pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:259/331)

Czy przemysł spożywczy może istnieć bez przypraw? 177

Czy kuchnia może istnieć bez przypraw? Zdecydowanie nie! Przyprawy są przecież jednym z najważniejszych składników każdego dania. Stosowane nawet w małych ilościach poprawiają smak i zapach

Słodkie okruszki
Bułki drożdżowe faszerowane 231

nałożyłam trochę pasty paprykowej, pokrojoną w kostkę żółtą i czerwoną paprykę, kawałki salami i żółtego sera. Farsz dajemy w takiej ilości jak lubimy. Przygotowałam już wcześniej roladki z szynką parmeńską i pizza rolls. Bułki drożdżowe faszerowane są smaczne i sycące, doskonale zastępują kanapki na kolację. Składniki: 3 szkl mąki pszennej, 2 łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 250 ml wody(...)przygotowujemy farsz: wszystkie składniki kroimy w kostkę i mieszamy. Z ciasta formujemy wałek i kroimy na 16 kawałków, z każdego kawałka formujemy bułkę, układamy na blasze wyłożonym papierem do pieczenia. W każdej bułce robimy dołek do którego wkładamy trochę pasty paprykowej i farsz, posypujemy ziołami prowansalskimi i zostawiamy jeszcze na ok. 15 minut. Bułki pieczemy ok. 20 minut w piekarniku

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Jak przyrządzić kolację z resztek? 118

rozpuszcza się szybko i na tyle, że kanapka po prostu utrzymuje formę i łatwo ją się je. Do kanapek można również wykorzystać rożne resztki wędliny jak salami i szynka czy wędzony boczek. Lekko podpieczona kanapka na ciepło jest bardzo syta i lekko chrupiąca. Można tu wykorzystać nieco czerstwe pieczywo. Często z głodu powstają fajne przepisy na kolację z resztek(...)wcześniej i bez problemu podgrzać. Poza tym tartę można przyrządzić resztek warzyw jak tarta ziemniaczana lub quiche z dynią i feta . Tarta z resztkami kurczaka to najczęściej przeze mnie pieczona tarta mięsna. Sałatka makaronowa Niezawodnym daniem na kolację z resztek jest sałatka makaronowa. Makaron to kolejne resztki, które najczęściej mi zostają po obiedzie. Są to małe porcje makaronu, zatem

codojedzenia
Pleciona pizza z parówką 323

jakie lubicie. ciasto na pizze: 300 g mąki pszennej 1 dkg drożdży 1/3 łyżeczki soli 2 łyżki oleju rzepakowego 3/4 szklanki letniej wody szczypta cukru pozostałe: 6 parówek z szynki 1/2 szklanki sosu pomidorowego 10 dkg sera żółtego 15 oliwek zielonych 5 pomidorków koktajlowych oregano świeże 1 łyżeczka przyprawy do pizzy papryka słodka ciasto na pizze: Do miski przekładam drożdże(...)końca. Przeplatam parówki między paskami ciasta. Przekładam na płat ciasta na blaszce. Posypuje przyprawą do pizzy i papryką.  Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni, wstawiam blaszkę i piekę około 25 minut. Przed podaniem dekoruję pomidorkami i oliwkami oraz oregano

wesoła kuchnia
Crumble z cukinią i serem feta (Crumble di zucchine alla feta) 165

razow ą , którą można zastąpić bia ł ą  m ą k ą  pszenn ą . Zamiast boczku można użyć  szynkę albo całkowicie z niego zrezygnować, wersja dla wegetarian. Smacznego :) **** Dopo aver assaggiato il crumble con i champignon che avevo fatto qualche tempo fa ( link ) , ho deciso(...)farina integrale prezzemolo erba cipollina olio d'oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Cukinię kroimy w cienkie plasterki. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Formę do pieczenia smarujemy olejem, wykładamy cukinię, boczek, drobno pokrojoną natkę pietruszki i szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Na cukinię wykładamy pokruszoną fetę.   Przygotowujemy kruszonkę z zimnego

La grande e la piccola cuoca
Tradycyjne gołąbki z mięsem i ryżem 405

Traditional cabbage rolls with meat and rice Składniki: 1 główka kapusta biała 0,5 kg łopatka wieprzowa 0,5 kg szynka wieprzowa 2 cebule 10 dag ryż 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz czarny, majeranek 0,7 l. bulion z drobiu Sos pomidorowy: 1 puszka pomidory pelatti 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 2 cebule 0,5 łyżeczki(...)Proponuję używać jednorazowych rękawiczek chirurgicznych. Mięso rozłożyć na liściach kapusty,  zrolować i ułożyć  gołąbki jeden obok drugiego. Podlać bulionem i wstawić do nagrzanego do 185 oC piekarnika. Piec około 60 minut, w połowie pieczenia, gołąbki przewrócić na drugą stronę. Sos pomidorowy: Na oliwie zeszklić pokrojony czosnek i cebule. Dodać pokrojone w kostkę i pozbawione skórki pomidory i paprykę

Kulinarny karnet Christophera
Wege roladki z szynki :) 139

Polsoja oferuje obecnie 5 rodzajów wędlin sojowych. Do przedstawionej potrawy użyłam wędliny o smaku wędzonego salami. Jednak możecie użyć innej, np. o smaku drobiowym czy szynkowym

Zdrowie na języku :P
Kotlety z makaronu z warzywami. 113

kodem ZDROWYSTYLJOANNY Papryka czerwona jest bardzo wspaniałym dodatkiem do sałatek, kanapek, gulaszu. Papryka jest dobrym źródłem wartości odżywczych. Jako jedno z nielicznych warzyw zachowuje swoje wartości podczas pieczenia i duszenia. Papryka czerwona dba o nasz wzrok i skórę. Spowalnia procesy starzenia się skóry. Witaminy jakie znajdziemy w papryce czerwonej to: A, B1, B2, B3, B6, C, E. Składniki mineralne(...)kwas foliowy. Składniki mineralne to: chlor, cynk, fosfor, żelazo, cynk, siarka, selen, miedź, magnez, jod. Składniki jakie są potrzebne: – 200 g makaronu nitki – 150 g chudej szynki – ½ czerwonej papryki – 1 jajko – sól, pieprz – pęczek szczypiorku – 2 łyżki mąki – olej do smażenia Makaron ugotuj wg instrukcji na opakowaniu. Szynkę pokrój w cienkie słupki

Zdrowy Styl Joanny
Frittata ze szpinakiem i fetą 83

przepisy na kolację Polecam Wa też inne przepisy na śniadania: – placki serowe – placki jogurtowe z owocami – omlet z białek – omlet z pomidorami – pasta jajeczna – tost z jajkiem i szynką FRITTATA ZE SZPINAKIEM I FETĄ PRZYGOTOWANIE: 20 minut ILOŚĆ PORCJI: 2 SKŁADNIKI: – 5 jajek – 2-3 łyżki mleka – 2 garści świeżych liści szpinaku – 100-150 g sera feta(...)wymieszaj tak, aby składniki rozłożyły się na całej przestrzeni w miarę równomiernie. Podsmażaj na kuchence przez 4-5 minut, a następnie wstaw patelnię z frittatą do rozgrzanego piekarnika i piecz ją przez 8-10 minut. W tym czasie przygotuj pomidory, pokrój je w kostkę, dodaj do nich posiekaną czerwoną cebulę i chilli jeśli używasz. Dopraw do smaku. Po wyjęciu frittaty

nietylkopasta.pl
Cukinia faszerowana mięsem i kuskusem 170

tego cebulka, czosnek, natka pietruszki, ser i przyprawy. Tanio, prosto, a wyszło bardzo smacznie :) Składniki na 2 duże porcje: 1 duża zielona cukinia ok. 500 g mięsa mielonego z szynki 1 duża cebula 2-3 ząbki czosnku  ok. 1/2 szklanki suchej kaszy kuskus 4-5 pełnych łyżek koncentratu pomidorowego 3-4 pełne łyżki pikantnego keczupu 2-3 łyżki sosu(...)koniec posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.    Z cukinii wylać zebraną wodę, dokładnie wytrzeć ją papierowym ręcznikiem, a następnie napełnić farszem lekko przyklepując i tworząc małą górkę. Cukinię piec w naczyniu żaroodpornym z odrobiną wody na dnie, w temperaturze 190 stopni przez ok. 25-30 minut. Po tym czasie na wierzchu rozłożyć ser i podpiec jeszcze 2-3 minuty, żeby

Simply Food
Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym 99

Ostatnio naszło mnie na zapiekankę z mięsem mielonym. Wyszła bardzo smacznie. Przepis poniżej. Składniki: 0,7 kg zmielonej szynki  0,2 kg sera gouda 0,2 kg sera mozalerra żółty  mały przecier pomidorowy  0,5 kg makaronu (np. muszelki) 2 łyżki jogurtu naturalnego  pół cebuli  ząbek czosnku  przyprawy według uznania (majeranek, zioła prowansalskie, papryka(...)rozkładamy połowę sosu z mięsem mielonym. Wszystko przysypujemy cienką warstwą serów mozzalella (żółtym) i gouda. Następnie znów nakładamy resztę makaronu, sos z mięsem i na wszystko przysypujemy resztą sera. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do zarumienienia sera. Smacznego! U mnie zapiekanka zniknęła w jeden dzień. Jest to dosyć prosty i w miarę tani przepis. U mnie wszystkim smakowało. Po jedzeniu

Jak u mamy
Recepta na pizzę jak z pizzerii: idealne ciasto i sos pomidorowy 14232

czosnku - łyżka oliwy - oregano, bazylia, morska i świeżomielony pieprz do smaku Dodatki: - 100 g mozzarelli pozostałe dodatki zależą tylko od Was i Waszych upodobań. U mnie były to: boczek, szynka, kukurydza, pieczarki, cebula Przygotowania zaczynamy od ciasta, ponieważ musi mieć czas aby wyrosnąć.  1. W  malej ilości ciepłej wody rozpuszczamy drożdże.  2. Do oddzielnej, sporej miski przesiewamy(...)pieprz do smaku. Po 30 minutach ciasto jest gotowe do rozwałkowania. Na stolnicy posypanej mąką rozwałkowujemy je na cienki, okrągły placek. Przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Smarujemy sosem pomidorowym (warstwa sosu nie może być zbyt gruba, bo ciasto nim nasiąknie i nie będzie chrupiące). Posypujemy mozzarellą i układamy ulubione składniki. Pieczemy w piakarniku rozgrzanym do 220 stopni

Cook&Love

Proponowane wyszukiwania