Nowość w sam raz na święta Wielkanocne! E-book "Sałatki Na Każdą Okazję" zawiera 35 przepisów na różnego rodzaju sałatki - zarówno te FIT, jak i bardziej
Kuchnia MagdaLenyprzepis na danie z piekarnika. Pięknie pachnie! Kiełbaski „świńskie nóżki” – Przepis 4. Pieczone ziemniaki z kurczakiem i serem Pyszne ziemniaki z piekarnika w foremkach z mufinek z aromatycznym nadzieniem z piersi kurczaka, sera i sosu majonezowego! To HIT imprezy! Polecamy! Pieczone ziemniaki z kurczakiem i serem – Przepis 5. Frytki z piersi kurczaka Następna pachnąca(...)pomysł na udaną przystawkę! Godny polecenia, doskonały dodatek do zimnego piwka! Pikantne skrzydełka w chrupiącej panierce – Przepis 8. Sałatka makaronowa w 15 minut Błyskawiczna w przygotowaniu sałatka. Pachnąca szynką, z chrupiącą cebulką czerwoną oraz pysznym dresingiem z majonezu i musztardy jerozolimskiej. Sałatka makaronowa w 15 minut – Przepis 9. Zimne ciasto z łososiem Zimne ciasto z łososiem i krojonym
Kuchnia Na WypasieWitam Kochani dziś zapraszam na pyszne, mięciutkie bułeczki śniadaniowe. Można je wykorzystać do kanapek, posmarować dżemem, zjeść z szynką itp. Są to po prostu domowe bułki :) Przepis jest niezawodny, często z niego korzystam. Bułki są mięciutkie, puszyste, długo zachowują świeżość. Zapraszam SKŁADNIKI -500g mąki pszennej tortowej -150ml ciepłego mleka -100 ml ciepłej wody -2 płaskie łyżki cukru(...)podsypujemy mąką. Ciasto odkładamy na 20 minut do podrośnięcia. Następnie odrywamy kawałek ciasta i formujemy okrągłą bułeczkę, tak postępujemy z całym ciastem. Bułki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Bułki smarujemy roztrzepanym jajkiem z mlekiem. pieczemy na złoty kolor w temperaturze 180 stopni. I gotowe :) Gorąco polecam
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuklimatów, ale w zdrowej bezglutenowej wersji. Nowy spód do pizzy! U nas w bardzo prostym klasycznym wydaniu czyli rozmaryn i kurki, ale Wy możecie zaszaleć dodając: sos pomidorowy, salami, szynkę czy co tylko przyjdzie Wam do głowy. Inspirujcie się i bawcie swoimi ulubionymi dodatkami. Składniki: 2 ½ szklanki mąki ryżowej 1 jajko 2 łyżeczki drożdży 1 łyżeczka miodu 1 szklanka ciepłej(...)ciepłe miejsce na około godzinę, aby nam urosło. Po godzinie wyciągamy ciasto i równomiernie je rozkładamy na wcześniej opruszoną mąką blachę. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni celsjusza i pieczemy 10 minut. W ten sposób otrzymujemy idealny spód do pizzy, na który możemy wrzucić nasze ulubione dodatki. U nas kurki podsmażane na patelni z czosnkiem i rozmarynem, a do tego wszystkiego
PaleoLifeFani! Przecież nie mogłabym Was nie zaskoczyć! Składniki: ciasto na tartę - przepis tutaj (klik) 3 duże marchwie 2 duże pietruszki 1 cukinia 1 bakłażan opakowanie boczku długo dojrzewającego lub szynki szwarcwaldzkiej 1 jajko 1 łyżka stołowa musztardy Dijon 1 duży ząbek czosnku (lub 2 małe) sól i pieprz do smaku Wykonanie: Przygotować ciasto na tartę według przepisu (klik) . Marchew, pietruszkę(...)góra/dół bez termoobiegu. Układać kompozycję z warzyw, zaczynając od środka. Skończywszy każdy "okrąg" smarować boki warzyw sosem. Jako ostatnią warstwę zewnętrzną proponuję ułożyć bakłażana lub cukinię (podczas pieczenia nie zrobią się twarde i suche). Piec około 30-40 minut. Na ostatnie 10 minut proponuję włączyć termoobieg z funkcją pieczenia od dołu, aby spód tarty był chrupiący. Bon appetit
Garniec Magalieopōkejcie 19 , wciepcie 20 do gorka i zalyjcie kolōm. Dociepcie tam jeszcze gojździki, ziele angelske i liście bobkowe. Cebula przekrejcie 21 na pó i przipołlcie 22 jōm leko na piecu- jak do nudelzupy. Tera niech sie ta nasza świnia trocha powarzi- aby godzina na 1 kg szinki. Jak już bydzie fertich, 23 to jōm wyciōngcie, posmarujcie po wiyrchu mostrichym zmiyszanym(...)opłuczcie 20 wrzućcie 21 przekrójcie 22 przypalcie 23 gotowe 24 włożcie 25 piekarnika 26 odlać 27 ją 28 przypiecze 29 zostanie 30 kromce 31 bułce Artykuł Szinka we koli (Szynka w coli) pochodzi z serwisu Chop w kuchni
Chop w kuchnicukru – 1 łyżeczka suszonego oregano – 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego – 1 łyżka oliwy Dodatki: – mozzarella starta – 2 cebula pokrojone w plastry – kilka plastrów szynki i salami – kilka plastrów boczku – ok. 10 pieczarek pokrojonych w plastry – kilka plastrów ananasa – połówki małych pomidorków koktajlowych – 1 filet z kurczaka(...)pasowały. – Tak przygotowaną pizzę włożyć do piekarnika nagrzanego do 250 st.C – u mnie to maksymalna temperatura, ale może być wyższa. – Piec ok. 7-8 minut każdą pizzę
To co kochamszczęśliwi, że kupili to, po co przyjechali…. Pasztet w słoikach! Dziwne? Nie, prawdziwe. Mogę tylko zacytować mojego kolegę…. „Tak było, tak było”… :) Składniki: 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka, karkówka) 300 g wątróbki wieprzowej lub drobiowej 1 czerstwa bułka 3 jajka 3 średnie cebule 2 łyżki smalcu sól, pieprz do smaku bulion do ugotowania mięsa olej i bułka tarta(...)smalcu cebulę. Wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Średniej wielkości keksówkę smarujemy olejem i wysypujemy bułką tartą. Wykładamy do niej masę pasztetową. Keksówkę przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w temperaturze 180 stopni C (grzałka góra-dół) przez około 50 minut. Na ostatnie 10 minut ściągamy folię. Pasztet można też upiec w słoikach, które po napełnieniu do około
Trzeci talerzprzekąski, Włosi nie mają sobie równych. Pizza z wytatuowanej pizzerii w Palermo- część wzięliśmy do hotelu. Krojona stylowym nożem. Po prawej sfincione z cudownie chrupiącym brzegiem. Arancini- po lewej szynka z mozarellą, po prawej tak zwane "ragu" czyli sos pomidorowy z groszkiem. A żeby nie wspominać tych smaków na sucho proponuję przepis na ciasteczka marcepanowe prawie jak z Erice(...)róży w cukrze (nasze!) Jeśli mielimy orzechy i migdały **bardzo ważne jest, żeby nie mielić ich zbyt długo, bo puszczają olej i przestają być sypkie. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, piekarnik nastawiamy na 180*C. Mielone pistacje, migdały i cukier mieszamy. Białko lekko ubijamy do otrzymania zaczątków piany. Mieszamy białko z suchymi składnikami. Z masy lepimy kulki, układamy na blasze
les mirabellesW sobotę wyjeżdżam nad morze na zasłużony wypoczynek. Będą to pierwsze wakacje ze Spinsonem. W zeszłym roku jakoś nam się nie złożyło migrować w celach rekreacyjnych
Kuchnia po mojemuSzynka w sosie z porem i marchewką Dziś pomysł na prosty obiad z szynki wieprzowej , czyli szynka w sosie z porem i marchewką - bardzo pożywna, rozgrzewająca i pyszna. Zobacz wykonanie na poniższym filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Duszona szynka wieprzowa w sosie z warzywami jest banalnie prosta w przygotowaniu. Mięso można oprószyć ulubionymi przyprawami(...)kolor. Gulasz z szynki j est przygotowany z użyciem minimum składników - prostych, tanich i łatwo dostępnych. Wspaniale smakuje z kluskami ziemniaczanymi (na przykład śląskimi), ziemniakami, kaszą lub ryżem. Podajcie do niego ulubioną surówkę lub sałatkę, buraczki albo inne ulubione warzywne dodatki. Bardzo polecam, smacznego:) Szynka w sosie z porem i marchewką, składniki: 500 g szynki, 3-4 szklanki wody
Lekcje w kuchniRolada wieprzowa z ryżem i szpinakiem , coś w rodzaju klopsa, ale zwijanego jak rolada, nadziana szpinakiem. 1 kg mięsa wieprzowego (łopatka, szynka), 150 g ryżu (u mnie długoziarnisty), 2 jajka, 500 g szpinaku już przebranego i umytego, 3 łyżki masła, 2 – 3 ząbki czosnku, gałka muszkatołowa, sól, pieprz świeżo zmielony, 1 łyżka oleju Ryż wypłukać, wsypać do garnka, zalać(...)wymieszać. Odstawić do ostygnięcia. Mięso zemleć. Wymieszać z ryżem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Jajka rozbełtać i dodać do mięsa, dokładnie wymieszać. Masę mięsną rozłożyć na papierze do pieczenia (ja wzięłam papier o wymiarach ok. 50 cm x 50 cm), zostawiając z brzegów około 6 cm marginesu. Na mięsie rozłożyć szpinak, zostawiając wolny margines około 2 cm na brzegach
królestwo garówpotrzeba: 250 g tortellini z mięsem, 500 g wędzonego, surowego boczku, 3 średnie cebule, 3 trójkąty sera topionego z szynką, 100 g sera pleśniowego z niebieską lub zieloną pleśnią, 100 g żółtego sera w kostce, 1 garść świeżego szpinaku, ½ płaskiej łyżeczki pieprzu, 200 ml mleka, 1 pełna łyżka natki pietruszki, 3 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Tortellini gotujemy według przepisu(...)oczkach. Do naczynia żaroodpornego dajemy tortellini, na nich rozkładamy równomiernie boczek z cebulką, całość polewamy sosem serowym, posypujemy równomiernie startym żółtym serem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C, pieczemy 15-20 minut na termoobiegu. Smacznego :)) boczek, szpinak, natka pietruszki, żółty ser, ser pleśniowy, cebula, ser topiony, pierożki tortellini
Bułka z Chlebemdomu, wiemy co jemy. Rolada sprawdzi się również na ciepło, jako danie główne do obiadu. 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do mięsa 250 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej 2 ząbki czosnku 2 łyżki świeżej natki pietruszki 1 mała cebula 1,5 łyżki bułki tartej 2 jajka Sól Pieprz Czosnek granulowany 5 cienkich plastrów chudego boczku wędzonego(...)filecie z kurczaka. Całość zwijamy w ciasny rulon, obwiązujemy sznurkiem lub nicią. Wierzch przyprawiamy przyprawą do mięsa oraz czosnkiem granulowanym. Wkładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy rosołem lub bulionem. Pieczemy pod przykryciem w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 1 godzinę 15 minut. Pod koniec pieczenia możemy zdjąć pokrywkę naczynia aby mięso się zarumieniło
VioletoweKucharzeniesoli lub łyżka sosu sojowego 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne łyżeczka granulowanego czosnku folia aluminiowa Warzywa i przyprawy wrzucamy do garnka ( na tyle dużego aby później swobodnie zmieściła się szynka) zalewamy wodą i gotujemy około pięciu minut. Do takiego wrzątku wrzucamy mięso i na wolnym ogniu gotujemy około 2 godzin, choć z tym czasem bywa różnie. Dlatego dobrze jest(...)chwilę. Trzeba pilnować, cukier lubi się szybko karmelizować i przypalać, a wtedy może być dużo dymu. Jak mięso uzyska zadowalający nas kolorek, wyjmujemy, zawijamy w folię na której się piekło i zostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Mięso przez to, że jest wrzucane na osolony wrzątek, zamyka się i jest delikatne oraz soczyste. Nabiera smaku, warzyw i przypraw, a glazura jest
Dieta moja pasjaminut. Następnie odcedzić i ułożyć na ściereczce tak, by rurki się nie stykały. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę i szynkę. Dusić około 4 minuty na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Dodać obrane i pokrojone kostkę pieczarki. Smażyć około 7-10 minut, aż odparuje cała woda jaka się wytworzy(...)smaku solą i pieprzem. Jeśli zostało Wam trochę farszu można go dodać do sosu. Dusić kilka minut na małym ogniu, aż sos nieco zgęstnieje. Gotowym sosem polać makaron. Piec około 20 minut w temp. 180st. Od razu podawać
Z miłości do słodkości