piernik - 7505 przepisów (strona:274/501)

Racuchy z twarogiem na sodzie 117

piszę. No więc dzień dobry, cześć. No i w sumie nawiązując do poprzedniego weekendu, mam dziś dla Was przepis na pyszne racuchy z twarogiem na sodzie. Co ma piernik? Ano po powrocie z wspomnianego weekendu, znalazłam kostkę białego sera w lodówce. Termin ważności zachęcał do zużycia. No i tak myślałam nad leniwymi, nad naleśnikami z serem, nad kotletami takimi

Kardamonovy
Racuchy z twarogiem na sodzie 128

piszę. No więc dzień dobry, cześć. No i w sumie nawiązując do poprzedniego weekendu, mam dziś dla Was przepis na pyszne racuchy z twarogiem na sodzie. Co ma piernik? Ano po powrocie z wspomnianego weekendu, znalazłam kostkę białego sera w lodówce. Termin ważności zachęcał do zużycia. No i tak myślałam nad leniwymi, nad naleśnikami z serem, nad kotletami takimi

Kardamonovy
Białkowy omlet z nutą piernika 130

górką białka (u mnie latte macchiato) 3 łyżeczki z górką mąki pełnoziarnistej proszek do pieczenia szczypta na końcu łyżeczki  0,5 łyżeczki kakao 1 spora łyżeczka przyprawy do piernika szczypta cynamonu do ozdoby u mnie borówki, masło orzechowe, 4 kostki czekolady, kandyzowane skórki z pomarańczy Banana rozgniatam za pomocą widelca na papkę, dodaje jajko, mieszam, następnie wsypuję białko, mąkę

Gotuj z Agnes
Przegląd kaw sezonowych na każdą porę roku 108

nią — makaroników, ciasta dyniowego lub tiramisu. Co wybrać do kawy jesienią? – Polecane dodatki: mini pianki marshmallow, płatki czekoladowe, posypka waflowa, pokruszone ciastka. – Przyprawy i zioła: wanilia, cynamon, przyprawa do piernika. – Syropy do kawy: korzenno-dyniowy, kasztanowy, o smaku brownie lub szarlotki, amaretto, tiramisu. Rozgrzewające kawy zimowe Idealnym syropem do kawy na zimę będzie wariant rozgrzewający, który znajdziesz w asortymencie Polmarkus.pl

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Domowa przyprawa curry 121

jest on bardzo aromatyczny. Z przepisu wychodzi raczej curry o umiarkowanej ostrości. Domowa przyprawa curry będzie bardziej pikantna, jeśli zwiększymy ilość pieprzu i chili. Zobacz również: domowa przyprawa do piernika

Kuchcik gotuje
Ravani – Ciasto z semoliną 94

wartościowy, a podczas gotowania prosty i przyjemny w użyciu. Lubisz domowe wypieki? Zobacz koniecznie mój sposób na IDEALNĄ babkę cytrynową . Mogą Cię również zainteresować ostatnio dodane bułeczki kardamonowe , wegański piernik oraz… pozostałe WEGAŃSKIE DESERY . Dzisiejszy przepis na ciasto z semoliną Sfinansowano z Funduszu Promocji Roślin Oleistych. Informacje zaczerpnięte ze strony Pokochaj Olej Rzepakowy . Artykuł Ravani – Ciasto z semoliną

Blendman
Trufle piernikowe 146

Ruszamy z serią święteczną! Od dzisiaj do 9 grudnia codziennie pojawiać się będzie jeden przepis nawiązujący do świąt Bożego Narodzenia. 🙂 Moją dzisiejszą propozycją są trufle piernikowe

AleTorcik
Pascha 120

obciążyć.  Wstawić do lodówki na całą noc.  Wyłożyć paschę na paterę lub talerz, usunąć gazę/ściereczkę i udekorować morelami i pistacjami. ----- Podobne: mazurek kajmakowy baranek wielkanocny z piernika sernik z białą "czekoladą

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik piernikowy z jabłkami i brzoskwiniami 120

się ukryć. Jest to moje ulubione ciasto i bardzo często gości w moim domu. Piekłam już sernik z malinami, z kajmakiem, cytrynowy, sernik-zebrę, z makiem, jagodowy, jogurtowy, z piernikami, amerykański… Tym razem proponuję sernik bardzo piernikowy, w smaku lekko pikantny, jak to powiedziała moja koleżanka Asia – pozostawia ostry smaczek na języku. Sernik bardzo świąteczny, pachnący przyprawami, miodem

To co kocham
Beza Pavlova z sosem malinowym 106

okrzyknięta przez moją rodzinę niekwestionowaną królową świątecznych słodkości. Po niej na drugim miejscu torcik Cappuccino, trzecie to makowiec z kruchymi roladkami (jeszcze nieobecny na blogu). Za nimi ścigają się: piernik z orzechami, keks, ciasteczka francuskie i pierniczki. Składniki: ? 4 białka ? 250 g cukru kryształu ? 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ? 1 łyżeczka octu winnego białego Bita śmietana ? 1 szklanka śmietany

To co kocham
Tort marchewkowy 109

wiórki białej i mlecznej czekolady do posypania Wykonanie: ? Wymieszać w miseczce startą marchew, wiórki kokosowe, posiekane ananasy, orzechy i płatki migdałowe. ? W drugiej miseczce wymieszać mąkę migdałową, przyprawę do pierników, cynamon, sodę i proszek do pieczenia. ? Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlewać powoli olej cały czas ubijając. ? Do jajek dodać zawartość pierwszej miseczki i wymieszać

To co kocham
Torcik szarlotkowy na fasolowym spodzie 96

smaku był przepyszny i Sławkowi też smakował, ale przepisu nie dostaniecie! Składniki: Ciasto ? 1 puszka białej fasoli ? 1 banan ? 1 łyżka siemienia lnianego mielonego ? 1 łyżeczka przyprawy do piernika ? 2 łyżki cukru brązowego Jabłka ? 5 jabłek ? 1 galaretka cytrynowa ? 1/3 szklanki wody Na wierzch ? 1 galaretka cytrynowa ? 1 szklanka wrzątku Wykonanie : Ciasto ? Fasolę odcedzić i zmiksować ręcznym blenderem razem

To co kocham
Ciastka dyniowo-kasztanowe 112

tarce ? 1/4 szklanki miodu ? 1/4 szklanki oleju ? 1 jajko ? 1/2 szklanki rodzynek Suche ? 1,5 szklanki mąki kasztanowej ? 1 łyżka mąki ziemniaczanej ? szczypta soli ? 1 łyżeczka płaska przyprawy do pierników ? 1 płaska łyżeczka sody Wykonanie: ? Wymieszać wszystkie składniki mokre i suche osobno. ? Dodać suche do mokrych, dokładnie wymieszać i odstawić na 30 minut. ? Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia nakładać

To co kocham
Dżem z dyni z nutą pomarańczy i wanilii 113

kwaskowy i wydawać by się mogło, że jest z pomarańczy. Super na kanapkę, do naleśników, bułeczek, pączków, ale ja mam dla niego bojowe zadanie – będzie nadzieniem świątecznego staropolskiego piernika. Składniki: ? 2,5 kg dyni bez skóry ? 2 szklanki cukru ? 3 pomarańcze ? 3 cytryny ? 1,5 szklanki soku pomarańczowego ? 1 laska wanilii ? 2 płaskie łyżeczki cynamonu ? 1 płaska łyżeczka startej

To co kocham
Christmas cake czyli keks mocno bakaliowy i alkoholowy 120

lodówce. Ciasto jest typowo świąteczne, pachnie i smakuje świętami. Zawiera ok. 1800 g bakalii, nie można więc porównać go do żadnego innego. To połączenie mocno bakaliowego keksu i piernika. W związku z tym, że może leżakować w lodówce w pergaminowym ubranku przez 3 miesiące, można upiec je długo przed świętami, potem tylko udekorować lukrem lub podgrzanym dżemem, np. morelowym

To co kocham