pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:246/417)

Indyjski Obiad - Kolory Flagi Indii 117

bakłażana, po chwili paprykę. Zakrywamy patelnię, czekamy aż warzywa puszczą sok. Dorzucamy ananasa, imbir, cebulę, fasolkę, sok z pomidorów, pomidory z puszki. Mieszamy co chwilę ale ciągle zakrywamy zawartość patelni. Dusimy tak z 30-40 minut. Doprawiamy masalą, pieprzem, przyprawą i czosnkiem. Mieszamy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni góra i dół. Pieczemy około 15 minut. Ja dodałam

ClauditteMissCooking
Buraczana przekąska (pieczone talarki) 183

sól, zmielony kminek, pieprz, papryka słodka, granulowany czosnek Przygotowanie : - Buraki myjemy, obieramy i kroimy na wąskie talarki - najlepiej zetrzeć na boku tarki - tam jest taka część do ścierania na talarki. - Talarki polewamy olejem i posypujemy przyprawami i mieszamy rękami tak by i olej i przyprawy rozprowadzić równomiernie. - To wszystko kładziemy na tacce pokrytej papierem do pieczenia i pieczemy

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
SZYNKA W AROMATYCZNEJ MARYNACIE 177

kucharek- -1/2 łyżeczki,papryka w proszku -1/2 łyżecz,kosteczka granulowanego czosn,majeranek -2 łyżki,przyprawa do mięs -1 łyżka PRZYGOTOWANIE: Wlewamy wodę do garnka, dodajemy składniki marynaty, mieszamy, wkładamy szynkę, i odstawiamy na 24 godz. Wszystkie przyprawy mieszamy. Wyjmujemy szynkę z marynaty, osuszamy, obtaczamy mięso w przyprawach i wkładamy szynkę do rękawa do pieczenia. Piekarnik nagrzewamy

Kuchnia Danusi
Mięso. Sos. Grzyby. Wieprzowina duszona w sosie winno-paprykowym, z borowikami 224

pysznym sosie z papryką i grzybami. Zapach był tak apetyczny, że nie mogliśmy doczekać się obiadu. Takie potrawy nam najbardziej smakują z kaszą, która świetnie łączy się z sosem, ale makaron czy ziemniaki też pasują więc przygotujcie to co lubicie. Jako dodatek wystarczyły nam ogórki małosolne.Alkohol dodany w niewielkich ilościach do duszonych czy pieczonych potraw bardzo podnosi smak

Smaczna Pyza
Zielona sałata z jajkiem 331

Oto kolejna propozycja podania sałaty, jest wiosna, korzystajmy więc z bogactwa surowych warzyw, ta surówka to doskonałe źródło witamin, po prostu samo zdrowie!!! Składniki: 1 opakowanie

kgwjanczewo
Boczek pieczony 111

łyżeczki musztardy chrzanowej (Prymat) 1/2 łyżeczka kminku mielonego (Prymat) 1/2 łyżeczka rozmarynu (Prymat) 1 łyżeczka papryki słodkiej (Prymat) 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego (Prymat) 1/2 łyżeczki sosu sojowego/maggi szczypta papryki ostrej (Prymat) Sposób przygotowania: Z podanych składników marynaty gotujemy zalewę (w 2l wody). W zimnej zalewie zanurzamy dokładnie umyty boczek i odstawiamy na min. dobę w chłodne miejsce tak, aby mięso(...)całości zanurzone (można marynatę rozrobić odrobinę z wodą). Mięso dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem i nacieramy z każdej strony sosem przygotowanym ze składników glazury. Zawiązujemy w "cukierek" w rękawie do pieczenia i nacinamy rękaw w kilku miejscach. Pieczemy około 2,5 godz. w 170 stopniach. Po upieczeniu wyjmujemy z folii odlewając sos, który się wytopił. Kroimy wystudzony

Kolorowy Przepisownik
Pszenne podpłomyki z cieciorką 191

Pamiętam jak z babcią na piecu kaflowym    podpłomyki    wypiekałam, a potem ze smakiem zjadałam.    Zatęskniłam się za takimi smakami, najlepszymi, babcinymi podpłomykami.  Ja w piekarniku je przygotowałam, a do ciasta cieciorki dodałam. Przypraw nie żałowałam i dlatego wyjątkowy smak ich uzyskałam. 3 min to optymalny    czas wypiekania i od razu można(...)jako przekąskę na letnie wycieczki. Składniki: 20 g świeżych drożdży, 350 ml letniej wody, 3 łyżeczki soli, 1 łyżeczka cukru, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, suszona świeżo mielona papryka chili do smaku, czosnek suszony świeżo mielony do smaku, 500 g mąki pszennej, 4 -5 łyżek cieciorki z puszki, ponadto: mąka do podsypania. Przygotowanie: Drożdże rozpuszczamy w wodzie z dodatkiem

Moniki Smakołyki
Schab w sosie barbecue 518

bardzo wyrazisty smak. Pierwszy raz zapiekałam go z mięsem, efekt końcowy rewelacyjny. 6 plastrów schabu 3 cebule 7 łyżek cukru 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki ostrej papryki w proszku 2 łyżeczki słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka gałki muszkatołowej 100ml sosu sojowego odrobina pieprzu 2 łyżeczki ostrej musztardy 200ml łagodnego keczupu 1. Plastry schabu dość cienko rozbijamy. Każdy plaster przekrawamy(...)Wtedy dodajemy paprykę słodką, paprykę ostrą, gałkę muszkatołową oraz pieprz. Gotujemy do momentu aż uzyskamy konsystencję gęstego syropu. Zdejmujemy sos z ognia, dodajemy keczup, musztardę, mieszamy. Studzimy. 3. W misce umieszczamy schab, cebulę i sos. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy tak by każdy kawałek schabu i cebuli pokryty był sosem. 4. Całość przekładamy do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze

Szefowa kuchni
Pieczona ciecierzyca 112

łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka papryki ostrej Ciecierzycę namoczyć w zimnej wodzie na około 3 godziny, ale najlepiej namoczyć ją na noc. Potem odcedzić ją na sicie i przelać zimną wodą. Włożyć do garnka, zalać wodą i gotować około godziny. Ugotowaną ciecierzycę osączyć na sicie i wysuszyć. Piekarnik rozgrzać do 200 stopni. Dużą blachę rozłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć

Ewusiowe Smaki
Domowe nachosy 100

łyżeczka soli - przyprawa: papryka słodka i ostra. Sposób przygotowania 1. Łączymy składniki suche. 2. Podgrzewamy olej i wodę. 3. Składniki suche łączymy z wodą i olejem. 4. Wyrabiamy ciasto i wkładamy do lodówki na ok. 15 min. 5. Ciasto wałkujemy i wykrawamy dowolne w wzory (u mnie świąteczne choinki). 6. Nachosy wykładamy na papierze do pieczenia i pieczemy

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Medaliony z indyka z warzywami po włosku 388

Cukinię i i paprykę pokroić w kostkę. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pozbyć się gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Pora pokroić w paski. Wszystkie warzywa ze sobą wymieszać. Dodać oliwę i zioła toskańskie (ewentualnie bazylię, oregano i szczyptę soli). Ponownie wymieszać. Zeszklić. Przełożyć na dno naczynia żaroodpornego. Na tak przygotowanych warzywach ułożyć kawałki mięsa. Piec w 180 stopniach

Fabryka pomysłów
Wołowina z warzywami i kaszą orkiszową 134

Witajcie! Wczoraj było pieczenie z maluchami, dziś obiad dla prawdziwych mężczyzn, czyli wołowina z warzywami podana z kaszą orkiszową. Jesteście chętni??  Emotikon smile Składniki na 2 porcje: 1 szklanka kaszy orkiszowej 250 g wołowiny marynata do mięsa: (1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki oleju rzepakowego Olejowy Raj , sól morska Falksalt , pieprz czarny) marchew cebula czerwona papryka 1/2 opakowania groszku

Bike By Life
Makaron zapiekany ze szpinakiem i karczochami w sosie pomidorowym 171

dopraw solą, pieprzem, paprykami i cukrem. Dodaj małą garść mozzarelli. Całość gotuj na małym ogniu 5 – 10 minut. Odstaw do przestygnięcia, następnie zblenduj. Ugotuj makaron chwilkę krócej niż al dente. W dużym garnku wymieszaj makaron z sosem. Do formy żaroodpornej wyłóż 1/2 makaronu makaron, 1/2 karczochów i 1/2 mozzarelli, następnie – pozostały makaron, karczochy i mozzarellę. Piecz w piekarniku rozgrzanym

Moja pasja smaku
KURCZAK ZAPIEKANY Z MORELAMI I ŚLIWKAMI 150

słodka czerwona papryka masło do podsmażenia Kurczaka podsmażyłam na maśle. Przełożyłam go do żaroodpornego naczynia. Podudzia posoliłam,posypałam pieprzem,przyprawą prowansalską, majerankiem i startym czosnkiem. Podlałam je wodą i oliwą. Pokroiłam w plasterki marchewkę i pietruszkę. Warzywa również chwilę podsmażyłam. Wstawiłam do piekarnika udka i po około 20 minutach  dodałam warzywa i suszone owoce. Piekłam jeszcze wszystko

potrawyregionalne
Ciasto filo z grzybami, papryką i serem feta 172

dodać grzyby i paprykę oraz drobniutko posiekaną papryczkę chili. przyprawić do smaku ziołami. Smażyć do odparowania płynów. Wystudzić i wymieszać z pokruszonym serem feta i natką pietruszki. Ciasto filo posmarować roztopionym masłem, nałożyć na jednym boku pas nadzienia i zwinąć w rulony. Ułożyć w blaszce, naciąć na kawałki i posmarować masłem wierzch. Posypać odrobiną sezamu. Piec

Gotowanie jest łatwe