pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:83/267)

Leszcz pieczony 153

Dziś na obiadek zrobiłam...leszcza! Leszcz jest rybą słodkowodną, o delikatnym, średnio ościstym ciele i chudym mięsie. Można z niego przyrządzić wiele smacznych i tanich potraw. Leszcz   doskonale nadaję się do  gotowania ,  duszenia ,  pieczenia czy zapiekania . Leszcz ma białe, chude mięso.  Ja mojego leszcze po prostu aromatycznie upiekę w brytfannie Toscana marki Florina(...)środku. Potraktuj kolorowym pieprzem prosto z młynka. Posyp gotową mieszanką- pomidor,szczypiorek,sól morska. Na zewnątrz i w środku ryby. Polej oliwa z oliwek. Nałóż pokrywę na brytfannę Toscana i włóż do nagrzanego piekarnika , na 190 stopni, góra i dół. Piecz tak około pół godziny. Po czym wyłącz piekarnik i zostaw jeszcze chwilkę w środku. Po czym wyłóż na talerz

Z Kuchni Do Kuchni
Łosoś.Wino. Cytryna. 158

poza gotującym się winem wprawia mnie w dobry nastrój. Na szybko zrobiłam w głowie listę swoich ulubionych aromatów. Lubię gdy dom przenika woń czekolady lub korzennych przypraw w czasie pieczenia ciasta. Szczególnie jesienią i zimą przygotowywanie takich dań sprawia mi przyjemność. Lubię też gdy zapach rozgrzanego oleju miesza się z czosnkiem. Od razu robię się głodna. Kiedyś nie sądziłam(...)upieczenia ryby wykonanie: Brokuły gotujemy na parze 10 minut. Łososia doprawiamy solą, pieprzem, smarujemy lekko oliwa i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200°C przez około 15 minut lub do chwili gdy ryba będzie się ładnie rozdzielać widelcem. Szalotki bardzo drobno siekamy, przekładamy do garnka i zalewamy winem. Gotujemy do chwili za cały płyn odparuje. Wlewamy

Przysmaki Karolki
Pieczony dorsz prosto z polskiego morza 188

Na piątkowy obiad ryba! Świeży dorsz prosto z polskiego morza. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Pieczony dorsz prosto z polskiego morza 195

Na piątkowy obiad ryba! Świeży dorsz prosto z polskiego morza.Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Dorsz pieczony na jarmużu z rzodkiewką i kalarepą 138

łyżeczki świeżo mielonych nasion kolendry ½ łyżeczki cząbru sól według smaku 2 łyżki mąki masło klarowane do smażenia garść mieszanki kiełków np. brokułu i rzodkiewki Piekarnik rozgrzać do 180°C. Rybę opłukać, osuszyć, podzielić na porcje. Oprószyć solą i skropić sokiem z limonki, odstawić na bok. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Na patelni roztopić łyżkę masła, zeszklić na nim cebulę(...)cząbrem, solą. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Filety panierować w mące, nadmiar strzepnąć. Krótko obsmażyć z dwóch stron na lekko złoty kolor. Ułożyć na warzywach. Piec 15-18 minut w zależności od grubości ryby. Upieczoną rybę posypać kiełkami, od razu podawać. Dobrym dodatkiem będzie brązowy ryż. Smacznego

Pełny talerz
Proste obiady na 7 dni # 6 - Przepisy i lista zakupów do pobrania! 111

wege   z kwietnia - 2 x kurczak, 2 x ryba, 3 x wege z maja -  przepisy do lunchboxa z czerwca -  6 x wege, 1 x ryba z lipca - jedzenie do pracy na zimno Przepisy w wersji do druku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter pon iżej. Wszystkie przepisy w PDFie przeliczyłam(...)doprawia się czosnkiem i ziołami, a po upieczeniu posypuje serem feta. Tę prostą wegetariańską potrawę jeśli chcecie możecie podać z dodatkiem kawałka mięsa lub ryby. Pasować będzie nawet jajko sadzone. ➤ Zobacz - Przepis na Briami - warzywa pieczone po grecku *** ODBIERZ BEZPŁATNY PLAN OBIADÓW I LISTĘ ZAKUPÓW W PDF Odbierz przepisy oraz listę zakupów w PDF do druku i dołącz

Chilli Czosnek i Oliwa
Ryba w pomarańczach z warzywami 120

zapiekania (u mnie mini garnki Staub ) lekko nasmarowanych olejem na dnie ułożyć podsmażoną marchewką z porem, na warzywach ułożyć rybę w całości lub pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość polać sokiem z pomarańczy i obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym(...)stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba w pomarańczach z warzywami pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Ryba w pomarańczach z warzywami 163

zapiekania (u mnie mini garnki Staub ) lekko nasmarowanych olejem na dnie ułożyć podsmażoną marchewką z porem, na warzywach ułożyć rybę w całości lub pokrojoną na mniejsze kawałki. Całość polać sokiem z pomarańczy i obłożyć plasterkami lub cząstkami pomarańczy. 7) Piec pod przykryciem w piekarniku nagrzanym(...)stopni przez 10 min., a następnie zdjąć przykrywkę i piec kolejne 10 min., w razie potrzeby jeżeli filety są grubsze można wydłużyć czas pieczenia. 8) Podawać na ciepło ze świeżymi listkami tymianku lub mięty. Artykuł Ryba w pomarańczach z warzywami pochodzi z serwisu FitSweet

Fitsweet.me
Pstrąg z grilla 172

Pstrąg pieczony na grillu wymaga naprawdę niewielu dodatków, żeby smakować perfekcyjnie. Trochę soli, cytryna, koperek i czerwona cebula i możecie rozkoszować się idealnym daniem. Do

Bullio
Łosoś w płatkach migdałowych 156

Soczysty kawałek łososia pieczony w piekarniku. Wyjątkowości dodają mu płatki migdałowe, którymi jest posypany. Podałam go z pieczonymi warzywami- marchewką, pietruszką i selerem. Składniki

Kuchnia w czekoladzie
Risotto z gruszką i pieczonym amurem. 167

Najbardziej na świecie lubię risotto z grzybami. Jednak ile można! Dziś poszliśmy rano z synkiem na bazar i tak się zastanawiałem z czym zrobić to danie

BaRepas
Pstrąg pieczony 141

Obiad w niewiele ponad pół godziny z udziałem pysznej, świeżej ryby. I to przy małym nakładzie pracy - tak lubię. Pstrąg to jedna z moich ulubionych ryb

Smaczna Pyza
ŁOSOŚ Z WARZYWAMI I CHIPSAMI Z BATATA 134

Bardzo smaczny i prosty pomysł na obiad...pieczone dzwonki z dzikiego łososia z cukinią oraz papryką a do tego chipsy z batata. Łosoś oraz warzywa zostały wcześniej zamarynowane w marynacie z octem balsamicznym i miodem, a następnie podsmażone na patelni (może być to patelnia grillowa). Do obiadu podałam indyjski sos jogurtowy z miętą - pyszne połączenie!   Składniki(...)godz. Bataty obieramy ze skórki, myjemy, osuszamy i kroimy w plastry. Obtaczamy w oliwie z ziołami i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15-20 min. Rybę oraz warzywa odsączamy z marynaty i smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron po 2 min. Następnie przenosimy do naczynia żaroodpornego i wkładamy

Kuchnia MagdaLeny
Tołpyga pieczona z kalafiorem i papryką 189

Dzisiaj proponuję tołpygę pieczoną z kalafiorem i papryką. Tołpyga ma niestety troszkę ości, a nie każdy lubi je wydłubywać z talerza, więc spokojnie można zastąpić ją filetem z innej, ulubionej ryby. Swoją porcję zjadłam z kaszą kuskus, mąż wolał kaszę jęczmienną, ale ziemniaki też byłyby całkiem na miejscu :) Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Ryba wpływa na wszystko 310

tłuszczy, które w odróżnieniu od tłuszczu mięsnego działają bardzo korzystnie na organizm człowieka. Ryby- przez wielu wciąż niedoceniane, a tak pyszne! Osobiście uwielbiam wszystkie ryby i to w każdej postaci- od wędzonych po pieczone. Staram się je spożywać możliwie jak najczęściej ze względu na bogactwo białka, witamin i składników mineralnych między innymi żelaza, magnezu, wapnia i jodu. Na uwagę(...)zasługują również nienasycone kwasy tłuszczowe z grupy omega-3, które obniżają poziom złego cholesterolu, poprawiają ukrwienie mózgu oraz wspomagają odchudzanie. I jak tu nie kochać ryb? Przy okazji tego pysznego tematu podrzucam Wam dzisiaj prosty przepis na GENIALNĄ sałatkę z tuńczykiem. Szybka w przygotowaniu i baaaardzo smaczna.  SKŁADNIKI: 100g świeżej rukoli 2 puszki tuńczyka w oleju 1 duży ogórek

peanutbuttermonster