rozpływają. Na blasze zmieści się 9 ciastek. Na tę porcję ciasta potrzebne będą dwie blachy. Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut. Ciastka po wyjęciu z piernika zdejmujemy z blachy gdy są jeszcze ciepłe i plastyczne
Korniszonkirozpływają. Na blasze zmieści się 9 ciastek. Na tę porcję ciasta potrzebne będą dwie blachy. Tak przygotowane ciasteczka wkładamy do piekarnika na ok. 15 minut. Ciastka po wyjęciu z piernika zdejmujemy z blachy gdy są jeszcze ciepłe i plastyczne
Gotujemy i jemyminut (do suchego patyczka). Ostudzić. Z ciasta wykrawać foremką nietoperze. Ciasto dyniowe Puree z dyni zblendować na gładką masę razem z jajkami, erytrytolem, olejem kokosowym, przyprawą do piernika, mlekiem kokosowym i ekstraktem z wanilii. Sypkie składniki wymieszać w osobnej miseczce, po czym dodać do masy dyniowej i dokładnie wymieszać. Przelać masę do keksówki o wymiarach 25 x 11 cm wyłożonej
Modern Cave Girlgęsiarkę o grubym dnie takie, żeby można było włożyć go do piekarnika. Można też użyć naczynie żaroodporne. Śliwki myjemy, drylujemy i wrzucamy do rondla. Wstawiamy bez przykrycia do piernika nagrzanego do 140 st. C i prażymy je 2 - 3 godz. przy lekko uchylonych drzwiczkach. Od czasu do czasu mieszamy, aby śliwki nie przywarły do dna naczynia. Wyłączmy piekarnik i zostawiamy
Korniszonkigęsiarkę o grubym dnie takie, żeby można było włożyć go do piekarnika. Można też użyć naczynie żaroodporne. Śliwki myjemy, drylujemy i wrzucamy do rondla. Wstawiamy bez przykrycia do piernika nagrzanego do 140 st. C i prażymy je 2 - 3 godz. przy lekko uchylonych drzwiczkach. Od czasu do czasu mieszamy, aby śliwki nie przywarły do dna naczynia. Wyłączmy piekarnik i zostawiamy
Gotujemy i jemyjajek - 500g puree z dyni - ok 500g wody przegotowanej - 175g mąki gryczanej - 175g mąki kukurydzianej/ryżowej - 100g ksylitolu - 3 łyżki kakao - 2 łyżeczki proszku do pieczenia - przyprawa do piernika - 50g deserowej czekolady (np. bez białego cukru) 1. Mąki, kakao, pokrojoną w kosteczkę czekoladę, proszek do pieczenia i przyprawy wymieszać razem. 2. Puree, jajka, ksylitol i wodę wymieszać/zmiksowa
Candy Pandaspuree z dyni 3/4 szklanki ksylitolu/erytrytolu lub brązowego cukru 3 jajka 1/3 szklanki oleju kokosowego lub rzepakowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cynamonu 1/2 łyżeczki przyprawy do piernika 1/2 szklanki posiekanych orzechów włoskich ok. 10 śliwek Wykonanie: W misce umieścić puree z dyni, dodać ksylitol, jajka, olej i wszystko dokładnie wymieszać. Do osobnej miski przesiać mąkę, dodać
Healthy food explorerfarina di grano saraceno, mele e cioccolato, senza glutine) Jabłuszka z kruchego ciasta z farszem (Dolcetti farciti con mele) Pieczona frittata z jabłkami (Frittata al forno con mele) Piernik z jabłkami i kremem mascarpone (Ciambella speziata al mele e crema di mascarpone) Smacznego! Buon appetito
La grande e la piccola cuocaDżem dyniowy z pomarańczą i wanilią Keyword dynia, przetwory Składniki 500 g puree z dyni 2 szt. pomarańczy 1/2 szt. laski wanilii 1/2 szkl. cukru 1 łyżeczka przyprawy do piernika Wykonanie Do rondelka wkładamy puree, dodajemy cukier i przyprawy. Z laski wanilii wydłubujemy ziarna i dodajemy do dyni, z pomarańczy wyciskamy sok i dorzucamy do dyni. całość stawiamy na niewielkim
Mieszam w Garnkułyżeczki sody oczyszczonej Polewa dyniowa 1 jajko 160 g jogurtu kokosowego 1/2 szklanki puree z dyni 3 łyżki erytrytolu 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1 łyżeczka przyprawy do piernika Sposób przygotowania Brownie Masło rozpuścić na niewielkim ogniu razem z czekoladą. Jajka ubić na puszystą masę z erytrytolem. Suche składniki wymieszać. Masę czekoladową wlewać do jajek w trakcie ubijania. Gdy obie
Modern Cave Girlkubek aromatycznej herbatki z kawałkiem pysznego ciasta. Ciasto: ok 65 dag marchewki 2 szkl mąki 1 szkl oleju 4 jajka 1 1/3 szkl cukru 1 łyżka przyprawy do piernika 2 płaskie łyżeczki sody 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 szkl posiekanych orzechów (u mnie włoskie, laskowe, pekan) Polewa: 1/4 kostki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki kakao
Smakołyki Asipłatków ryżowych – 200 ml mleka – łyżeczka oleju kokosowego – jabłko – garść pestek dyni i słonecznika – łyżka jogurtu naturalnego – łyżeczka miodu + przyprawy (cynamon, przyprawa do piernika, kardamon, imbir) Sposób przygotowania Płatki ryżowe ugotuj w garnku z mlekiem aż zmiękną. Jabłko pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z dodatkiem oleju razem z pestkami dyni i słonecznikiem
Mrs. Endorfinamleko kokosowe. Całość przelać do syfonu i wstawić do lodówki. Dobrze schłodzić. Schłodzony syfon nabić nabojem. Dobrze wstrząsnąć i dozować bitą śmietanę na wierzchu dyniowej latte. Posypać przyprawą do piernika lub pokruszonymi ciasteczkami korznnymi (niskowęglowodanowymi). Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 porcji (bez bitej śmietany): Wartość energetyczna: 170 kcal Tłuszcz: 12,1 g Węglowodany: 5,4 g Błonnik
Modern Cave Girlgrubych oczkach) ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła
Korniszonkigrubych oczkach) ¾ szklanki posiekanych orzechów włoskich 1 nieduże jabłko ½ szklanki wiórków kokosowych 2 pełne szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika lub cynamonu szczypta soli kilka kropli esencji waniliowej Składniki na krem z serka śniadaniowego (cream cheese) 200 g kremowego serka śniadaniowego (cream cheese) typu Philadelphia 70 g miękkiego masła
Gotujemy i jemy