pieczona szynka - 4961 przepisów (strona:241/331)

Nadziewane patisony – pychotka :) 110

poziom cukru we krwi. Ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego polecana jest także kobietą w ciąży. Składniki na nadzianie 8 patisonów. Składniki: 8 patisonów 350 gram mielonego z szynki 2 jajka 100 g kaszy bulgur 2 cebule 1 ząbek czosnku 1 por 2-3 kapelusze od patisonów 2-3 małe marchewki 6-8 plasterków sera Liście pietruszki i selera(...)pokroić w półtalarki. Liście pietruszki oraz seler posiekać (część można zostawić do posypania na ser). Dodać mięso, jajka i ugotowana kaszę. Doprawić przyprawami. Wszystko dokładnie wymieszać. Wypełnić patisony. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C przez 40 minut. Wyjąć z piekarnika nałożyć na górę plastry sera, można posypać posiekaną pietruszką i selerem. Wstawić ponownie do piekarnika

Przepisy Babci
Mięsna babka z ziemniaczanym gnocchi z sosem maślano ziołowym 151

wędliną na kanapki. Bo kto powiedział, że babki to tylko na słodko. Nie zaprzeczę, że też uwielbiam ale i te mięsne kuszą swoim smakiem! 250 g mięsa wieprzowego z szynki 250 g mięsa wołowego Pęczek natki pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 150 g żółtego sera Słodka czerwona papryka Sól Pieprz świeżo mielony 2 jajka 2 łyżki bułki tartej(...)Doprawiamy solą, świeżo mielonym pieprzem oraz słodką czerwoną papryką. Na końcu dodajemy mieszankę warzywną z ziemniaczanym gnocchi. Całość dokładnie wyrabiamy na zwartą masę. Mięso przekładamy do formy na babkę. Pieczemy 60 minut

VioletoweKucharzenie
Sałatki i surówki 582

Sałatka z pora Przystawka z serem korycińskim i gruszką Sałatka brokułowa z sosem czosnkowym Sałatka makaronowa Sałatka warzywna z tortelini Rukola z gruszką i granatem Jajka

Ala piecze i gotuje
Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) 148

łeżki tych mostrichōw i wymiyszejcie ze piwym. Miyso ôpōkejcie 15 i wciepcie do gorka do tyj marynaty na całoł 16 noc. Na drugi dziyń dejcie 17 to na piec i niech sie to tak pykoł 18 na małym ôgniu bez 3-4 godziny. Potyn marynata ôstołwcie 19 na ôgniu i niech ôna trocha odparuje, a miyso wciepcie(...)piekarnika 21 przypiekło 22 gdyby 23 sos 24 rzadka 25 kukurydzianej 26 będzie 27 plastry 28 kluski 29 makaron 30 ugotowane ziemniaki 31 bułka Artykuł Szinka po bajerowsku (Szynka po bawarsku) pochodzi z serwisu Chop w kuchni

Chop w kuchni
Gorące kanapki z piekarnika 204

szybką przekąskę lub pyszną kolację. Bez wątpienia zasmakują każdemu, kto uwielbia zapiekanki. Wypróbujcie sami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gorące kanapki z piekarnika – składniki: 6 kromek chleba 65 g ulubionej szynki 2 średnie ogórki konserwowe 85 g sera żółtego 2 jajka rozmiar M 1 czubata łyżka majonezu 3 łyżki siekanego szczypiorku ( 1 łyżka do farszu + 2 łyżki do posypania wierzchu kanapek(...)smaku. Mieszamy. ( 2 łyżki szczypiorku pozostawiamy na potem do posypania upieczonych kanapek. Piekarnik nagrzewamy do 200 st. C ( z funkcją góra – dół, bez termoobiegu ) Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie na kromki chleba nakładamy porcję przygotowanego farszu. Kanapki zapiekamy około 10-12 minut. Po upieczeniu posypujemy pozostałym szczypiorkiem. Smacznego. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Gorące kanapki z piekarnika pochodzi

Olcia gotuje!
Ciasto francuskie z serem feta 107

przepisy z wykorzystaniem ciasta francuskiego: Rożki z ciasta francuskiego z jabłkami Ślimaczki z ciasta francuskiego ze szpinakiem Rogaliki z ciasta francuskiego z dżemem Mini pizze z ciasta francuskiego z szynką Pierś kurczaka w cieście francuskim Pizza na cieście francuskim Przepis na ciasto francuskie z serem feta Drukuj przepis Porcji: 16 Czas gotowania: 30 minut Składniki ciasto francuskie 3 łyżki pikantnego(...)francuskie. Zwijamy całość w roladę - zaczynamy od zwijania dłuższego boku ciasta, aby wyszło więcej ślimaczków. Kroimy w około 2 cm roladki. 4 Roladki wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na 220 stopni - termoobieg. Pieczemy do zrumienienia, na około 10-12 minut. Artykuł Ciasto francuskie z serem feta pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny

Kuchnia Bazylii
Tarta na cieście francuskim 150

Zapraszam na smaczną tartę. Zrobiłam ją na gotowym cieście francuskim. Polecam na ciepłą kolację. Składniki: 275 g ciasta francuskiego biała część pora 3 parówki z szynki 100 g sera żółtego 1/4 małej czerwonej papryki 100 ml mleka 2 jajka 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i ziół prowansalskich forma na tartę o śred, 26 cm Przygotowanie: Wyjmujemy ciasto francuskie z opakowania(...)sobą składniki farszu do tarty i posypujemy nim ciasto. Do słoiczka wlewamy mleko, wbijamy jajka i dodajemy przyprawy. Mieszamy dokładnie i polewamy górę tarty. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy tartę przez 40 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Pizza Olo 143

drożdży  1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 3 łyżki oliwy /oleju + 1 łyżka Oregano, Bazylia Przecier pomidorowy Moje składniki na pizzę Olo: 200 g pieczarek 100 g szynki surowej np. łososiowa 1 cebula 100 g żółtego sera ostra papryka Wykonanie:  Drożdże rozkruszamy i zalewamy letnią wodą. Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą. Dodajemy: Przesianą mąkę(...)jednej kulki robimy placek na pizze. Kwadratową, okrągłą - jak kto woli. Smarujemy przecierem pomidorowym (gdyby przecier był za gęsty warto dodać trochę wody), dodajemy nasze ulubione składniki i pieczemy pizze w 220*C przez 15-18 minut. I gotowe :) Pamiętajcie aby nie dodawać za dużo mokrych składników, ponieważ ciasto będzie za mokre

W Moim Magicznym Domu
Sylwestrowy bufet w stylu skandynawskim 171

się zawsze unikać właśnie przez przygotowanie zimno ciepłego bufetu. Na pierwszy rzut proponuję tortowe kanapki . Są to kanapki na zimno przełożone pastą z łososia i awokado. Dla smakoszy szynki prosciutto polecam roladki z prosciutto nadziewane sałatką z raków. Zapożyczyłam to danie z jednej restauracji, do której byłam zaproszona jako VIP gość. Tak mi zasmakowały, że postanowiłam stworzyć własny przepis(...)pieczarki zrobiłam w zeszłym roku na Sylwestra i od razu stały się sukcesem. Można je jeść na ciepło i na zimno. Dla smakoszy ziemniaków polecam mini zapiekanki ziemniaczane. Piekę je w muffinkowej formie z resztek ugotowanych ziemniaków. Jest to też danie, które można przygotować wcześniej wstawić na noc do lodówki, a przed przyjęciem tylko zapiec. Porcja wołowiny na zimno pociętej

codojedzenia
PIZZA NA MIĘKKIM CIEŚCIE 223

mleko – 150 ml drożdże instant – 1 opakowanie – 7 g cukier – 1 łyżeczka sól – 2 płaskie łyżeczki olej – 1 łyżka ulubione dodatki – u mnie dzisiaj czarne oliwki, szynka, pieczarki sos pomidorowy ser żółty mozarella suszone oregano PRZYGOTOWANIE : Mleko, wodę, drożdze, sól oraz cukier umieścić w garnku i podgrzać na małym ogniu ciągle mieszając. Kiedy mikstura będzie letnia, dodać do mąki(...)temperatury w pomieszczeniu. Gdy ciasto wyrośnie, rozwałkować na blacie obsypanym mąką. Wysmarować sosem, ułożyć ulubione składniki, posypać potartym serem i oregano. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200º na funkcji pieczenia góra i dół. Piec 15 – 20minut

kuchniabellissima.wordpress.com
Pieróg calzone 147

pełna szklanka ciepłej wody      ok. 400g mąki      3 łyżki oliwy (oleju)      szynka (kiełbasa)      kukurydza konserwowa      około 40 dag pieczarek      2 cebule      starty żółty ser      sos pomidorowy Przygotowanie(...)ciasto urośnie dzielimy je na dwie połówki. Jedną z nich rozwałkowujemy , smarujemy sosem (brzegów nie smarujemy sosem) i kładziemy składniki. Formujemy pieroga. Brzegi lekko zawijamy aby podczas pieczenia pieróg nie otworzył się. Smarujemy lekko oliwą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy na złoty kolor. Pieroga podaję z sosem czosnkowym.       Gdy robię jednego pieroga

Amatorka kuchenna
Muffiny ze Szpinakiem, Żółtym Serem i Serkiem Brie 196

Muffiny ze szpinakiem, serkiem brie i żółtym serem to tuż obok muffinków z szynką i muffinków z pieczarkami wytrawna wersja popularnych babeczek. Pikantny smak może okazać się dość specyficzny - szczególnie dla osób, którym muffinki kojarzą się jedynie ze słodyczami. Jednak dla osób lubiących eksperymentować i poznawać nowe smaki jest to z pewnością ciekawa propozycja i być może warto przygotować(...)gałka muszkatołowa w proszku pieprz, sól   2 jajka 340 g mąki pszennej 130 g masła + ok. 1 łyżka do podsmażenia szpinaku 250 ml mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli szczypta pieprzu   60 g dobrej jakości żółtego sera ok. 50 g serka brie Muffiny ze Szpinakiem i Serem Pleśniowym - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową

Słodka Strona
Kapuściany przekładaniec 211

zdrowego tłuszczyku. Przekładaniec to nic innego, jak zapiekanka z ziemniaków, kapusty kiszonej i mięska. Potrzebujemy: -1 kg ziemniaków -1 kg kiszonej kapusty -ok. 0,6 kg karkówki, łopatki lub szynki ok. 0,25 kg wędzonego boczku -cebulkę prażoną -delikat do mięs -pieprz ziołowy    Ziemniaki gotujemy w mundurkach w dobrze osolonej wodzie. Mięso kroimy w plastry grubości(...)Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiem na 90 minut.    Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 140 st. C i pieczemy przez 30 minut.    Wyjmujemy z piekarnika i przekładaniec jest gotowy.    Najtrudniejszym elementem przygotowania potrawy jest czekanie- 2 godziny pośród  zniewalającego zapachu jest jak wieczność

Maminek kulinarny
Makaron z czerwonym pesto 278

Makaron z czerwonym pesto. Od zawsze uważałam, że najprostsze rozwiązania są najlepsze. A czy jest coś prostszego niż makaron z pesto? Po ten szybki przepis na

Słodkie okruszki
z młodej kapusty pieczone gołąbki... 125

Składniki: kapusta młoda 2 główki większe, ryż 3 szklanki, mięso mielone z szynki 50 dag, cebula 1 sztuka, jajka 2 sztuki, przyprawa do mięsa mielonego VEGETA NATUR "zobacz TUTAJ" 1 opakowanie, pieprz mielony 1 łyżeczka, sok pomidorowy 1 litr, śmietana 12% 200 gram Z kapusty wyciąć głąb, włożyć do wrzątku i krótko sparzać liście ściągając z główki. Ryż ugotować(...)jedną warstwę, sok pomidorowy wymieszać ze śmietaną i wlać na gołąbki. Wstawić przykryte brytfanki do piekarnika, piec w 200C około 40 minut, grzanie góra/dół, brytfanki zostawić w piekarniku do wystygnięcia, najlepiej piec wieczorem i zostawić do rana - z młodej kapusty gołąbki pieczone w piekarniku w sosie pomidorowym są najlepszymi gołąbkami, lubimy na ciepło i na zimno.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania