Składniki : 2 jajka opakowanie jogurtu 400 g - naturalnego 4 łyżki mąki łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki płatków owsianych jabłko, szczypta cynamonu Przygotowanie: Do naczynia wbić jajka, dodać jogurt i dokładnie wymieszać Dosypać przesianą mąkę , proszek, cynamon i płatki - ponownie wymieszać Obrane i drobno pokrojone jabłko dodać do masy i jeszcze raz wymieszać Smażyć na oleju z obu stron
Proste Potrawybudyniem Składniki: Ciasto: 400 g mąki pszennej 200 g zimnego masła ½ szklanki cukru (można dodać więcej) 4 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka aromatu waniliowy lub 3 łyżeczki cukru waniliowego Jabłka: 5-6 średniej wielkości jabłek (użyłam Szarej Renety) 3 łyżki brązowego cukry 1 łyżeczka cynamonu 1,5 paczki budyniu waniliowe bez cukru(...)szybko zagnieść. Ciasto podzielić na 2 części i włożyć do lodówki na około 40 minut. Jabłka obrać, pokroić w dość dużą kostkę. Prażyć w garnku przez około 10 minut. Dodać cukier, cynamon i mąkę ziemniaczana. Wymieszać wszystko dokładnie. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Rozwałkować jedną część ciasta i ponakłuwać widelcem. Podpiec przez około 10 minut w temperaturze 180 stopni
Mania Gotowaniamasła 4 żółtka (białka do piany) 1łyżka octu 3 łyżki oleju 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki gęstej, kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy ulubione owoce (u nas 3 jabłka i 30 dag drylowanych wiśni) Przygotowanie: Mąkę, szklankę cukru i proszek do pieczenia należy wymieszać. Mama odkąd pamiętam wszelkie ciasta robi na wyszorowanym wcześniej, kuchennym(...)oraz pokrojone w kostkę jabłka. Całość posypała cynamonem i pokryła ubitą z białek pianą (schłodzone, posolone białka ubijamy z połową szklanki cukru na sztywno. Z odrobiną mąki ziemniaczanej idzie łatwiej). Na wierzch starła schłodzone ciasto na tej samej tarce co wcześniej masło ;) Wystarczyło już tylko wstawić do rozgrzanego piekarnika i przez jakąś godzinę piec w 180 stopniach, żebyśmy wszyscy
Kuchnia po mojemuciepło z dodatkiem gałki lodów :) Przepis znalazłam tutaj Składnik: 250g zimnego masła 2,5 szklanki mąki krupczatki 200g serka waniliowego 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka cukru 6 dużych kwaskowatych jabłek, cynamon do posypania Lukier pół szklanki cukru pudru 1 łyżka kwaśnej śmietany 12% Utrzeć (łyżką lub mikserem) na gładką masę Przygotować foremkę(...)Pierwszą wyłożyć dno i boki foremki, mniej więcej do połowy wysokości. Na warstwie ciasta rozłożyć jabłka, wypukłą strona do góry. Następnie posypać je obficie cynamonem, przykryć drugą częścią ciasta i dokładnie zlepić brzegi. Wierzch po nakłuwać widelcem. Ciasto pieczemy w nagrzanym piekarniku na 190 C prze ok 1 godziny. Ciasto lekko przestudzić i polać lukrem
Delicious Titbitspublikacji. Jako pierwsze przedstawiam ciasto cynamonowe z jabłkami SKŁADNIKI: 4 jajka 2 szkl. mąki 3/4 szkl. oleju 1 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka cynamonu 5 jabłek pokrojonych w kostkę (bez skórki) garść bakalii lub orzechów mogą być pestki z dyni. A jak to zrobić: Jajka z cukrem utrzeć(...)kogel-mogel. Dodać mąkę z proszkiem i sodą. Następnie pomału wlewać olej, ciągle miksując. Na koniec dodać pokrojone jabłka, cynamon i bakalie - całość wymieszać łyżką. Ciasto wylać do formy (keksówka), wyłożonej papierem do pieczenia i piec 60 minut w 180 stopniach
Kuchnia w opałachWiększą rozwałkować podsypując mąką a następnie wyłożyć do formy, docisnąć boki. Przełożyć wystudzone nadzienie. Z mniejszej części ciasta wyciąć paski i ułożyć na wierzchu jabłek tworząc kratkę. Ciasto pieczemy w 160 stopniach z termoobiegiem przez 50 minut. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomisolą, pieprzem i układamy w naczyniu żaroodpornym. Smarujemy je miodem i posypujemy majerankiem. Jabłka kroimy na ćwiartki, usuwamy gniazda nasienne, posypujemy vegetą, majerankiem i papryką. Przyprawionymi jabłkami obkładamy części gęsi. Pieczemy w piekarniku w 185 o C w zależności od wagi mięsa 1 kg = 1 godzina. Gdy uda będą przyrumienione przykrywamy je folią aluminiową i pieczemy do miękkości
Smaki Ewyfrancuskiego 2 jabłka przyprawy do szarlotki forma do muffin cukier trzcinowy Przygotowanie: 1. Wykrój z ciasta francuskiego kwadraty. Włóż do muffinowej formy, dodaj jabłka doprawione przyprawami. 2 Piecz w temperaturze 200 20 minut. Urocze:) Do tego lody jakie znajdziecie w lodówce lub bita śmietana posypana cynamonem
AZgotuj!włożyć do piekarnika na 10 minut. Należy pilnować aby spód się nie podnosił, jeżeli tak się stanie wystarczy przekłuwać powstające bąble. Na podpieczony spód wylać budyń, poukładać jabłka i oprószyć cynamonem. Piec przez 25-30 minut w 170 stopniach. Wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem
Piąty grzech głównyblogowanie. Przechodząc do zdjęć : * pyszny, zielony makaron! * uwielbiam awokado * kawa być musi! * pyszne warzywa na kolację * grill rodzinny * bez * uwielbiam konwalie! * róże z jabłek na Światowy Dzień Pieczenia Koniecznie polubcie Babeczki na FB , zaglądajcie na Instagram ! Pięknego tygodnia Kochani
Magiczne Życie Martywysmarować masłem. Wyłożyć połowę masy i wyrównać. Na płasko ułożyć jabłka, zostawiając kilka plasterków do dekoracji. Przełożyć pozostałą masę i wyrównać. Na wierzchu ułożyć resztę jabłek i posypać cynamonem. Piec 60 minut w 180*C. Kroić dopiero, gdy całkowicie wystygnie. Smacznego
Chocolate Muffin BlogCiast Siostry Anastazji i jak zwykle jest wyborny. Polecam wszystkim ciastożercom:D Biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 3 łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 1 galaretka zielona 1 łyżka masła 1-2 łyżki cukru Masa jogurtowa: 2 duże pojemniki jogurtu truskawkowego bez cząstek owoców 1 galaretka truskawkowa 1 łyżeczka(...)łączę z masą jajeczną. Blachę do pieczenie wykładam papierem do pieczenie i przekładam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp. 180'C , wstawiam ciasto i piekę 35-40 min. Wyjmuję i studzę. Masa jabłkowa- Jabłka obieram, ścieram na tarce jarzynowej o dużych oczkach, przekładam go garnuszka, dodaję masło oraz cukier i podgrzewam na niewielkim ogniu do czasu, aż jabłka nabiorą
Ciasteczkowy PotwórWielkanocne to bardzo ważna chwila podczas Świąt Wielkanocnych, dlatego staram się zadbać o atmosferę, ale również o podniebienie. Chciałabym zaproponować na śniadanko "Pieczoną białą kiełbasę z jabłkiem i cebulą". SKŁADNIKI: 8 białych surowych kiełbas, 3 jabłka- najlepiej szara reneta, 3cebule, 2 ząbki czosnku, łyżka majeranku roztartego w dłoniach, pieprz świeżo mielony, sól, olej, 2 łyżki chrzanu, papryka słodka
Kuchnia BeatyZamiast do słoika moje mięso wylądowało w garnku rzymskim - moczonym minimum 30 minut w zimnej wodzie.,,---na wierzch układamy plasterki jabłka ,zamykamy garnek i pieczemy tyle ile waży mięso tzn,1,5 godziny.Po tym czasie mięso jest gotowe do spożycia ,soczyste ,mięciutkie i smakowite..Mięso nadaje się na kanapki ,na zimno....surówka -fasolka szparagowa ze słoika
w mojej kuchni