pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:245/417)

Wegański placek pasterski by Becky 118

ziemniaków 200-250 g soczewicy moczonej przez minimum godzinę w gorące wodzie 1 cebula kilka ząbków czosnku sól łyżeczka gałki muszkatołowej łyżeczka kurkumy łyżeczka zielonego pieprzu łyżeczka słodkiej papryki gałązka świeżego rozmarynu lub łyżeczka suszonego opcjonalnie 50 g wegańskiego parmezanu 2-3 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Ugotuj soczewicę. Cebulę drobno posiekaj i podsmaż na 2 łyżkach oleju prze(...)łyżeczką zoli i papryką. Krem kukurydziany : odcedź kukurydzę i zblenduj ją ze 100 g ziemniaków (u mnie były to dwa małe ziemniaki), łyżeczką soli i kurkumą. Ziemniaki zblenuj z rozmarynem, solą i gałką muszkatołową, możeż dodać trochę mleka i oleju roślinnego (ja tego nie zrobiłam). Formę w której będziesz zapiekać wyłóż papierem do pieczenia, wtedy cały „pie” będziesz

greenscarf
SZYNKA PIECZONA Z PIKANTNĄ NUTĄ 117

łyżeczka soli 2 łyżeczki papryki słodkiej czerwonej 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 3-4 łyżki oliwy Sposób przyrządzenia: Czosnek przecisnąć przez praskę wymieszać z oliwą i przyprawami. Mięso umyć, osuszyć i natrzeć przygotowaną marynatą. Włożyć do miski, przykryć folią spożywczą i marynować przez całą noc w lodówce. Następnie przełożyć do torebki do pieczenia, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Piec

Prosto i Smacznie z Anetą
Marynanta do kurczaka z powidłami śliwkowymi 158

kminek mielony, 1 łyżeczka papryka mielona, 1 łyżeczka czosnek granulowany, 1 łyżeczka imbir, 1/2 łyżeczki cynamon, 1/2 łyżeczki jabłka, 2 szt Przygotowanie Kardamon rozgniatamy na miazgę. Jabłka obieramy, kroimy w małą kosteczkę lub ścieramy na tarce. Wszystkie składniki mieszamy razem. Smarujemy kurczaka i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przekładamy mięso do woreczka do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180st przez

Gotowanie moimi oczami
Polędwiczki w boczku 227

miodu 1 łyżeczka papryki słodkiej 1/2 łyżeczki majeranku sól, pieprz 1. Polędwiczki oczyszczamy, kroimy na plastry o szerokości około 1 cm.  2. Miód, musztardę i przyprawy mieszamy ze sobą, w marynacie umieszczamy polędwiczki, odstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. 3. Każdy kawałek polędwiczki owijamy kawałkiem plasterka żółtego sera i wędzonym boczkiem.  4. Pieczemy w temperaturze 180 stopni

Szefowa kuchni
Schab w warzywach 169

pomidory a na końcu paprykę. Smażymy ok. 3 minuty. Dolewamy wodę, mieszamy i przyprawiamy. Na dno naczynia żaroodpornego wykładamy warstwę warzyw, na niej układamy schab, nakładamy warstwę warzyw, ponownie schab i przykrywamy warstwą warzyw. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 35-40 minut. Wyjmujemy z piekarnika i podajemy z pieczonymi ziemniakami i dowolną surówką

Maminek kulinarny
Bułeczki z pieczarkami , parówkami 116

oleju, dodać pokrojoną paprykę i pieczarki , parówki,kilka minut razem smażyć.Dodać sos , doprawić do smaku.Zagotować i wystudzić. Wyrośnięte ciasto podzielić na części.Każdą część nadziać farszem i formować bułeczki.Następnie układać na blaszce łączeniem do dołu, zachowując odstępy pomiędzy bułeczkami. Przykryć ściereczką, pozostawić na 20 - 25 minut do napuszenia. Przed samym pieczeniem posmarować jajkiem.Piec w temperaturze 190ºC przez

Moje domowe kucharzenie
W jednym naczyniu - paella 115

kurczakiem. Następnie dodajemy paprykę, fasolkę i zalewamy to bulionem albo wodą jak nie mamy bulionu. Gotujemy do momęntu aż wszystko będzie miękkie. ,  Dodajemy przyprawy do smaku i koloru. Dosypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu.podlewajac woda i sprawdzamy czy ryz nie przywiera do spodu.   Ryzu nie mieszamy tylko potrząsamy delikatnie . P od koniec pieczenia możemy dodac ziemniaki podpieczone

w mojej kuchni
pyszne,chrupiące frytki prawie bez oleju:Airfryer hd9240/30 125

misce wymieszać z olejejm, papryką Airfryer hd9240/30 ustawić na 160 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ frytki włożyć do kosza i ustawić 16 minut po sygnale wyjąć kosz, potrząsnąć frytkami i włożyć z powrotem, ustawić teraz na 180 C na 12 minut, w połowie czasu kosz wyjąć i potrząsnąć, włożyć do urządzenia do końa pieczenia frytki są w środku mięsiste

W Mojej Kuchni Lubię
Kurczak marynowany w soku z pomarańczy. 139

czosnku granulowanego łyżka papryki słodkiej i ostrej pół łyżeczki majeranku kilka kropel soku z cytryny lub kwasku cytrynowego  łyżka oliwy z oliwek Przygotowanie: Wymieszać wszystkie przyprawy. Dodać do soku. Kurczaka zamarynować w soku z przyprawami. Minimum godzinę. Marynaty nie wylewamy. Naczynie żaroodporne skropić oliwą z oliwek. Wyłożyć mięso.  Piekarnik nagrzany do 180'C. Pieczemy

Tagebuch po polsku
jednogarnkowe danie z królikiem 196

oprószyłam solą i czerwoną papryką, podsmażyłam na maśle. Do brytfany włożyłam podsmażone pieczarki, marchewkę, cebulkę, czosnek i por. Ułożyłam mięsko. Dodałam liść laurowy, ziele angielskie, pieprz w ziarenkach. Zalałam bulionem. Wstawiłam na 1,5 godziny do piekarnika nagrzanego do temp. 200 º C. Dodałam podsmażone ziemniaki, wymieszałam. Temperaturę w piekarniku zmniejszyłam do 180 ºC . Piekłam jeszcze przez 1 godzinę

Darcia w kuchni
Kurczak w miodowo-musztardowej marynacie 144

czosnek granulowany, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka sól, 1 łyżeczka pieprz, 1/2 łyżeczki olej, 2-3 łyżki Przygotowanie Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą. Udka myjemy, osuszamy i nacieramy dokładnie marynatą. Przekładamy do miski, przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy na 2-3 godziny do lodówki, a najlepiej na całą noc. Pieczemy udka przez około

Gotowanie moimi oczami
Saszetki szpinakowe w cieście francuskim /Szpinak z serem kozim w cieście francuskim 1800

Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i szpinak. Doprawiamy solą i pieprzem. Podsmażamy, aż wyparuje woda (ok. 5-7 minut). Ostawiamy do ostygnięcia. Rozkładamy blat ciasta francuskiego. Dzielimy wzdłuż na 3 paski, następnie na kwadraty. Na środku kładziemy kulkę farszu wielkości małego orzecha włoskiego. Na wierzchu posypujemy serem kozim. Zawijamy w sakiewki. Smarujemy rozbełtanym żółtkiem. Pieczemy w temp. 220 st.C przez

tojestpyszne.blogspot.com
pikantne żeberka z rękawa 114

kolendra ostra i słodka papryka 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju Mięso opłukać i pokroić na porcje. Przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek i sól zmiękczającą wymieszać z olejem i natrzeć mięso. Odstawić na dwie godziny do lodówki. Cebulę pokroić w krążki. Mięso ułożyć w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym tłuszczem, obłożyć liśćmi selera, nacią i cebulą. Piec w zamkniętym naczyniu około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tarta z kaszy jaglanej i ryżu ze szparagami 198

pieprz, np. zioła włoskie, papryka słodka, ostra - 1 łyżeczka kurkumy - 3 plastry suszonych pomidorów w zalewie Ryż i kaszę ugotuj zgodnie z opakowaniem, odsącz i trochę ostudź. Wszystkiego składniki wrzuć do malaksera i zmiksuj dokładnie wszystkie składniki. Koniecznie sprawdź czy ilość przypraw jest wystarczająca, ewentualnie dopraw jeszcze. Do formy na tartę wyłożonej papierem do pieczenia wylej masę, nakłuj ją widelcem

Corner With Recipes
Pikantne serowe paluchy 160

ciasta francuskiego ser żółty papryka chilli w proszku keczup Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Płat ciasta francuskiego smarujemy cieniutko keczupem a następnie kroimy na pionowe paski szerokości kciuka (lub ciut szerzej - jak kto woli). Na to kładziemy tej samej szerokości pokrojony żółty ser. Całość posypujemy z wierzchy papryczką chilli. Paluchy układamy na blasze i pieczemy około 15 minut. Najlepiej smakują

My simple kitchen