pieczywo - 17769 przepisów (strona:231/1185)

Fetta di salmone z awokadowym serkiem i miękkim zapieczonym jajkiem. 155

śniadaniowym będzie łosoś zapiekany z jajkiem i sałatka porowa. Jakich składników potrzebujemy: -łosoś wędzony na ciepło -serek chudy zmielony -śmietana 18% -masło -awokado -parmezan -jajka -sól, pieprz -koperek -dowolne pieczywo żytnie -oliwa -świeże zioła, np. tymianek z miętą. Serek łączymy z kawałkiem posiekanego awokado, koperkiem, łyżką śmietany i pieprzem. Kokilkę smarujemy masłem, wykładamy łososiem pokrojonym jak do carpaccia(...)minut w kąpieli wodnej (kokilki wkładamy do naczynia z wodą, tak by płyn przykrywał 2/3 wysokości kokilki). Dla uzyskania ściętego żółtka, zostawiamy w piecu do 20 minut. Pieczywo podgrzewamy w opiekaczu, skrapiamy oliwą i posypujemy małą ilością parmezanu i świeżych ziół. Sałatka porowa. Będziemy potrzebować: -por, część biała -groszek zielony -ser edamski -pieprz, sól -jabłko Por siekamy na wiórki, zagniatamy

BaRepas
Buleczki slimaczki pomaranczowe z cynamonem czyli Niedzielne Sniadanie odc.52 255

Na śniadanie albo, dla łasucha takiego jak ja, na okrągło. Uwielbiam pełne smaku i zapachu wypieki śniadaniowe!!! tym razem skorzystałam z przepisu zamieszczonego w styczniowej KUCHNI

Dzieje kuchennej Wiewióry
Salatka ziemniaczana z Chorizo i Bursztynem 167

Bardzo się cieszę gdy znajdę nowy przepis na sałatkę, i niekoniecznie na bazie ryżu i warzyw z puszki. W tym roku Mikołaj obdarował mnie książką "What

Dzieje kuchennej Wiewióry
Kruche ciastka z wisniami i cytrynowa skorka czyli Slodki Czwartek odc.69 150

Długo się zastanawiałam jakim przepisem przywitać Was w Nowym Roku. Z racji jakiegoś dziwnego porannego zabiegania i zbliżającej się pory na kawę zapraszam na kruche ciastka

Dzieje kuchennej Wiewióry
Fefernuski kociewskie, czyli lukrowane pierniczki z Kociewia 251

Jak tylko je ujrzałem w kuchni Gucia , od razu w nich się w nich zakochałem. Nie dość, że to są pierniczki, to jeszcze nasze własne, tradycyjne

Grahamka, weka i kajzerka
Pasta rybna 146

składniki * 1 puszka dowolnej ryby w oleju * 100 g żółtego sera * 2 ogórki konserwowe * 1 średnia cebula * 3 łyżki masła roślinnego lub margaryny do smarowania pieczywa * sól, pieprz Sposób wykonania Ser i ogórki zetrzeć na średniej lub grubej tarce do jarzyn, cebulę obrać i pokroić w drobną kosteczkę. Wyjąć rybę z puszki wraz z olejem do miski, dodać ser, ogórki(...)masło roślinne i wszystko razem dokładnie wymieszać, a następnie doprawić solą i pieprzem do smaku.  Przed podaniem najlepiej schłodzić w lodówce. Pasta doskonale smakuje z różnego rodzaju pieczywem, można nią również napełniać uprzednio upieczone kruche babeczki lub miseczki z ciasta francuskiego

Mix smaku
Garsc smakolykow, Sylwester i noworoczne zyczenia 171

Trudno mi uwierzyć, że mamy już 2015 rok!!! jakby wczoraj pamiętam pluskwę milenijną z przełomu 1999/2000 czy pierwsze sylwestrowe szaleństwa w nowym mieszkaniu... każdy Sylwester jest

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sylwestrowe menu – top lista 949

pumpernickel serek kremowy świeży koperek sok z cytryny pomidorki koktajlowe Do przygotowania tych przekąsek wystarczy okrągły pumpernickel. Łososia wędzonego siekamy i mieszamy z serkiem. Nakładamy serek z łososiem na pieczywo, na wierzch kładziemy kawałek łososia, ćwiartkę pomidorka i koperek. Całość możemy skropić dla smaku sokiem cytrynowym. Mini kanapeczki Klasyczne kanapeczki ze schabem, żółtym serem i pomidorkiem, to idealna sylwestrowa zakąska(...)nich sok. Fetę mieszamy z odrobiną jogurtu, ze świeżym, posiekanym szczypiorkiem i suszonymi ziołami. Tak przygotowanym nadzieniem faszerujemy pomidory. Pomidory faszerowane fetą będą doskonale smakować z bagietką lub czosnkowym pieczywem. Do takiego serka można podać krążki pumpernikla, chętni mogą sobie tym serkiem smarować chlebki. Ogórki faszerowane sałatką ryżową z tuńczykiem A deser w Sylwestra też musi być obowiązkowo, proponuję: deser

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tang Zhong i brązowy ryż 185

Chleby robione z wykorzystaniem metody Tang Zhong mają dla mnie dwie ogromne zalety. Po pierwsze są niesamowicie miękkie i puszyste, delikatnie wilgotne i dłużej pozostają świeże

Grahamka, weka i kajzerka
Polvorones con jengibre y naranja - imbir, pomarańcza i polworony w roli głównej 180

Polworony to przede wszystkim hiszpańskie ciasteczka bożonarodzeniowe, ale również świetnie spisują się jako słodka przekąska na Sylwestra. Właściwe to przekąska dobra na każda okazję, bo kto

Grahamka, weka i kajzerka
Chrupie pieczywo z pastą vege 151

Szybka przekąska pomiędzy obiadem czy kolacją. Zaspokoi nasz głód i ucieszy podniebienie. :) Składniki: razowe chrupie pieczywo pasta vege francuska kiełki brokułu Sposób przygotowania: Chrupie pieczywo posmarować vege pastą i dodać kiełki brokułu. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Pasta z jajek i jogurtu 194

zieloną cebulkę, doprawiamy solą i pieprzem – mieszamy. Możemy dodać trochę słodkiej papryki w proszku. Podajemy z dodatkiem pomidorków koktajlowych (może też być rzodkiewka, czy ogórek, co kto lubi), świeżym pieczywem… i nie tylko. Wszelkie pasty idealnie się sprawdzają do kolacji, czy śniadania. Nie wymagają wielu składników, ani dużego nakładu pracy, a stanowią pyszną odmianę i alternatywę dla znudzonych wędlinami. Pasta(...)jajek i jogurtu jest puszysta, delikatna i mało kaloryczna. Może być podana do pieczywa, ale również na krakersach, jako przystawka. Smacznego. Wydrukuj przepis The post Pasta z jajek i jogurtu appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko

mojewypiekiinietylko
Klopsiki w sosie pomidorowym 159

Minęły święta. Tyle oczekiwania a minęły tak szybko, że nawet nie zdążyłam wyjść z piżamy :) Oczywiście żartuję ale nie odmówiłam sobie dwóch dni piżamowca. Czytanie w

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tatar śledziowy 183

tatar śledziowy to kolejna propozycja z udziałem filetów śledziowych. Szybki do wykonania, niezwykle prosty i smaczny. Można przyrządzić go z dodatkiem octu z białego wina, a podać w towarzystwie pieczywa. Mniam! Potrawa wolna od glutenu. Ilość porcji: 3 Składniki: 4 filety śledziowe a’la matjas 3 korniszony 1 czerwona cebula Kilka gałązek koperku świeżo mielony pieprz łyżka oliwy Filety płuczemy(...)Ogórka oraz cebule kroimy w kosteczkę. Całość mieszamy, dodajemy posiekany koperek, skrapiamy oliwą i doprawiamy pieprzem. Możemy dodać kilka kropli octu z białego wina. Gotowy tatar podajemy np. z pieczywem. U nas w domu zajadany w towarzystwie delikatnego sosu jogurtowo-czosnkowego

Kolizje Smaków
Szynka w Więzach Marynowana w Miodzie czyli ostatni świateczny post retrospektywny 229

Nadal mamy zimę choć podobno jest wiosna. Ja mam dość, szczególnie po takiej nocy jak dzisiaj, okropnej po tylu prawie przespanych... dobra narzekać nie wypada gdy

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania