Świąteczna Kaczka z żurawiną Filet z kaczki w sosie z dodatkiem żurawiny. Pyszna potrawa na świąteczny niedzielny obiad. Składnik: · 1 pierś z kaczki · 1 cebula · Szczypta czosnku · Olej do smażenia · 2 łyżki przecieru pomidorowego · 2 łyżki ketchupu pikantnego · 1 kostka rosołowa · 1 słoik żurawiny do mięsa · Sól Sposób przygotowania: 1. Mięso kroimy na mniejsze kawałki, jak ma kość wyjmujemy, solimy i układamy w w... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...