pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:89/267)

Szaszłyki rybne w sosie śmietanowym 104

mąkę, doprawić solą, pieprzem, gałką oraz tymiankiem – wszystko ze sobą połączyć mieszając do czasu zagotowania. Następnie polać szaszłyki gęstym sosem. Piec 40 minut w 190 stopniach. Krok po kroku: 1. Przygotować rybę 2. Przygotować farsz 3. Nafaszerować rybę i nadziać na patyczki 4. Przygotować sos 5. Szaszłyki polać sosem Pobierz wersję

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron ryżowy z łososiem 151

Wielu z Was to danie – makaron ryżowy z łososiem może wydać się dziwne, ze względu na nietypowe połączenie składników. Większości makaron ryżowy kojarzy się z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w panierce z bułki i sera 98

Ryba w panierce z bułki i sera . Jak zrobić smażoną rybę w panierce z bułki i sera ? Zrobiłam rybę identycznie jak sznycel po włosku, w którym zamiast tradycyjnej panierki, bułkę tartą wymieszałam z tartym serem typu parmezan. Taka panierka jest smaczna i chrupiąca. Rybę panierowałam w mące, jajku, mieszance parmezanu i bułki tartej i usmażyłam na maśle, podałam z pyszną(...)płatkami chili, pieprzu ziarnistego, tymianku i soli, oraz skropiłam oryginalnym balsamico. Porady dotyczące smażenia ryb i przepisy znajdziecie w tych wpisach: Ryba smażona. Jak usmażyć rybę , Ryba smażona z patelni , Ryba w cieście naleśnikowym albo w cieście piwnym . Składniki na rybę po włosku, smażona ryba w panierce z bułki i sera : 2 filety z dorsza, które przecięłam jeszcze na pół

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z pieczonych rzodkiewek i krewetek 181

Chrupiące, słodkie pieczone rzodkiewki i jędrne pieczone krewetki al dente. Doskonały duet. Również kolorystyczny. Sałatka z pieczonych rzodkiewek i krewetek – smakuje doskonale

Niedzielny kucharz
Zupa z soczewicy z kaczką pieczoną 111

Zupa z soczewicy z kaczką pieczoną to moja propozycja na niesamowicie smaczna i sycącą zupę. Na dużą porcję, którą możecie poporcjowac i zamrozić. Do ugotowania

Dorota Smakuje
Warzywa z piekarnika – do obiadu 104

zjedzeniu porcji mięsa z warzywami nie ma uczucia ciężkości. Ten przepis możecie traktować także jako oddzielne danie lub serwować je także z rybą czy wegetariańskim falafelem. Smacznego! Zobacz też: Sałatka z pieczoną papryką i kolendrą Surówka z sałaty rzymskiej i rzodkiewki Przepis na warzywa z piekarnika Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 30 minut Składniki 2 średnie ziemniaki czerwona

Kuchnia Bazylii
Łosoś pieczony w folii 132

Zdecydowanie za rzadko jemy ryby. Dziś prezentuję łososia w bardzo klasycznej wersji, bo pieczonego w folii, w piekarniku. Łososia możemy upiec razem z ziemniakami, mamy wtedy szybki, smaczny obiad:).  2 filety z łososia 1 cytryna 1 pęczek koperku sól, pieprz  1. Filety posypujemy solą, pieprzem i posiekanym koperkiem. Skrapiamy sokiem z cytryny, obkładamy plastrami cytryny. Zawijamy dokładnie

Szefowa kuchni
Pstrąg pieczony z koperkiem i figami 157

pieczenia i smaruję odrobiną oleju, by skóra się nie przykleiła. Kładę filety, a na nich gałązki koperku i plasterki limonki, masła oraz figi. Piekę w nagrzanym do 180 stopni piekarniku, przez ok 15-20 minut. Ryba nie potrzebuje zbyt wiele czasu. To z czym podacie pstrąga, to już Wasza decyzja. U mnie był w towarzystwie ziemniaków i gotowanego na parze

Karczma Honorietty
STEK Z TUŃCZYKA Z SALSĄ Z KOMOSY RYŻOWEJ 135

Ryby są pyszne przygotowane na wiele sposobów, czy to pieczone, grillowane, pieczone lub w formie steku. Dzisiaj przygotowałam bardzo szybkie danie, stek z tuńczyka z salsą z komosy ryżowej, mango oraz borówek. Połączenie bardzo ciekawe i smaczne, polecam.  SKŁADNIKI :  1 świeży stek z tuńczyka około 300 g  sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy

Kulinarne Fantazje Marioli
PIECZONY SANDACZ PO POLSKU 181

pieprzem i solą. Odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień do wnętrza ryby wkładamy po gałązce pietruszki, po plastrze cytryny. Tak przygotowane ryby układamy na blasze, obficie polewamy sokiem z cytryny. Pieczemy w 170 st ok 40 minut

Z Majeczką w kuchni
Rybna zapiekanka (fit). Dorsz pieczony z ryżem, pod pomidorową kołderką. 166

oprószyć solą i pieprzem.  Na spód brytfanki wsypać ryż, podlać go 100 ml bulionu (lub wodą od gotowania). Na ryż położyć rybę, a na rybę rozłożyć równomiernie sos. Zapiekankę wstawić do nagrzanego piekarnika - pieczemy przez 20 minut (lub 25 minut, jeżeli rybne kawałki są grube) w 170 stopniach z włączonym termoobiegiem (bez przykrycia).  Zajadamy jeszcze ciepłe.  Smacznej

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sałatka z quinoa, łososiem i pastą awokado. 174

każdej nadmiarowo ugotowanej porcji kaszy przygotowuję sałatkę. Do kaszy dodaję pieczone albo gotowane mięso lub jak w tym przepisie rybę.  Dorzucam trochę chrupiących warzyw, prażone ziarenka i sałatka gotowa. W tym przepisie znajdziecie pomysł na bardzo smakowitą pastę z awokado. Jeśli dodacie do niej więcej jogurtu lub trochę wody powstanie rzadszy sos do polania sałatki.  Pasta

Codziennik Kuchenny
Steki wołowe z antrykotu z krewetkami– ribeye surf & turf 189

umierać!   Surf and turf to połączenie w głównym daniu mięsa – najczęściej właśnie wołowiny w postaci soczystego steka – i czegoś, co pływało – krewetek, ryb, homara, małży, przegrzebków, etc. Najbardziej znane połączenie to pieczony ogon homara podawany z filet mignon. W wersji niskobudżetowej – krewetki i antrykot będą równie dobre. Steki które kupiłam mają po 2cm grubości i do takiej grubości

Karo in the Kitchen
Ryba z ziołami zapiekana w folii 168

odrobina masła na każdy kawałek ryby Sposób wykonania: 1. Rybę posolić, posypać pieprzem cytrynowym i koperkiem. Na wierzch ułożyć kawałek masła i gałązkę selera. 2. Rybę zawinąć w folię aluminiową, wyłożyć na blaszkę i piec w 180 st. C przez ok 30 minut. Smacznego

Kuchnia domowa Ani