grubych oczkach) ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła
Gotujemy i jemyDanie Dessert Keyword dynia Czas przygotowania 10 minutes Czas gotowania 50 minutes Czas łącznie 1 godzina Składniki 500 g surowej dyni 2 szt. jajka 1,5 łyżki przyprawy do piernika 0,5 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka soli 1,75 szkl. mąki 0,75 szkl. cukru 130 g masła Wykonanie Z dyni robimy puree. Możemy
Mieszam w Garnkumałym ogniu przez ok 10- 15 minut. Odlać pozostałość wody i chwilę przestudzić. Lekko ciepłą dynię zblendować na gładką masę razem z jajkami, erytrytolem, olejem kokosowym, przyprawą do piernika, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii. Sypkie składniki wymieszać w osobnej miseczce, po czym dodać do masy dyniowej i dokładnie wymieszać. Przelać masę do keksówki o wymiarach
Modern Cave Girlprzepis na pełny relaks Jeżeli zaczyna Was powoli przerastać ta przedświąteczna gonitwa, to znaczy, że przyszła najwyższa pora, żeby odłożyć na bok przygotowania do Świąt i się zrelaksować. Makowce, pierniki, ryby i inne bożonarodzeniowe wyroby na pewno nie uciekną, a każdemu należy się od czasu do czasu chwila relaksu! Przedstawiam dzisiaj przepis na świetny sposób na odprężenie po ciężkim dniu
Modern Cave Girlgotowania 10 minut Składniki 1 ząbek czosnku 100 gram boczku wędzonego 125 ml białego wina wytrawnego 100 ml przecieru pomidorowego 200 ml makaronu shirataki 1 łyżeczka oliwy przyprawy do piernika do smaku Sposób przygotowania Makaron shirataki odsączyć z zalewy, przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć na sitku. Patelnię rozgrzać, wlać na nią oliwę, po czym wrzucić cały makaron i usmażyć
Modern Cave Girlsoku z cytryny mieszamy z 6 łyżkami cukru, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 - 7 minut. Płyn powinien zmniejszyć objętość o połowę. Gorące ciasto tuż po wyjęciu z piernika nakłuwamy z wierzchu tak, aby powstały dość duże, regularne otwory. W te otwory będziemy wlewać gorący syrop cytrynowy. Syrop (gorący) nakładamy łyżeczką na gorące ciasto i lekko wmasowujemy
Gotujemy i jemysoku z cytryny mieszamy z 6 łyżkami cukru, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 5 - 7 minut. Płyn powinien zmniejszyć objętość o połowę. Gorące ciasto tuż po wyjęciu z piernika nakłuwamy z wierzchu tak, aby powstały dość duże, regularne otwory. W te otwory będziemy wlewać gorący syrop cytrynowy. Syrop (gorący) nakładamy łyżeczką na gorące ciasto i lekko wmasowujemy
Korniszonkidojrzałych śliwek czekają już na chłodne jesienne poranki. Muszę przyznać, że ciężko mi się oprzeć, żeby ich nie otwierać już teraz, bo powidła śliwkowe uwielbiam. Do naleśników, gofrów czy piernika są idealnym dodatkiem. POWIDŁA ŚLIWKOWE Składniki: 3-4 kg dojrzałych śliwek węgierek 3/4 szkl wody 3/4 szkl cukru (opcjonalnie) Przygotowanie: Śliwki myjemy i drylujemy. Wydrylowane śliwki, kroimy
Bon appetit mon amieBiałystok 2 pełne łyżki (z górką) gęstego jogurtu naturalnego (u mnie typu greckiego) 1 łyżka syropu daktylowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki przyprawy do piernika 1 małe jajko do podania: pół plasterka cytryny i płynny miód lub syrop z agawy Przygotowanie: Do miseczki wsypujemy płatki jęczmienne błyskawiczne, wbijamy jajko, dodajemy proszek do pieczenia, syrop daktylowy
Słodkie okruszkiwindow.adsbygoogle || []).push({}); Zachęcam do skorzystania z przepisów na inne smaczne i zdrowe gofry w moim wykonaniu: GOFRY CYNAMONOWE w wersji bezglutenowej z mąki jaglanej, PIERNIKOWE GOFRY z mocnym aromatem piernika oraz GOFRY BUDYNIOWE . Wartość odżywcza 1 gofra (wyszło 14 szt.) 129 kcal B 8 g W 16 g T 6 g Składniki: ▪ 375 ml maślanki
zdrowo i aktywnieszerokości, nóżki przekrawamy wzdłuż. Małe kapelusze i nóżki można pozostawić w całości. Pokrojone grzyby powinny być podobnej wielkości. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piernika nagrzanego do 50 stopni z termoobiegiem . Suszymy ok. 45-60 min. Wyjmujemy blachę, odwracamy grzyby i proces powtarzamy. Robimy tak aż grzyby będą suche . Gotowe jesienne skarby przechowujemy w szczelnie
Gotujemy i jemyłyżeczka ekstraktu z wanilii lub pół cukru waniliowego Korzenne przyprawy w proszku: 0,5 łyżeczki cynamonu, 0,5 łyżeczki imbiru, duża szczypta gałki muszkatołowej lub kopiata łyżeczka przyprawy do piernika szczypta soli Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami korzennymi. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać szczyptę soli. Olej kokosowy i masło lekko podgrzać
Gotujemy i jemyłyżeczka ekstraktu z wanilii lub pół cukru waniliowego Korzenne przyprawy w proszku: 0,5 łyżeczki cynamonu, 0,5 łyżeczki imbiru, duża szczypta gałki muszkatołowej lub kopiata łyżeczka przyprawy do piernika Szczypta soli Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawami korzennymi. Marchewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać szczyptę soli. Jajka delikatnie roztrzepać
Gotujemy i jemysię podpiecze, układamy na nie nadzienie z jabłek. Drugą połówkę ciasta również wałkujemy na papierze i ciasto kładziemy na wierzch jabłek - tym razem bez papieru. Szarlotkę ponownie wkładamy do piernika i pieczemy około 35 minut, i również w temperaturze 180 °C. Kiedy wierzch się zarumieni, wyciągamy blachę z piekarnika i zostawiamy do przestudzenia. Można podać z gałką lodów lub bitą
Gotujemy i jemycukru 20 dag mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej ¾ szklanki oleju roślinnego 1 tabliczka czekolady - dla dzieci mlecznej, dla dorosłych gorzkiej 2 łyżeczki przyprawy do pierników 1 cukier waniliowy Szczypta soli Jajka wbić do miski i ubijać mikserem do białości. Dodać cukier i cukier waniliowy - dalej ubijać do uzyskania gęstej, kremowej masy. Nie przerywając ubijania cienką
Gotujemy i jemy