Pizza na tortilli jest bardzo szybką wersja tej znanej przekąski. Idealna na błyskawiczny obiad lub popołudniową przekąskę! Dziś zrobiłam w wersji z tuńczykiem ale można przygotować ją z szynką parmeńską lub innymi ulubionymi dodatkami. Fantastycznie smakuje z grillowanymi warzywami i sosami. Taka pizza na tortilli jest wspaniała z wilgotnymi dodatkami i chrupiącymi brzegami przypieczonego ciasta. Po prostu to jest pyszne(...)średnie awokado pokrojone w plastry Instructions Piekarnik nagrzać do 200 st C. Pomidory z puszki włożyć do rondelka dodać sól, pieprz i odrobinę oregano, podgrzać. Na blachę do pieczenia ułożyć placki tortilli, rozsmarować sos pomidorowy. Ułożyć plastry mozzarelli, kawałki tuńczyka, cebulę, kapary, awokado, paprykę i pomidory. Posypać suszonym oregano, solą i pieprzem. Wstawić na 4 minuty
SprawdzonaKuchnia.pldzień, bo większość z nas wyhodowała miłego pluszaka na produktach spożywczych. Żeby umyć lodówkę, też oznacza wyniesienie wszystkiego. Nagle widzimy, że tu mamy 3 plasterki sera, tam nadgryzioną szynkę a w szufladzie mieszkają cztery pieczarki i cebula. Gdybyśmy byli na studiach, to tym wykarmilibyśmy cały akademik. Moje kompulsywne działania obejmują mycie lodówki i od razu sprzątanie spiżarki. I tam też(...)opiekam je wtedy w opiekaczu do panini, wtedy zamiast zapiekanek mam wypasione panini, czyli tost w wersji na bogato. Najcierpliwszy w swoim kawalerskim mieszkaniu, miał opiekacz rodem z piekła NRD i ten opiekacz jak go włączyliśmy, to gasił światła na całej ulic, ogrzewał mieszkanie w 2 minuty, a zapiekanki węglił z wierzchu. Cudo! Jeszcze gdzieś się poniewiera. Jak będą wściekłe
ladykitchenMiodownik Kokosowo-Orzechowe z Powidłami S. Anastazji Brownies z Migdałami Ciasto "Krówka" - bez pieczenia Ciasto "3Bit" - bez pieczenia Ciasto Rafaello - bez pieczenia Ciasto Cappuccino - bez pieczenia Ciasto "Snickers" - bez pieczenia Kremówka z Toffi - Krówka Najlepsza Karpatka Karpatka Królewska Najlepsze Ciasto Świata Najlepsza Kremówka Torty: Tort Piernikowy Tort "Nutella" Tort z Kremem na Bazie Kremówki i Czekolady Tort Marcepanowy z Różą(...)Lukrem i Posypkami Mini Croissants z Czekoladą i Orzechami Domowe Czekoladki z Marcepanem Masa Marcepanowa Lukier do Dekoracji Pierniczków i Ciasteczek Sałatki i Pasty Sałatka Meksykańska Sałatka z Szynką i Ananasem Sałatka z Paluszkami Krabowymi i Ananasem Sałatka z Kurczakiem i Ananasem Sałatka z Wędzonym Kurczakiem i Suszonymi Śliwkami Sałatka Jarzynowa Sałatka z Porów Moje posty
Słodka StronaPyszne, pulchne, nieco trudniejsze w przygotowaniu niż pszenne, ale na pewno lepsze i zdrowsze. My z rodziną bardzo takie bułeczki lubimy po prostu z masełkiem lub z szynką jako szybki lunch do szkoły lub pracy. Ciasto z mąki pełnoziarnistej zazwyczaj jest trochę bardziej zbite niż z pszennej, ale te bułeczki udały się nawet bardzo pulchne. Czemu na prawdę się zdziwiłem(...)zostawiamy do wyrośnięcia na ok. 2-3 godziny. Kiedy ciasto urośnie, dzielimy je na 12 równych części, z każdej formujemy bułeczkę i układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 25-30 min. Ostudzamy i możemy serwować! Smacznego
Kuchnia Łukaszaprzed podaniem na kilka chwil wrzucić do piekarnika, aby były znów ciepłe. Na imprezie to super opcja! Wtedy, kiedy wszyscy zrobią się głodni Ty wyjmiesz takie smakowitości prosto w pieca i to w kilka minut! @import url(https://static.mailerlite.com/assets/plugins/groot/modules/includes/groot_fonts/import.css?version=1643283); .ml-form-embedSubmitLoad{display:inline-block;width:20px;height:20px}.g-recaptcha{transform:scale(1);-webkit-transform:scale(1);transform(...)Ciasto na pizzę Włoska pizza na cienkim cieście Pizza z patelni bez drożdży Pizza na cieście francuskim Pizza z batatów z kurczakiem Pizza na tortilli Mini pizza Pizza z szynką i pieczarkami Pizza z ciasta francuskiego – VIDEO Frittata z bakłażanem i fetą Mini pizze na cieście francuskim PIZZERINKI Przygotowanie : 40 minut + 1 h wyrastania ciasta Ilość porcji: 6-10 sztuk
nietylkopasta.plobiad na 2 dni. Potrzebujemy: Spód: 200 g mąki pszennej 120 g zimnego masła 1 jajko 1/2 łyżeczki soli Nadzienie: 500 g pieczarek 300 g kiełbasy śląskiej z szynki Maestro Henryk Kania 2 czerwone cebule 1 szklanka startego żółtego sera 3 jaja 1 szklanka mleka 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki oliwy 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka(...)natką pietruszki i serem żółtym. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy do miski przesmażone składniki i całość dokładnie mieszamy. Tak przygotowany farsz przelewamy na schłodzony spód tarty. Tartę pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Wioleta Gargula
MamaOskarkaSpaghetti z prostym sosem pomidorowym z mięsem i papryką. Szukacie prostego pomysłu na obiad? Lubicie makarony? Uwielbiacie sosy pomidorowe? Jeśli tak, to to jest propozycja właśnie
Słodkie okruszkibłonnik, minerały i witaminy (w tym witaminę E- witaminę młodości) Składniki wrapu (wersja oryginalna): Na 1 porcję 3 łyżki stołowe mielonego siemienia lnianego 1/4 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sproszkowanej cebuli 1/4 łyżeczki mielonej papryki szczypta soli morskiej lub selerowej 1 łyżka oleju kokosowego, podgrzanego+ niewielka ilość do posmarowania patelni (talerza) 1 łyżka stołowa wody 1 duże jajko(...)naleśników. Na zdjęciu poniżej gotowy wrap w dwóch wersjach. Ten jaśniejszy jest bez dodatku papryki :-) Nadzienie do wrapa jest dowolne, co kto lubi. W moim zwykle jest szynka, pomidory, sałata. Polecam posmarować wrap w środku majonezem. Po zawinięciu dodatków daję na wierzch ser żółty i podgrzewam jeszcze raz w mikrofali żeby ser się rozpuścił :-) taki zdrowy fast food
Marta próbujesuchych drożdży 1 pełna łyżeczka soli morskiej 2 łyżki oliwy z oliwek + trochę do posmarowania ok. 175 ml ciepłej wody 1 łyżeczka cukru 60 g włoskiego salami lub szynki dojrzewającej, pokrojonej w cienkie plasterki 1 cebula, pokrojona w cienkie krążki 150 g mozzarelli, pokrojonej w kostkę 50 g sera gorgonzola lub innego pleśniowego, pokrojonego w kostkę 50 g innego(...)znów odstawić do wyrośnięcia na 10-30 minut. Piekarnik nagrzać do 210°C. 3. Rozwałkować ciasto na grubość 1 cm, formując prostokąt. Przełożyć go na arkusz papieru do pieczenia (będzie nam łatwiej zwijać roladkę). Na ciasto rozłożyć nadzienie, pozostawiając po 1,5 cm wolne z każdego brzegu: ułożyć plastry salami, jeden obok drugiego, równomiernie posypać krążkami cebuli, kawałkami papryki, serem
Kuchnia Prezydentowejzdecydowanie lepszy humor. Poza tym znalazłam bardzo obiecującą ofertę wakacyjną, co napawa mnie ogromnym optymizmem. A co do jedzenia... Brzuchy pewnie macie pełne żurku, białej kiełbasy, szynek najróżniejszych, sałatek, babek, mazurków i serników. Dlatego dzisiaj zaproponuję Wam coś zupełnie nieświątecznego, bez czego jednak większość śniadań się nie obejdzie - pieczywo. Miałam akurat w domu jogurt naturalny, i potrzebowałam bułeczek(...)lepić. Odstawić na 1 godzinę do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto jeszcze raz szybko zagnieść, podzielić na 10 równych części. Z każdej uformować okrągłą bułeczkę, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić na 30 minut do wyrośnięcia. Bułeczki posmarować roztrzepanym jajkiem, posypać sezamem. Piec w 190 st. C. przez 20-25 minut. Ostudzić na kratce. Smacznego! A jakie Prima Aprillisowe żarty
Pożeraczka, czyli raz adobrzeczosnku 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka suszonej bazylii 1 łyżeczka suszonego oregano sól, pieprz do smaku olej do smażenia Dodatki: 2 opakowanie mozzarelli (po 220 g) 100 g szynki prosciutto (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Ciasto na pizzę: W misce rozetrzeć drożdże z łyżeczką cukru, aż staną się płynne. Wlać lekko podgrzaną wodę (ok. 30 o C), wsypać 2 łyżki(...)termoobiegiem ). Na blat oprószony mąką wyłożyć drożdżowe ciasto, rozpłaszczyć je dłonią lub rozwałkować na koło o średnicy ok. 30 cm. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, brzegi ciasta lekko podwinąć i posmarować oliwą, włożyć do nagrzanego piekarnika i podpiekać 5 minut . Po tym czasie spód na pizzę wyjąć, rozprowadzić na nim sos pomidorowy i ponownie wstawić do piekarnika
niecodziennikparynaprawdę świetnie smakuje. Nadaje się nie tylko na zwyczajny obiad, doskonale sprawdzi się także w roli głównej na świątecznym stole. Polecam. Składniki: • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego od szynki • 50 dag borowików mrożonych lub świeżych (zastąpiłam pieczarkami) • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • 1 średnia cebula • przyprawy: sól, pieprz, Delikat Knorr’a do mięs • 1 zupa francuska cebulowa Knorr(...)każdą z nich dokładnie obtoczyć w powstałym płynie. 8. Kuleczki posypać zezłoconymi grzybami. 9. Formę wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni C na 25 – 30 minut. W połowie pieczenia wysunąć formę i każdą kuleczkę obrócić. 10. Gotowe kuleczki podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego
W mojej kuchniłyżki oliwy Sos puszka pokrojonych pomidorów sól i pieprz kilka ząbków czosnku oliwa oregano cebula pokrojona w kostkę Dodatki 125 g mozzarelli 100 g dowolnej szynki pęczek bazylii starty parmezan do posypania Przygotowanie Przygotować sos: Pomidory wraz z sokiem przełozyć do rondelka. Dodać cebulę, czosnek, sól, pieprz, oregano i kilka łyżek oliwy. Zagotować mieszając a następnie(...)pomidorowym, ułożyć plastry wędliny, mozzarelli, posypać bazylią i parmezanem, zwinąć w rulon. Ostrym nożem pokroić na plastry szerokości 2 cm. Ułożyć płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przykryć i odstawić na 20 minut , aż bułeczki nieco podrosną. Piec w temperaturze 225 st C przez ok 15 minut. w maszynie do chleba
Stare Garyłyżki cukru -300ml ciepłej wody -4 szklanki mąki pszennej tortowej -łyżeczka soli -4 łyżki jogurtu naturalnego -około 5 łyżek oleju FARSZ -1 kg mięsa mielonego np łopatka lub szynka wieprzowa -2 średnie cebule -1 papryka czerwona -około 200g pieczarek -słoiczek koncentratu pomidorowego około 190g -sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka czerwona w proszku słodka DODATKOWO -oregano do posypania chlebków(...)Następnie urywamy kawałek ciasta, wałkujemy na cienki spory placuszek, boki rolujemy i sklejamy palcami końce, tak by powstała łódeczka. Na chlebek dajemy trochę farszu. Chlebki układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy je niewielką ilością oregano. Chlebki wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy na złoty kolor około 20 minut. Grzanie góra-dół, bez termoobiegu
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokumoja prabacia, kiedy kroiła sobie kanapkę na kawałki wielkości jednego gryza. Jakie chapsiki układam na desce? Koniecznie tortillę z cukinią . Jakiś suszony owoc (morela, śliwka, daktyl) zawinięty w suszoną szynkę lub boczuś (jeśli to daktyle, to uwielbiam je podpiec). Czasem koreczki, coś z francuza lub coś serowego. Tegoroczne winogrona w gorgonzoli, obtoczone w podprażonych pekanach z przepisu z "Wielkiej uczty(...)rulony- Nigella pisze, że mają przypominać wieżę z monet. Zawijamy w folię spożywczą i chowamy do lodówki na 45 minut. Piekarnik nagrzewamy do 160*C. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto kroimy w około centymetrowe plasterki i układamy na blasze. Pieczemy 15-20 minut, aż ciasteczka zaczną się robić złote na brzegach. Wyciągamy i studzimy- po wyjęciu z piekarnika
les mirabelles