piernik - 7329 przepisów (strona:257/489)

Czekoladowo- piernikowa owsianka z orzechami i pomarańczą 149

konkurs “Apetyt na Kopernika” zorganizowany przez toruńską Fabrykę Cukiernictwa “Kopernik”. Tym razem wykorzystałam klasyczne piernikowe serduszka, które nadały owsiance wspaniałego głębokiego smaku i cudnego aromatu. Piernik, pomarańcza, orzechy to mieszanka iście Świąteczna- nie czekajcie jednak z tą owsianką do Świąt. Każdy dzień jest wyjątkowy i warto go odpowiednio pysznie zacząć * Przepis inspirowany przepisem Jamiego Oliviera Składniki

olalacooking
TORT CZEKOLADOWO-PIERNIKOWY Z MUSEM Z BIAŁEJ CZEKOLADY I PANNA COTTĄ Z MORELI 112

żelatyna – 15 g KREM CZEKOLADOWY: * żelatyna – 8 g * woda – 40 g * żółtko – 65 g * cukier drobny – 50 g * mleko – 450 g * czekolada 70% – 350 g DO DEKORACJI: * pierniki w czekoladzie z nadzieniem morelowym Kopernik * temperowana czekolada, złoto, zimne ognie, perełki SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Zaczynamy od przygotowania Panna Cotty. PANNA COTTA MORELA: Z moreli robimy puree, przecieramy. Z żelatyny robimy masę żelatynową

Ostra na Słodko
Ciasto piernikowe z mąki razowej 185

Pyszne i szybkie ciasto piernikowe z mąki razowej i jabłek Ten przepis polecam każdemu kto uwielbia smak piernika i szuka przepisu na szybkie ciasto które długo zachowuje swoją wilgotność i i świeżość . Składniki: – 4 średnie jabłka – 3 szklanki mąki pszennej razowej – 1 szklanka oliwy z oliwek – 2 łyżki kakao – 3/4 opakowania przyprawy piernikowej – 2 łyżeczki cynamonu

I LOVE LIFE
SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 10 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) 160

Kolejna propozycja do szkolnego pudełka śniadaniowego: keto bułka z pasztetem ogórki kiszone orzechy migdały piernik mandarynka Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 10 (keto, LCHF, optymalny, bez glutenu, laktozy i cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Ciasto marchewkowe 144

coś na chłodne, nudne, jesienne wieczory.. ciasto z marchewką ...pyszne jak piernik, z chmurką puszystego kremu.. .   ciasto: 2 jaja 200 g mąki  200 g brązowego cukru ( brązowego nie białego- nadaje specyficzny smak ciasta) 150 ml oleju 200 g drobno startej marchewki 50 g posiekanych orzechów włoskich  75g mieszanki bakalii: ananasa, rodzynków i przede wszystkim skórki

Z Marcepanem
Torcik piernikowo-serowy z pomarańczowym kremem straciatella 123

Świąteczne ciasta nieodłącznie kojarzą mi się z sernikiem, miodowcem, a od kilku lat też piernikiem. Ale też pomarańczami – jako dziecko pomarańcze i mandarynki jadłam niemal wyłącznie na święta, mandarynki były nawet elementem “mikołajowych” paczek… Artykuł Torcik piernikowo-serowy z pomarańczowym kremem straciatella pochodzi z serwisu Kolorowy Przepisownik

Kolorowy Przepisownik
Piernikowo-orzechowy sernik 178

Sernik: 1 kg twarogu sernikowego 5 jajek 100 g płynnego miodu 80 g cukru pudru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 płaskie łyżki mąki pszennej 3-5 łyżeczek przyprawy do piernika Kulki orzechowe: 160 g mielonych orzechów włoskich 2 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 2 łyżki cukru pudru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia Polewa orzechowa: 2 łyżki gładkiego masła orzechowego 1 łyżka

Smaki Na Talerzu
Piernikowe czekoladki 165

szybko się robi, czasu troszkę zajmuje tylko schłodzenie czekoladek,ale warto poczekać. 40 g oleju kokosowego nierafinowanego 4 łyżki kakao 2 łyżki pudru z ksylitolu 2 łyżeczki przyprawy do piernika Olej kokosowy roztopić. Dodać resztę składników i wymieszać. Przelać  do foremek na czekoladki.Schłodzić w lodówce lub w zamrażarce,a następnie czekoladki wyjąć z foremek

Moje domowe kucharzenie
Piernik dla zabieganych wg Aleex 154

przepis jest idealny dla takich osób jak ja – ciągle w biegu, ciągle zajętych, takich, które nie mogą uwierzyć, że święta już za kilka dni. Ja wprawdzie upiekłam dojrzewające pierniki staropolskie, ale dzisiaj ratowałam się przepisem znalezionym na kwestii smaku . Moi niespodziewani goście byli bardzo zadowoleni. A ja spieszyłam się tak bardzo, że zapomniałam zrobić przyzwoitego zdjęcia z porcją ciasta

W mojej kuchni
Świąteczne proste pierniczki 105

Składniki (na 50 sztuk): 1 kg mąki pszennej  300 gram płynnego miodu  250 gram masła  250 gram cukru  2 jaja  2 opakowania przyprawy do piernika  1 łyżeczka sody oczyszczonej  łyżka kakao  1/4 szklanki mleka  łyżeczka proszku do pieczenia  do dekoracji: lukier, orzechy, rodzynki  Masło, miód, cukier i mleko podgrzać

Mango Papaja
Moczka czyli slaska zupa deser 108

Moczka to śląskie danie wigilie. Generalnie jest to zupa, ale coraz częściej jest podawana w formie deseru, mega słodkiego, gęstego, przypominającego budyń. Taką wersję właśnie dzisiaj przygotowałam: na pierniku, z piwem, z dużą ilości bakalii. Zapraszam, bo to tradycja warta podtrzymywania. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierniczki na szybko 137

razu jeść po upieczeniu, są rewelacyjne. Składniki:   7szklanek mąki pszennej typ 450 miodu 2 szklanki 200 g masła roślinnego 4 jajka kakao 2 łyżki 2 opakowanie przyprawy do piernika (60g) (Zmieliłam goździki, gałkę muszkatową, cynamon i imbir) 2  łyżeczki sody oczyszczonej mleko odrobinę     Dekoracja: cukier puder biała czekolada posypki kolorowe wiórka kolorowe z czekolady

Różowa kuchnia
ŚWIĄTECZNE PIERNIKI 176

nich wielu z nas nie wyobraża sobie świąt. Kruche... Artykuł ŚWIĄTECZNE PIERNIKI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Piernik na szybko dzień przed Wigilią 122

Kochani polecam wam ten piernik który możecie zrobić dzień przed Wigilią i będzie smaczny,miękki i rewelacyjny. Składniki:              4 szklanki mąki pszennej typ 450 5 jaj 150 ml miodu 250 g margaryny 1 szklanka cukru 200 g powideł  rodzynki 100 g orzechy włoskie

Różowa kuchnia

Proponowane wyszukiwania