puszka pomidorów przecedzić przez sitko 1 duży banan 80 ml oleju słonecznikowego mleko 30 ml 235 dag mąki tortowej 1/2 łyzeczka sody 1 łyzeczka sody 1 łyżeczka przyprawy do piernika 2 łyżki płaskie kakao cukru kryształu 1/4 szklanki -jezeli chcecie miec bardzo słodki wiecej cukru przygotowanie Mokre składniki zmiksować blenderem i wymieszać z suchymi . ciasto przełożyć do podłużnej kreskówki pieczemy
Moje Wyrobyfrancuskie i posypane płatkami migdałowymi idealnie prezentuje się na stole jako dekoracja . Tartaletki są idealnym pomysłem na świąteczne słodkości a Święta już tuż tuż. Gdy zbliżają się Święta serniki , pierniki , babeczki , poncz są najlepszymi smakołykami jakie możemy sobie podarować w tym szczególnym dniu. Twaróg jest nam znany już od bardzo dawna, jeszcze nasze babcie korzystały z tego produktu aby przygotować
Zdrowy Styl JoannyJuż długi czas zbierałam się za zrobienie cake pops, ale bałam się że to mega trudne. Co się okazało? Są one mega proste i efektowne. Dzieci
Ana Mari's worldJuż długi czas zbierałam się za zrobienie cake pops, ale bałam się że to mega trudne. Co się okazało? Są one mega proste i efektowne. Dzieci
Ana Mari's worldugotowanych ziemniaków (bez soli) 250 g miodu 150 g cukru 125 g masła / margaryny 450 g mąki pszennej 50g mąki żytniej 1 czubata łyżka przyprawy do piernika 1,5 łyżki kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej Sposób wykonania: 1. Jeszcze gorące odcedzone ziemniaki przecisnąć przez praskę. 2. Do osobnego rondelka dać masło, miód, cukier, podgrzać i mieszać do rozpuszczenia się
Kuchnia domowa AniLukier królewski, tzw. Royal Icing to idealny lukier do dekorowania pierników i ciasteczek maślanych. Przez długi czas do lukrowania pierniczków używałam lukru z białkiem w proszku, ponieważ bałam się użyć świeżego białka. Obawiałam się salmonelli i dlatego wybierałam białko w proszku. W tym roku postanowiłam przetestować lukier ze świeżym białkiem i zobaczyć czy jest jakaś różnica? Przy pierwszym podejściu bardzo
Słodki PomysłSuszona żurawina Sposób przygotowania: Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową. Masło rozpuszczamy do płynnej konsystencji. W jednej misce mieszamy ze sobą składniki suche: Mąkę pszenną, kakao, przyprawę do piernika, brązowy cukier, cukier z wanilią , sodę i proszek do pieczenia. W drugiej roztrzepujemy łyżką jajko, wlewamy kefir, mleko, rozpuszczone masło i pastę waniliową , wsypujemy składniki suche, mieszamy łyżką
Wanilia i Kardamonprzesianą mąką. Dodajemy wolnym strumieniem olej oraz miód. Na koniec dodajemy powidła, krótko miksujemy. Całość przelewamy do keksówki o długości 30 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 1h lub do tzw. suchego patyczka. Gotowy oblać polewą czekoladową. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania mojego Facebooku gdzie
Kulinarne przygodyswoich barwach, nastroju święta. Pamiętam jeszcze zasypany śniegiem świat. Trzask śniegu pod butami, kiedy szło się na Pasterkę a potem spotkania rodzinne przy suto zastawionym stole. Zapach pomarańcz, piernika i pasty do podłóg. Cóż, dzisiaj nic nie pozostało takie jak było. Zabrano nam spotkania z bliskimi, Pasterkę, znikł śnieg a mniejsze dzieci nie wiedzą co to sanki. Zabrano
Co w garnkach piszczypapryki z pieczonym czosnkiem Krem z kalafiora Makaron z sosem dyniowym Pasztet z czerwonej soczewicy Wegańskie pesto bazyliowe Wegański Majonez Mleko z nerkowców Domowe mleko kokosowe Hummus z kalafiora Piernik z dyni Artykuł Blendman testuje: Blender próżniowy Wartmann – recenzja pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy
Blendmanrozgrzewająca, pobudzająca…Taka jest korzenna kawa na napoju owsianym Sonko. Idealna na pochmurne listopadowe dni. 2 porcje: 400 ml Napoju Roslinnego Bio Owsiany Sonko 0/5 łyżeczki przyprawy do piernika dobrej jakości laska cynamonu gwiazdka anyżu 4 goździki łyżeczka miodu 2 mocne espresso Napój przelewamy do garnuszka. Dodajemy przyprawę oraz cynamon, anyż i goździki. Gotujemy na małym ogniu
Mienta blogmożesz dodawać do nieskończonej ilości potraw. Poniżej kilka przykładowych zastosowań. Pudry owocowe możesz dodawać do jogurtów, mleka, owsianki i muesli słodkich wypieków lukru i polewy do wypieków i pierników lodów i sorbetów chlebów, bułek i innego rodzaju pieczywa W pudrze owocowym możesz też obtoczyć domowe trufle, bajaderki oraz domowe cukierki i galaretki. Świetnie sprawdza się jako dodatek do sałatek
Cztery Fajery