piernik - 7416 przepisów (strona:265/495)

Mieszanka siedmiu przypraw libańskich 69

część przypraw uprażyłam w całości (kolendrę, goździki, pieprz i ziele angielskie), potem je rozdrobniłam i wymieszałam z sypkimi. Przepisy na inne mieszanki przypraw: Domowa przyprawa grillowa Domowa przyprawa do piernika Domowa przyprawa do kurczaka Artykuł Mieszanka siedmiu przypraw libańskich pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
20 przepisów na deserki w pojemniczkach 129

śmietanką. ZOBACZ PRZEPIS 19. Piernikowy deser z kaszą manną Piernikowy deser z korzennymi ciasteczkami, powidłem śliwkowym, waniliowym kremem z kaszy manny i polewą czekoladową. Deserki są szybką alternatywą piernika! ZOBACZ PRZEPIS 20. Owocowy deser z kaszą jaglaną Deserki w pojemniczkach na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem galaretki i owoców. To tani, smaczny i zdrowy deser, który posmakuje wszystkim tym, którzy

Via Gusto
Lekki sernik śmietankowo - mandarynkowy 97

początek roku kolejna wersja sernika z mandarynkami (tu  klik zobaczysz poprzednią). Po świątecznych makowcach i piernikach będzie miłą odmianą deseru. Z podanych poniżej składników można też zamiast sernika zrobić małe deserki w pucharkach.  SERNIK ŚMIETANKOWKO-MANDARYNKOWY Składniki: 150 ml soku z mandarynek 4 opakowania serka homogenizowanego waniliowego (po 200 g każdy) 200 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru

Bon appetit mon amie
Pieczone jabłka nadziewane kaszą i bakaliami 82

łyżka żurawiny 2 łyżki posiekanych orzechów (np. włoskich, migdałów, laskowych) 1 łyżka kremu ciasteczkowego* sok z cytryny *zamiast kremu ciasteczkowego można dać łyżkę miodu i pół łyżeczki przyprawy do piernika lub cynamonu Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Wymieszać z bakaliami i kremem. Jabłka przekroić na pół, wydrążyć gniazdo nasienne i miąższ, żeby zostało ok 1cm. Miąższ pokroić

Obiad gotowy
Ekspresowe ciasteczka świąteczne, które zachwycą Twoje dziecko – tylko 2 składniki! 110

Przygotowanie szybkich ciasteczek świątecznych : Po rozwinięciu ciasta francuskiego, dzielisz go na pół. Na 1 części rozsmarowujesz krem czekoladowy, a drugą połówką przykrywasz. Możesz wykrywać różne świąteczne kształty foremkami do pierników lub pokroić w około 2 cm paseczki i nabić na wykałaczkę. Czubek możesz przyozdobić gwiazdeczką wykrojoną z kawałeczka ciasta francuskiego. Ciasteczka świąteczne pieczemy w 180stC maksymalnie 12 minut. Po wyjęciu

W Kawiarence
Przekładane ciasteczka piernikowe 78

Fantastyczne w smaku, bardzo proste w przygotowaniu i piękne ciasteczka - idealne na święta Bożego Narodzenia! Artykuł Przekładane ciasteczka piernikowe pochodzi z serwisu Pieprzyć z Fantazją .

Pieprzyć z Fantazją
Pierniki z mąką żytnią 79

zimnego masła/margaryny 100 g cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka 2 płaskie łyżeczki sody 1 łyżeczka kakao 20 g przyprawy do piernika 3 łyżki płynnego miodu Sposób przygotowania: 1. Wszystkie suche składniki wymieszać w misce, po czym zetrzeć do nich na dużych oczkach zimne masło, wbić jajka i dodać miód. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i włożyć

Kuchnia domowa Ani
Szwedzkie ciasteczka imbirowe 101

łyżeczki zmielonego cynamonu 1 i 1/2 łyżeczki zmielonego imbiru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki zmielonych goździków 1/4 łyżeczki soli 1 duże jajko 2 łyżeczki przyprawy korzennej do piernika (najlepiej domowej) Szwedzkie ciasteczka imbirowe, przygotowanie: Rozpuścić melasę lub syrop, masło i cukier puder. Podgrzewać, od czasu do czasu mieszając, do rozpuszczenia. Odstawić na pół godziny, by mieszanka wystygła. Przesiać

Lekcje w kuchni
Pierś kaczki w domowym sosie z czerwonego wina: idealna propozycja na świąteczny obiad 85

wystarczająco wykwintne, aby zaimponować gościom, a jednocześnie proste w przygotowaniu. Oto kilka innych przepisów na potrawy świąteczne, które mogą Ci się spodobać: Pierniczki: nieodłączny element Świąt ŚLEDZIE PO GRECKU Piernik świąteczny z musem jabłkowym - aromatyczna tradycja w nowoczesnym wydaniu ŚLEDZIE W ŚMIETANIE Sałatka jarzynowa z kukurydzą; sos majonezowo-jogurtowy Kremowa zupa rybna z grzankami na Wigilię Filety z karpia

Moja Książka Kucharska
Szarlotka świąteczna 209

Szarlotka świąteczna – pyszna, rozpływająca się w ustach, lekko kwaskowa i z nutą korzennych przypraw. Czy święta to u was czas jedynie pierników i makowca a może mazurka i babki? Czy znajdzie się miejsce na inne desery: ciasta z kremem, rolady, drożdżowe a może właśnie szarlotkę czy sernik? U nas szarlotka to zawsze jedno z ciast w czołówce wyborów domowników

Dorota Smakuje
Świąteczny drożdżowy wieniec z czekoladą i orzechami 115

czekoladę mleczną. Ciasto byłoby mocno słodkie, a konsystencja masy zbyt płynna. Sprawdź też inne pomysły na ciasto na święta: Drożdżowa gwiazda z makiem Sernik królewski Metrowiec Sernik nowojorski Szybki piernik Sernik czekoladowy Drukuj Świąteczny drożdżowy wieniec z czekoladą i orzechami #wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; }#wprm-recipe-user-rating-0 .wprm-rating-star.wprm-rating-star

Na-talerzu.pl
Świąteczne przeboje kulinarne! Najlepsze przepisy! 107

przepis na ekstra lukier do ozdoby pierniczków, który wykonacie ekspresowo i to z zaledwie dwóch składników.   Miękkie i pulchne pierniczki w świecącej polewie czekoladowej Przepis tutaj (KLIK) Pyszne pierniki, dzięki którym już teraz możemy wprowadzić smak i zapach świąt do naszych domów. Są mięciutkie i pulchniutkie od razu po upieczeniu, z pewnością zakochacie się w nich

Blog z Apetytem
Makowiec z kremem cytrynowym – PRZEPIS 140

imprezach firmowych Makowiec z kremem cytrynowym – PRZEPIS Sok z pigwy na zimę Gołąbki wigilijne z kaszą, grzybami i kapustą kiszoną Najlepsza sałatka z burakiem i serem feta Proteinowy piernik z wiśniami – PRZEPIS

Via Gusto
Gołąbki wigilijne z kaszą, grzybami i kapustą kiszoną 105

media bloga: Facebook Instagram Pinterest Sprawdź najnowsze przepisy Sok z pigwy na zimę Gołąbki wigilijne z kaszą, grzybami i kapustą kiszoną Najlepsza sałatka z burakiem i serem feta Proteinowy piernik z wiśniami – PRZEPIS Zapiekany makaron jak Burger Drwala! (elektryczny Lunch Box) Ciasto bez pieczenia na herbatnikach – idealne na Święta

Via Gusto
Orzechowiec Kajmakowy 100

pieczenia.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w funkcji góra dół w 160 °C przez 40 minut do suchego patyczka.  Po upieczeniu wyciągamy od razu z piernika i studzimy. Wystudzony biszkopt przekrawamy na 2 blaty. Jeden blat biszkoptu wsadzamy do foremki w której był pieczony. Krok 2: Poncz. Wodę łączymy z likierem amaretto. Wiekszą połową ponczu nasączamy biszkopt

RITA food channel