pieczona ryba - 4000 przepisów (strona:101/267)

Mintaj w sosie śmietanowym z czerwonym pieprzem 126

przyprawiamy pieprzem czerwonym i solą. Śmietanę mieszamy z łyżką sosu sojowego, wlewamy do naczynia. Cebulę i limonkę kroimy w plastry, układamy na rybie, posypujemy rozgniecionymi ziarenkami czerwonego pieprzu. Wstawiamy do piekarnika (200*C) i pieczemy przez 25 minut

Gotowanie i blogowanie
Recenzja książki "Polskie jabłka" i konkurs 188

innymi: - napoje (soki, smoothie, cydr) - sałatki i surówki - zupy (chłodniki i te na ciepło) - potrawy bezmięsne (śniadania, zapiekanki) - potrawy z mięsem (wieprzowina, drób, ryby) - sosy, dipy, musy - ciasta (drożdżowe, kruche, ucierane) - desery (puddingi, musy, jabłka pieczone, lody) - przetwory (dżemy, kompoty, marmolady z nietypowymi dodatkami) oraz dział poświęcony popularnym odmianom jabłek Autorka w książce opisuje ponad 20 odmian jabłek. Dowiemy

Smakołyki Asi
Łosoś w kremowym sosie z pomidorkami koktajlowymi i szpinakiem 183

wielkości płata. Posól i oprósz pieprzem cytrynowym. Na rozgrzanym oleju chwilę obsmaż -  tylko na stronie, która ma skórę. Następnie przełóż kawałki ryby do naczynia żaroodpornego lub blaszki wysmarowanej tłuszczem za pomocą pędzla i piecz pod przykryciem w temperaturze 170 stopni około 10 minut. Sos: czosnek drobno posiekaj. Pomidorki pokrój na połówki lub ćwiartki w zależności od wielkości. Chwilę podsmaż

Fabryka pomysłów
Kapusta z grzybami po lasowiacku 152

raczej odradzam, po ugotowaniu mają sino-szarą barwę, przez co kapusta staje się ciemna i szarawa. Tak przygotowaną kapustę podajemy do ziemniaków i ryby, ale po odciśnięciu jest doskonałym farszem do kulebiaka albo kapuśniaczków, czy pieczonych pierogów. Kapustę z grzybami najlepiej przygotować dzień wcześniej i trzymać w chłodnym miejscu, a przed podaniem podsmażyć na maśle na patelni. Składniki

Trzeci talerz
Stek (befsztyk) 216

mało kto wie, czym się różni stek od befsztyku. Stek to potrawa z kawałka mięsa krojonego w poprzek włókien mięśniowych, który się smaży, piecze albo grilluje . Stek można zrobić z każdego rodzaju mięsa, nawet z ryby. Befsztyk z kolei to stek z wołowiny. Jak surowe mięso jest ci obce, to zacznij od steków wysmażonych i staraj się smażyć je coraz

PaleoSMAK
Pstrąg pieczony w piekarniku 153

sokiem z cytryny. Do środka włożyć po łyżeczce masła wymieszanego z koperkiem. Na każdej rybie ułożyć plasterek cytryny.Tak przygotowane pstrągi ułożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Skropić je oliwą i piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C około 20 -25 minut. pstrąg pieczony w piekarniku

O kuchni z uczuciem
Soljanka 171

gotującą wodą wrzucali to, co udało im się akurat zdobyć. Soljanka jest więc potrawą niezwykle różnorodną. Można gotować ją na wywarze z ryb albo dowolnego mięsa. Najczęściej miesza się różnorodne rodzaje mięsa - świeże, wędzone, pieczone, smażone. Przez lata udało się wyodrębnić pewien podstawowy przepis, niemniej nie traktujcie mojej receptury jako czegoś wiążącego, możecie, a nawet powinniście, szukać własnych smaków

Życie zamknięte w smaku
Pieczony łosoś 178

godzinę do lodówki. Kawałki łososia układać na folii aluminiowej (stroną błyszczącą do wewnątrz), skropić oliwą z oliwek i posypać koperkiem. Szczelnie owinąć folią. Rybę ułożyć na blaszce i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 ° C. Piec

Atlas Smaków
Pannukakku wytrawne z łososiem, szpinakiem i oliwkami. 160

Pannukakku to fiński naleśnik pieczony w piekarniku zazwyczaj podawany na słodko np. z cukrem pudrem lub dżem, jednak ja postanowiłam poeksperymentować i wykonać go w

Symfonia smakowa
DIETETYCZNA pieczona troć z pesto bazyliowo-gruszkowym! 113

Dzisiaj na obiad serwuję pieczoną troć z pesto bazyliowym z dodatkiem marynowanego imbiru i gruszki konferencji. Ryba wyszła obłędna, talerze wylizane hihih! Polecam! PRZEPIS TUTAJ

SMYKWKUCHNI
Dorsz zapiekany na pomidorach z tymiankiem 144

ryby dolać olej rzepakowy. W drugim naczyniu wymieszać bułkę tartą, starty ser, słodką paprykę, pieprz i resztę soli. W tej mieszance panierować rybę. Jeżeli trzeba, docisnąć. Panierowanego dorsza ułożyć na podpieczonych pomidorach, skropić olejem. Piec 18-20 minut. Podawać z ziemniakami zapiekanymi z czosnkiem i tymiankiem . Smacznego

Pełny talerz
ŚLEDŹ ZAPIEKANY W KAPUŚCIE KWASZONEJ 146

podlaną połową wina aż nieco zmięknie (około 5-8 minut). W naczyniu żaroodpornym, układam warstwę kapusty, ryby i przykrywam pozostałą kapustą. Wlewam resztę wina i wstawiam do piekarnika. Piekę w 170 stopniach przez około 20-25 minut. Podaję z puree ziemniaczanym lub pieczonymi ziemniakami. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Pieczony łosoś z cukiniowym makaronem 146

Dzisiaj mam dla Was propozycję – pieczony łosoś z cukiniowym makaronem. Jeśli lubicie łososia to na pewno będziecie zachwyceni tym przepisem. To idealny przepis na

UgotujmyTo.pl
Morszczuk z ogórkiem 75

ogniu chwilę, aby alkohol wyparował. Dolać do niego bulion i chwilę redukować. Na koniec dodać śmietanę, zagotować. Wsypać posiekany koperek, włożyć do sosu rybę, ogórka. Delikatnie wszystko wymieszać ( doprawić jeśli potrzeba ). Podawać z pieczywem lub pieczonymi ziemniakami.............. Smacznego

Gaździnka warzy
Świąteczny Mix potraw 233

Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami, być może znajdziemy coś , co nas zainteresuje.Polecam dania obiadowe, szyneczki  i schaby domowe,sałatki i ciasta. jednym słowem

W kuchennym oknie Ewy