pieczony boczek - 4514 przepisów (strona:199/301)

Makaron z dynią i suszonymi pomidorami 199

Dynia to bogactwo minerałów i witamin. Większość z nas nie zdaje sobie sprawy na jak wiele sposobów możemy wykorzystać dynię w kuchni. Chyba najpopularniejszym daniem z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Bigos 165

kiełbasa, czasami boczek wędzony i garść grzybków suszonych. Oczywiście nie może zabraknąć przypraw. Niektórzy lubią do bigosu wlać trochę czerwonego wina lub wrzucić wędzone śliwki. Wszystko jest dozwolone i za każdym razem będziemy mieć pewność, że zachwyci nas trochę innym smakiem :) 2 kg kapusty kiszonej 1 kg mięsa z łopatki lub szynki 1/2 kg kiełbasy 1 pieczona pierś

Smakołyki Asi
Zapiekanka z ziemniaków, sera i jaj 148

usmażonym boczkiem. Krok 2 Do miseczki wbijamy  jaja i wlewamy mleko, widelcem roztrzepujemy. Koperek drobno siekamy i dodajemy do jaj. Papryki obie drobno kroimy i też dodajemy do jaj. Ser drobno kroimy i dodajemy do reszty składników.  Krok 3  Mieszamy jaja ze składnikami pozostałymi i przekładamy do naszych kluch do naczynia żaroodpornego. Krok 4 Nastawiamy piec

Różowa kuchnia
Żurek Wielkanocny 138

mięsa do pieczenia i gotowania leżą już w lodówce ponacierane przyprawami, pasztet mam nadzieję zrobić jutro, w kolejce czekają też ciasta, ale w tym roku postawiłam na przepisy niewymagające długiego czasu przygotowywania, raczej wersje ekspresowe ;-) a bigos zostawiam tacie... zrobi najlepszy... ;-)  SKŁADNIKI 4 - 5 białych kiełbasek ok. 0,5 kg kiełbasy swojskiej 200 - 300 g wędzonego boczku

Czary - gary w kuchni
Żur na zakwasie chlebowym 200

pieczenie chleba).  Zobacz również inne przepisy na ----> żur Żur na zakwasie chlebowym - przepis: Składniki: 0,5 litra zakwasu na żur z zakwasu chlebowego ( przepis ) 4 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 opalona cebula 1/4 selera kilkunastocentymetrowy kawałek pora 1 łyżka majeranku sól, przyprawa typu Vegeta - do smaku laska ulubionej kiełbasy, białej kiełbasy, kawałek boczku - wg uznania Żur

Moje Qulinaria
Kiełbasa ze słoika 195

gotowaną, pieczoną i wędzoną - wszystkie przepisy znajdziecie tutaj . Jakiś czas temu natrafiłam na ten przepis  i postanowiłam wypróbować. Kiełbaskę zrobiłam z wiekszej ilości składników i doprawiłam dużą ilością czosnku i majeranku. Na pewno wędlinka ta zagości u nas na stałe tym bradziej, że ma tak długi termin przydatności. składniki: 900 g łopatki wieprzowej 600 g boczku bez skóry

Monia miesza i gotuje
Parówki w Cieście Francuskim - "Oponki" 307

Cieście Francuskim - "Oponki" Sposób przygotowania: Ciasto francuskie podzielić na 6 równych prostokątnych części. Każdą parówkę zawinąć w ciasto (do środka można również dodać szynkę, boczek lub ser żółty).  Następnie należy ponacinać parówki w równych odstępach, uważając aby nie przeciąć ich do samego końca.  W takiej postaci(...)oponek" należy  delikatnie rozłożyć każde rozcięcie, uformować w koło a następnie skleić lub podpiąć wykałaczkami. Całość posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temperaturze 180 °C  przez ok. 20-25 minut. Moje posty

Słodka Strona
Quiche z pieczarkami i kurczakiem 160

lodówki na 30 minut . Teraz możemy przygotować składniki na farsz . Kurczaka , cebulę , pieczarki , boczek i liście z łodygami kroimy w równe kawałki ( jak na zdjęciu ) . Podsmażamy na patelni boczek razem z cebulką , jak już będą rumiane , wkładamy pieczarki -smażymy mieszając około 2-3 minut , dodajemy kurczaka , solimy , pieprzymy i dodajemy wyciśnięty praską czosnek. Smażymy całość jeszcze około 6 minut . Odstawiamy(...)lekko solą i pieprzem . Dodajemy je do pozostałych składników i mieszamy . Teraz czas wyjąć schłodzone ciasto i rozwałkować je na okrągły placek , większy niż forma w której ma się piec . Grubość ciasta po rozwałkowaniu , powinna wynosić około 0,5 cm . Delikatnie układamy ciasto w wysmarowanej tłuszczem formie , nakłuwamy widelcem , wykładamy folią i wysypujemy grochem lub fasolą -ważne, żeby nie wyrosło

Ogrodnik w podróży
Filet z indyka podany z sałatką i pieczonymi ziemniakami 80

pyszny, nieco urozmaicony obiad. Jeśli nie wiesz co zaserwować swojej rodzinie, wypróbuj nasz przepis na fileta z indyka z pyszną sałatką i pieczonymi ziemniakami. Przepis na fileta z indyka i sałatkę   SKŁADNIKI NA PIECZONEGO FILETA: - filet z indyka - 1 cebula - mozzarella kulka - rozmaryn - kminek - przyprawa gyros - łyżka musztardy rosyjskiej - 1 łyżka oleju   KROK 1: Dokładnie wymyj(...)piecz fileta przez około 30 – 40 minut.   SKŁADNIKI DO SAŁATKI: - ¼ kapusty - ½ cebuli - 1 łyżka majonezu - 5 łyżek jogurtu naturalnego - cząber górski - sól   Kapustę kroimy w niewielkie paski, cebulę w piórka i łączymy z majonezem, jogurtem naturalnym i przyprawami. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe.   Całość podajemy z zapiekanym ziemniakami. Przepis znajdziesz poniżej: Pulpety z pieczarką owinięte boczkiem

Związek na patelni
Kluski z dyni -gotowanej i puree ziemniaczanego w proszku 167

pieczonej. Puree ziemniaczane w proszku pochłania nadmiar wilgoci a reszta składników sprawia, że kluski można zrobić szybko i smacznie. Z tego przepisu wyjdą 2 duże porcje, więc jeśli jest więcej osób na obiedzie należy odpowiednio powiększyć ilość składników. SKŁADNIKI na 2 osoby 350g ugotowanej dyni 50g puree ziemniaczanego w proszku 1 jajko mąka ziemniaczana kawałki boczku lub kiełbaski

zielonacukinka
Kiszka ziemniaczana 141

kiełbasę z boczkiem i cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem. Jelita nakładamy na lejek, związujemy koniec sznurkiem i napełniamy dość luźno przygotowanym farszem, koniec również zawiązujemy. Przygotowane kiszkę smarujemy olejem zwijamy w kształcie ślimaka, układamy na blasze wysmarowanej olejem, lekko nakłuwamy w kilku miejscach żeby kiszka nie pękła. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez

Bajeczna Kuchnia
Pierś z indyka pod szpinakiem 160

smażeniu boczku tłuszczu podsmażamy cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Po chwili dodajemy szpinak, i co jakiś czas mieszając, podsmażamy go. Do miseczki ścieramy ser cheddar, dodajemy śmietanę oraz serek philadelphia, wszystko mieszamy ze sobą. Dodajemy szpinak. Doprawiamy pieprzem i gałką muszkatołową. Porcje mięsa smażymy na rozgrzanej patelni, po czym przekładamy je na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Na każdą

Smaki Na Talerzu
Pasztet wołowo-drobiowy z migdałami 168

miękkości mięsa. Boczek , wątróbkę i obraną cebulę, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu. Ugotowane mięso i podsmażone składniki , przekręcić trzy razy przez maszynkę, dodać jajka, przyprawę do pasztetu i migdały tarte, dokładnie wszystko wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem. Gdyby masa była za sucha, dodać wywaru. Foremki wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką, wyłożyć masę do foremek, piec 40 minut

Kuchnia Danusi
Klasyczne szaszłyki z karkówki 126

latem pieczone na grillu, zimą przygotowane w piekarniku lub grillu elektrycznym, w dodatku możecie je skomponować z tego co lubicie. Ja preferuję wersję z papryką, pieczarkami i cebulką. Można do nich użyć też cukinii, bakłażana, marchewki, czy innych warzyw które uda sie nabić na patyk. Mieszajcie, próbujcie i znajdźcie najlepszy mix dla siebie. Składniki: karkówka pieczarki boczek surowy wędzony

Kulinarna Patilogia
Szaszłyki drobiowe z morelami 153

talarki, boczek w plasterki (dałam pancettę w plasterkach). Przestudzone pieczarki przekrajamy na połówki. Na patyczki nadziewamy składniki. W zasadzie kolejność jest dowolna, jedynie na początek i koniec, zawsze daję paprykę. Szaszłyki układamy na ruszcie, pod którym jest blaszka (będzie na nią kapał sos). Skrapiamy je oliwką w sprayu. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175°C i pieczemy przez(...)pieczenia, szaszłyki obracamy.   Z powyższych proporcji wyszło mi 11 szaszłyków. Ilość zależy od doboru składników. Możemy zrobić bardziej „mięsne” lub bardziej „warzywne. Moje były raczej „zrównoważone” – wszystkiego było po trochu, i w sam raz. Morele złagodziły ostrość marynaty i jednocześnie nadały szaszłykom wspaniałego smaku. Szaszłyki drobiowe z morelami podałam z dodatkiem ryżu jaśminowego. Zanim zaczniecie grillowanie spróbujcie pieczonych

mojewypiekiinietylko