pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:252/417)

Serowe paluszki 143

cebulką. Przyprawić papryką (fot.1). Położyć na tym drugi blat ciasta. Lekko docisnąć a następnie delikatnie rozwałkować całość - tak aby wszystkie składniki dobrze się połączyły. Pokroić na paski o szerokości 3 cm, a długości wg uznania, w zależności czy ktoś woli krótsze czy dłuższe paluszki - i spiralnie je poskręcać. Paseczki ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia (fot.2). Piec 10 minut

Świat Ciasta
Pieczyste na kanapki 177

 Mięso mielone z dodatkiem cebulki i pieczarek.Składniki:500g mięsa wieprzowego i/lub wołowegodwie-trzy cebuledwa ząbki czosnkuszczypiorek kilka pieczarek 2 jajabułka tarta lub kajzerkasól

prawdziwe jedzenie
ZAPIEKANKA Z CHLEBA,PIECZAREK I KIEŁBASY 228

zieloną paprykę - akurat miałam w lodówce :-) Pod koniec smażenia dorzucić pokrojone pieczarki i jeszcze chwilkę wszystko podsmażyć. Chlebek pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce, dodać  jajka, łyżkę śmietany. odrobinę soli i pieprzu, wymieszać.W misce wymieszać wystudzoną przesmażoną kiełbasę z kosteczkami chleba oraz masą jajeczno-serową. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłozyć masę. Piec

Walijskie Pichcenie
Bliskie spotkania trzeciego stopnia – sałatka, wędzona ryba i Vasco da Gama 152

długo pieczonego buraka z nutą chrzanu i karmelizowanym boczkiem. Znaczy mielony z ziemniakami i buraczkami zasmażanymi. Sałatka jest banalnie prosta, ale robiąca wrażenie. Potrzebujemy wędzonego pstrąga – lub dowolną wędzoną rybę, byleby poszarpaną na ładne kawałki ugotowane w mundurkach ziemniaki cebulę czerwoną kilka kiszonych ogórków kilka gałązek selera naciowego – nie każdy lubi więc można pominąć paprykę dowolnego koloru cebulka dumka

ladykitchen
placki z liśćmi selera,pietruszki,papryką i solą różową himalajską... 158

liście pietruszki, selera, paprykę słodką, cebulę wszystkie składniki dobrze wymieszać z pieprzem, mąką, solą różową na gorącym oleju smażyć rumiane placki z patelni odkładać na ręcznik papierowy, aby tłuszcz obciekł w papier placki smakują ze śmietaną gęstą......SMACZNEGO!!! sól himalajska różowa Royal Brand: nie zawiera sztucznych substancji chemicznych ani innych środków zapobiegających zbrylowaniu - zastosowanie: do gotowania, pieczenia, uzupełnia niedobory mikroelementów

W Mojej Kuchni Lubię
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą i warzywami (bez glutenu, jajek) 223

podczas pieczenia pachnie tak niesamowicie, że wszyscy pytają co chwila "czy już wreszcie gotowa?" ;) Składniki: ziemniaki 1 kg kiełbasa bezglutenowa 200 g pieczarki  300 g cebula 3 szt oliwki  150 g brokuły, kalafior, marchewki mini po kilka kawałków olej do smażenia lub masło klarowane kilka łyżek ser mozarella lub żółty 200 g pieprz czarny, papryka, kolendra, majeranek, tymianek

głodny alergik
Schab do kanapek z papryką i bazylią… 153

łyżeczki słodkiej papryki Wszystkie składniki łączymy – mieszamy i nacieramy dokładnie schab.Przed wtarciem dobrze jest ponacinać w kilku miejscach mięso , żeby przyprawy przeszły do środka. Gotowe natarte przyprawami mięso owijamy szczelnie folią do żywności i odkładamy do lodówki na minimum 12 godzin – ale można nawet na 24 godziny.Po tym czasie ściągamy folię – przekładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy

Apetyczna babeczka
Domowy ketchup 205

sosu z pieczonych pomidorów, ketchupu pomidorowo-śliwkowego, czy sosu pomidorowego do makaronu postanowiłam też zrobić klasyczny ketchup. Przepis znalazłam na przecudnej stronie Lawendowy dom, skąd czerpię różne inspiracje.Domowy ketchup Składniki:4 kg podłużnych pomidorów2 cebule4 ząbki czosnku50 octu winnego1 łyżka soli3 łyżki cukru1 łyżeczka cynamonu1 łyżeczka papryki chiliWykonanie:Pomidory parzymy i obieramy

Kulinarne przygody Gatity
Kurczak Buffalo- a mialo byc Buffalo chicken wings 224

kostki masla, lyzeczka papryki cayenne, 1-2 lyzki octu balsamicznego, 2-3 lyzki miodu, 1 lyzka syropu klonowego, pol lyzeczki cukru, pieprz, sol, 2 lyzki sosu Worcestershire. Gotujemy do polaczenia skladnikow. Po upieczeniu , podudzia oblewamy sosem.W miedzyczasie upieklam ziemniaki z ziolami. Przygotowalam dip serowy do ziemniakow, oraz surowke z por I ogorka kiszonego.Podalam z pieczonymi ziemniakami w ziolach

Smaki Edyty
Sałatka z tuńczykiem 255

Dla dbających o linię, wspaniała do pracy, na drugie śniadanie, na kolację jako samodzielny posiłek, jak również jako dodatek do dań głównych. Pożywna, warto zrobić więcej

kgwjanczewo
Pieczone , młode ziemniaczki na ostro 290

Niby nic takiego , a smakują każdemu!Mowa o młodych ziemniakach.Delikatne … mięciutkie …Smakują zarówno same , polane tylko masełkiem … z jajkiem sadzonym … świeżym kefirem

Ostra na Słodko
PIT- y 4 z załącznikami 139

pity pieczemy po kolei, odkładając gotowe na wygrzany półmisek.  Co do środka? Co lubicie naturalnie. U nas tym razem to polędwica przygotowana jak do gyrosu, w końcu pita to  danie trochę wschodnie, trochę południowe. Przed smażeniem marynuję ją z przyprawami ok. godziny. Przygotowujemy też siekaną kapustę pekińską, pomidory, ogórki surowe i korniszony, tarty ser, kolorową paprykę. Oczywiście muszą

I tu będę miała takie te
FIRINDA ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK, czyli kurczak w ryżu z warzywami 119

masła Przygotowanie Obrać, umyć i pokroić cebulę i pomidory w drobną kostkę. Umyć i oczyścić paprykę i pokroić w drobną kostkę. Wlać wodę do garnka i włożyć kurczaka. Gotować na wolnym ogniu, aż kurczak zmięknie. W innym garnku rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę i paprykę. Zeszklić i dodać pomidory. Chwilę podsmażyć i dodać koncentrat. Przyprawić solą i pieprzem. Wlać wrzącą(...)Wrzucić makaron, przykryć przykrywką i gotować, ale woda nie może całkiem odparować. Rozłożyć makaron z warzywami w żaroodpornym naczyniu. Posmarować kurczaka masłem i włożyć do środka makaronu. Upiec w piecu w temperaturze 180 °C, aż do odparowania wody i zrumienienia kurczaka. Artykuł FIRINDA ARPA ŞEHRİYELİ TAVUK, czyli kurczak w ryżu z warzywami pochodzi z serwisu Tureckie Przepisy

Tureckie Przepisy
Ziemniaczki z piekarnika 126

tymianek, rozmaryn papryka słodka i ostra świeżo zmielony pieprz kawałeczek masła dosłownie 1-1,5 łyżki 1. Ziemniaczki dokładnie myjemy ( szorujemy pod bieżącą wodą ). Następnie możemy je obrać lub nie ( ja parę zostawiłam w skórkach ) i podgotowujemy je w wodzie z solą przez około 15 min. 2. Następnie odcedzamy i kroimy na ćwiartki. Dużą blachę do pieczenia wykładamy papierem, który

Gotowanie...to proste !
Podudzia z kurczaka nadziewane papryką i pieczarkami. 144

się nie ma wprawy ( ja jej nie mam ;-) ) ale warto poświęcić ten czas bo efekt jest naprawdę fajny! Polecam!   Składniki; 3 podudzia z kurczaka 4 pieczarki pół czerwonej papryki 2 ząbki czosnku 1 średnia cebula przyprawa do kurczaka sól, pieprz, ok pół łyżeczki rozmarynu olej   Mięso dokładnie umyć a następnie osuszyć ręcznikiem papierowym. Przy pomocy noża wyjąć(...)Należy robić to delikatnie aby nie ponacinać i  nie przerwać skóry. Pieczarki pokroić w drobną kostkę, cebulę i paprykę także. Czosnek zetrzeć na tarce. Na łyżce oleju podsmażyć cebulę z czosnkiem i rozmarynem. Następnie dodać pieczarki i paprykę, smażyć do momentu odparowania płynu. Farsz doprawić solą i pieprzem do smaku. Napełniać nim udka, wkładając go dodatkowo w szczelinę

Radość kipiąca uśmiechem.