razu podajemy. My zjedliśmy tak naszykowany ryż do bakłażanów smażonych po chińsku . Spróbujcie go do szparagów z krewetkami albo do smażonej białej ryby . Świetnie uzupełni też łososia w sosie cytrynowym i soczystą pieczoną pierś kurczaka . SKŁADNIKI 4 porcje jako dodatek 200g ryżu długoziarnistego (niepełna szklanka) 4 lub 5 szklanek wody sól do gotowania, ½ łyżeczki 2-3 łyżki oleju ryżowego
Karo in the KitchenPomysł na piątkowy obiad - dorsz w cieście kokosowym podany z pieczonymi fioletowymi ziemniakami i gotowanymi warzywami. Panierka idealnie przylega do ryby, więc usmażony dorsz będzie soczysty w środku. Jeżeli szukacie innych pomysłów na rybne dania to zajrzyjcie TUTAJ . Składniki na 4 porcje: 2 filety dorsza bez skóry (wagowo około 0,5 kg) sól, pieprz przyprawa do ryb olej
UgotowaćWszystkie warzywa podsmażamy na 2 łyżkach masła do czasu aż zmiękną. Pod koniec doprawiamy solą, pieprzem i curry. Naczynie żaroodporne smarujemy łyżką masła. Wkładamy rybę. Przykrywamy warzywami. Ser ścieramy na tarce na grubych oczkach. Pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 20 minut. Posypujemy serem i zapiekamy jeszcze przez 10 minut. Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki. źródło: przepis własny
Pobite gary Barbaryposypujemy solą. Blaszkę wykładamy folia aluminiowa i smarujemy oliwą wykładamy cytrynę 4-5 plastrów i na nią kładziemy rybę wcześniej posypana naszą mieszanką. Smarujemy rybę oliwą i nacinamy pod skos wkładając w nacięcia cytryny. Pieczemy 30-35 minut w 180°C Smacznego
Viola cooks with passionskładzie ja i Przemek wybraliśmy 2 smakowite propozycje na dania z ryb. Książki wędrują do: Sylwia Drożdż za "Ziemniaczaną roladę z rybą w sosie porowym" oraz Joanna Seta-Pryjomska za "Pieczoną doradę z czosnkiem i figami na ruszcie z selera naciowego" Serdecznie gratuluję i czekam na dane adresowe do wysyłki 5 dni, po tym czasie jeśli
Moje Małe Czarowanielinię, niż Wielkanoc . Kapusta z grzybami, tradycyjny barszcz czy kompot z suszu, to potrawy nie tylko niskokaloryczne, ale bardzo korzystne dla zdrowia. Także ryby, w szczególności, jeśli będziemy je przygotowywać we właściwy sposób. Pieczenie w folii, gotowanie na parze czy grillowanie na specjalnej patelni, rezygnacja z panierki i zasmażanych sosów drastycznie „odchudzi” tradycyjne wigilijne potrawy. Śledzia, zamiast w śmietanie, możemy
Szybko Tanio Smaczniewierzchu. Na grzbiet ryby nałożyłam pokrojone w kosteczkę masełko, zawinęłam w folię. Zapiekałam przez 20 minut w dobrze nagrzanym piekarniku do 200 stopni. Żeby ryba mi nie przywarła na dół folii położyłam papier do pieczenia
Darcia w kuchnicytryny Oliwa Sos 100 - 150 ml śmietany słodkiej 18% 2 łyżki masła Sól Dodatkowo Świeża rukola Wykonanie: Z pstrąga usuwamy ości, opłukujemy i osuszamy. Ryby umieszczamy w naczyniu do zapiekania ( najlepiej na papierze do pieczenia ) skrapiamy oliwą, solimy i ścieramy na pstrąga wcześniej sparzona i wyszorowaną skórkę z cytryny. Pozostawiamy na 15 minut do zamarynowania. Następnie zapiekamy w piekarniku
Smaki Ewymące z papryką. Naczynie żaroodporne natarłem częścią masła. Wyłożyłem karpia i podlałem piwem. Pozostałe masło pokroiłem na kawałki i dodałem do naczynia z rybą. Wstawiłem do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni C. Piekłem ok. 20 minut na złoty kolor
R'n'G Kitchencienkie płatki. Na rybie układamy kilka kawałków suszonych pomidorów i płatki czosnku. Oliwę pomidorową łączymy z solą, pieprzem ziarnistym i ziołami prowansalskimi. Na każdej rybie rozsmarowujemy oliwę z przyprawami. Zawijamy folię i grillujemy lub pieczemy w 180stopniach C przez około 20 minut
Pyry na Gazposmarowanego tłuszczem a na wierzch nakładamy podsmażone pieczarki z cebulką i natką pietruszki . Całość polewamy hiszpańskim winem Celebro i posypujemy startym żółtym serem. Ryby wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C i pieczemy 15 minut
Smakowite Daniaukładam kilka listków laurowych, kilka gałązek tymianku, pietruszki i mięty oraz 4 grube plastry cytryny. Folię szczelnie zawijam tak aby odstawała od ryby. Zapakowana rybę wkładam do żaroodpornego naczynia i kładę do nagrzanego piekarnika. Piekę około 15 minut.SOS:Szoruję i sparzam gerjpfruta a następnie ścieram skórkę z połowy owocu na drobnej tarce.Wyciskam sok.Do miseczki daję żółtka, skórkę(...)gorącej wodzie. Zblanszowane szparagi przekładam na sito i przelewam zimna wodą. Układam na liściach sałaty rzymskiej i posypuję cebulą pokrojoną w piórka. Całość polewam sosem winegre. Całośc podaję z pieczonymi ziemniaczkami
Magiczna kuchnia DariiKombinacji na farsze do jajek jest bardzo dużo i ja się z tego bardzo cieszę. Tak się składa, że jajka bardzo lubimy i często goszczą na
Ala piecze i gotujewzględu na proteinowe poczynania Mamy). Okładamy po plasterku sparzonej cytryny, po suszonym listku limonki i posypujemy kwiatami. Zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy: 160 stopni /góra-dół termoobieg/ 10-15 minut. I tak komponując delikatną, wilgotną, soczystą rybę z równie soczystą cytryną i nieziemskim smakiem jaki daje nam suszona limonka, która wciąż żyje aromatami mamy małe dzieło sztuki. Jest
Wypisz Wymaluj