od dziecka nie lubię pierników ale tym razem upiekłam i zjadłam -a co mnie przekonało żeby upiec -piernik jest bez jajek a z 155

puszka pomidorów przecedzić przez sitko 1 duży banan 80 ml oleju słonecznikowego mleko 30 ml 235 dag mąki tortowej 1/2 łyzeczka sody 1 łyzeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki płaskie kakao cukru kryształu 1/4 szklanki -jezeli chcecie miec bardzo słodki wiecej cukru przygotowanie Mokre składniki zmiksować blenderem i wymieszać z suchymi . ciasto przełożyć do podłużnej kreskówki pieczemy

Moje Wyroby
Tartaletki z twarogiem cytrynowym. 83

francuskie i posypane płatkami migdałowymi idealnie prezentuje się na stole jako dekoracja . Tartaletki są idealnym pomysłem na świąteczne słodkości a Święta już tuż tuż. Gdy zbliżają się Święta serniki , pierniki , babeczki , poncz są najlepszymi smakołykami jakie możemy sobie podarować w tym szczególnym dniu. Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować

Zdrowy Styl Joanny
Piernikowe cake pops renifery 128

Już długi czas zbierałam się za zrobienie cake pops, ale bałam się że to mega trudne. Co się okazało? Są one mega proste i efektowne. Dzieci

Ana Mari's world
Piernikowe cake pops renifery 128

Już długi czas zbierałam się za zrobienie cake pops, ale bałam się że to mega trudne. Co się okazało? Są one mega proste i efektowne. Dzieci

Ana Mari's world
Pierniczki z ziemniakami 93

ugotowanych ziemniaków (bez soli) 250 g miodu 150 g cukru 125 g masła / margaryny 450 g mąki pszennej 50g mąki żytniej 1 czubata łyżka przyprawy do piernika 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej Sposób wykonania: 1. Jeszcze gorące odcedzone ziemniaki przecisnąć przez praskę.  2. Do osobnego rondelka dać masło, miód, cukier, podgrzać i mieszać do rozpuszczenia się

Kuchnia domowa Ani
LUKIER KRÓLEWSKI 79

Lukier królewski, tzw. Royal Icing to idealny lukier do dekorowania pierników i ciasteczek maślanych. Przez długi czas do lukrowania pierniczków używałam lukru z białkiem w proszku, ponieważ bałam się użyć świeżego białka. Obawiałam się salmonelli i dlatego wybierałam białko w proszku. W tym roku postanowiłam przetestować lukier ze świeżym białkiem i zobaczyć czy jest jakaś różnica? Przy pierwszym podejściu bardzo

Słodki Pomysł
Korzenne muffinki z suszoną żurawiną 105

Suszona żurawina   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji. W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche: Mąkę pszenną, kakao, przyprawę do piernika, brązowy cukier, cukier z wanilią , sodę i proszek do pieczenia. W drugiej roztrzepujemy łyżką jajko, wlewamy kefir, mleko,   rozpuszczone masło i   pastę waniliową , wsypujemy składniki suche, mieszamy łyżką

Wanilia i Kardamon
Piernik błyskawiczny 72

przesianą mąką. Dodajemy wolnym strumieniem olej oraz miód. Na koniec dodajemy powidła, krótko miksujemy.  Całość przelewamy do keksówki o długości 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia.  Piernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy oblać polewą czekoladową. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie

Kulinarne przygody