Pierniczki świąteczne Nieubłaganie święta już coraz bardziej się zbliżają. W tym roku postanowiłam trochę poeksperymentować z pierniczkami. Jak się okazało czasami takie eksperymenty wcale nie są złe. A wręcz przeciwnie, są mięciutkie i rozpływają się w ustach, i to od razu po upieczeniu. Niestety nie jestem w stanie określić ilości pierniczków, które powstały, były zbyt dobre i za szybko znikały w brzuszkach. Składniki: 100 g cukru 75 g masła 135 g miodu 300 g mąki tortowej 1 jajko 1/4 szklanki mleka szczy... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Od palenia tytoniu można się uzależnić tak samo jak od wielu innych rzeczy, gdyż przynosi to nam w pewnym sensie ulgę. Lecz oprócz tego jest wiele negatywnych efektów tego uzależnienia.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...