pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:79/301)

BABKA ZIEMNIACZANA + FILMIK 266

Pyszna babka ziemniaczana z boczkiem, kiełbasą i cebulą. Po upieczeniu podajemy ją z kwaśną śmietaną. Jest rewelacyjna, smakuje na ciepło i zimno, polecam przepis.  SKŁADNIKI :  1 kg ziemniaków zważonych po obraniu 150 g wędzonego boczku 1 pętko kiełbasy śląskiej  2 cebule sól, pieprz do smaku  3 jajka  4 łyżki mąki pszennej(...)Kiełbasę, boczek  i cebulę drobno kroimy. Przekładamy na patelnię i podsmażamy na złoto, odkładamy całość aż ostygnie.  Odrobiną boczku nacieramy formę keksową o rozmiarze 35/12 cm.  Ziemniaki i cebulę  ścieramy na tarce do ziemniaków, dodajemy mąkę, przyprawy i jajka, mieszamy. Dodajemy podsmażoną cebule z kiełbasą i boczkiem, mieszamy.  Ciasto wylewamy do formy i pieczemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z kurczakiem 76

jajko ugotowane na średnio twardo – (czyli ok 7-8 min) 1/4 główki sałaty lodowej umyta i wysuszona 2 łyżki majonezu Pierś z kurczaka (pieczonego, smażonego lub gotowanego jak kto lubi) Boczek w kosteczce dzień wcześniej przyrumieniony na patelni. Jak robimy: Wszystko wrzucamy do pudełka, zamykamy i mamy sałatkę do pracy. Boczek dzień wcześniej jest dobrze przyrumienić na patelni

Keto Meto Przepisy
,,Pizza z kurkami’’ 83

kurki i przygotuj wyśmienitą pizzę z boczkiem, która ma słoneczny kolor i wyjątkowy aromat. Ciasto jest delikatne, puszyste ale też sprężyste. Składniki: Ciasto: 3 dag drożdży 1 płaska łyżeczka cukru 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżka oleju 1 szklanka mleka 3 szklanki mąki Farsz Dodatki: 30 dag kurek 30 dag boczku 2 łyżki masła 20 dag żółtego sera 1 kulka(...)Przyprawiamy solą i pieprzem. Boczek i mozzarele kroimy w paski. Wyrośnięte ciasto ponownie zagniatamy, dzielimy na dwie porcje, każdą rozwałkowujemy na placek o śr. około 28 cm, lekko podsypujemy mąką. Placki układamy na wyłożonej pergaminem blasze. Smarujemy sosem śmietanowym posypujemy ziołami. Układamy na nich kurki z cebulką, boczek, mozzarele, przyprawiamy. Całość posypujemy startym serem. Pieczemy w 200 C przez około

Podróż w kulinaria
Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis 78

aligncenter" width="1200"] Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny i prosty przepis[/caption] Zobacz inne przepisy na leczo: Leczo Z Cukinią – Najprostszy Przepis Dietetyczne Leczo Pieczone W Piekarniku (296 Kcal) Leczo Z Boczkiem Dietetyczne Leczo Ze Słodką Nutą (134 Kcal) Leczo Z Cukinii, Bakłażana I Papryki Leczo Z Kiełbasą I Papryką Artykuł Leczo z cukinią i pieczarkami – pyszny

e-PrzepisyKulinarne
Mazurek truskawkowy (vege) 89

mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na grubość około 5-6 mm i wykrawam prostokąt. Skrawki wykorzystuję na boczki. Zrobiłam z jednej strony warkocz. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut, aż się lekko zarumieni. Odstawiam do wystygnięcia. Mazurka zawijam szczelnie w folię aluminiową i zostawiam tak na2 dni. Następnie przygotowuję

Słodki sentyment
Boczek w miodzie 81

Uwielbiam boczek. Wiadomo, nie jem całego na raz, ale cieniutkie plasterki są lepsze niż niejedna wędlina. Ten pachnie miodem…polecam! Co nam trzeba? kawałek boczku- wybierzcie jak najchudszy z cienką skórą (około 1,5 kg), 3 łyżki miodu – najlepiej gryczanego, ale sprawdzi się każdy(...)łyżki musztardy łyżeczka czosnku suszonego po pół łyżeczki soli, pieprzu i majeranku 1 łyżka oleju rzepakowego Boczek umyć, osuszyć. Ja nakłuwam leciutko widelcem. Mieszam składniki marynaty i nacieram porządnie. Odstawiam do lodówki na 2 dni. Następnie: Boczek układam w brytfance z przykryciem i piekę 2 h w 140 stopniach. Następnie zwiększam do 180 stopni i piekę poł godziny Odkrywam pokrywkę

Latosiowydom
Grzybowe zrazy z łopatki 99

pieczeniowym z dodatkiem grzybów .. Mniam , idealnie na niedzielny obiad z rodzinką składniki na 4 osoby: 0,5 kg łopatki wieprzowej , ładny gruby kawałek ( taki jak na pieczeń ) mały kawałek wędzonej słoniny lub wędzonego boczku ( najlepiej mieć swojskie ) 2-3 ząbki czosnku 1 duża cebula musztarda miodowa 2-3 szklanki rosołu (może być dowolny,w ostateczności nawet z kostki ale będzie

Ogrodnik w podróży
Mazurek truskawkowy (vege) 75

mieszam. Wszystkie składniki, łącznie z siemieniem, umieszczam w misce i zagniatam ciasto. Rozwałkowuję na grubość około 5-6 mm i wykrawam prostokąt. Skrawki wykorzystuję na boczki. Zrobiłam z jednej strony warkocz. Ciasto piekę w 180 stopniach przez 20-25 minut, aż się lekko zarumieni. Odstawiam do wystygnięcia. Mazurka zawijam szczelnie w folię aluminiową i zostawiam tak na2 dni. Następnie przygotowuję

Słodki sentyment
Sałatka z kurczakiem 321

jajko ugotowane na średnio twardo – (czyli ok 7-8 min) 1/4 główki sałaty lodowej umyta i wysuszona 2 łyżki majonezu Pierś z kurczaka (pieczonego, smażonego lub gotowanego jak kto lubi) Boczek w kosteczce dzień wcześniej przyrumieniony na patelni. Jak robimy: Wszystko wrzucamy do pudełka, zamykamy i mamy sałatkę do pracy. Boczek dzień wcześniej jest dobrze przyrumienić na patelni

Keto - Meto Przepisy
Rolada z indyka ze szpinakiem, fetą i suszonymi pomidorami 105

końców układamy pasek pokrojonej w długie słupki fety, pasek suszonych pomidorów i szpinaku. Następnie mięso ściśle zwijamy. Później boki rolady spinamy wykałaczkami. Całość zawijamy w plastry boczku. Mięso przekładamy do żaroodpornego naczynia i pieczemy w 180°C przez około 50 – 55 minut. Następnie odstawiamy na 10 minut, żeby odpoczęło. Smacznego Artykuł Rolada z indyka ze szpinakiem, fetą i suszonymi

PatiGotuje
DROBIOWE PALUCHY OTULONE BOCZKIEM 160

wędzony przeważnie jest dość mocno słony). Na rozgrzanym oleju obsmażamy kurczaka z każdej strony. Przekładamy na talerz. Kiedy kurczak lekko przestygnie, każdy pasek zawinamy w plasterek boczku. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut

Walijskie Pichcenie
Zapiekanka ziemniaczana z farszem pieczarkowym 130

szczyptą rozmarynu. Wrzucamy pieczarki rozprowadzając je po całej powierzchni. To samo robimy z mięsem mielonym i następnie cebulą. Na górę układamy plastry żółtego sera i boczek. Całość wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 20 – 30 minut.  Czas przygotowania: około 1 godz 30 min.  SMACZNEGO

Związek na patelni
Udka bez kości faszerowane po węgiersku 210

sera na pół. cebulę w piórka. W środek każdego udka układamy plastry papryki, ogórki, cebulę i 1/2 plastra sera. Każde udko owijamy szczelnie 2 plastrami boczku.  3. Udka układamy w naczyniu żaroodpornym. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut

Szefowa kuchni