pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:160/417)

Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 185

ścianek także) ze sobą mieszamy. Wlewamy odrobinę wody i dusimy przez 5 minut. Gotowym farszem wypełniamy cukinie oraz papryki. Na wierz układamy tartą mozzarellę. W ten sposób nafaszerowane warzywa, układamy w woku i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do max. 160 stopni. Pieczemy do momentu roztopienia się sera. Czyli około 10 minut. Nadziewane cukinie możemy podawać z pomidorowym sosemWok

Bon Appetit Małgorzaty
Na wielkanocnym stole 225

  Ciasta i inne słodkościMazurek królewskiBabka drożdżowa  Kokietka Kora orzechowaKruszynka Rafaello na krakersach BountyShrek  Królewiec Królewicz z jabłkami  Ciasto 3 BITCiasto

Kuchnia domowa Ani
Flammkuchen z botwinką 185

Bardzo polubiłam ciasto z tego przepisu. Kiedy nie mam czasu na ciasto drożdżowe do pizzy, robię właśnie placki na takim cieście. Tym razem pyszna

Stare Gary
Pasztet z ciecierzycy i dyni 219

rzepakowegook 150 g kaszy manny (lub kaszy kukurydzianej)natka kolendry (lub pietruszki)sól, pieprz, kurkuma, mielony kmin rzymski, papryka, chiliWszystkie składniki zmiksować ale nie za długo, żeby masa nie zrobiła się zbyt wilgotna. Przełożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać wierzch. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180stopni około 1 godziny. Po przestudzeniu schłodzić minimum

UgotujmyTo.pl
Sos Pomidorowy do Pizzy 248

Myślę, że nie ma osoby, która czasem nie lubi przygotować własnej, domowej pizzy. Dopełnieniem takiej domowej pizzy jest własnoręcznie przygotowany sos pomidorowy. Nadaje on niezwykłego

Słodka Strona
Pasztet z soczewicy i fasoli 190

dodajemy przestudzone pieczarki z cebulą i czosnkiem, marchew i ziemniaki, dodajemy dość drobno pokrojoną rukolę, sól, pieprz, maggi, paprykę mieloną ostrą do smaku i wyrabiamy łyżką, jeśli masa jest zbyt sucha dodać łyżkę miękkiego masła Masę podzieliłam na 2 części i piekłam w 2 foremkach 25 x 11 cm, ( trzeba je dobrze natłuścić) pasztet miał wysokość około

Proste Potrawy
Placuszki cukiniowe z sosem pomidorowo-paprykowy 170

190C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać niewielkie porcje ciasta, formując placki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30-35 minut.Składniki na sos pomidorowo-paprykowy:- 5 pomidorów obranych i pokrojonych w drobną kostkę- 1 bardzo drobno pokrojona papryka- 1 drobno pokrojona cebula- 2 drobno pokrojone ząbki czosnku- 4 łyżki posiekanych ziół - bazylii, oregano, tymianku lub suszonych- 2 łyżki

Pasja Smaku
Stek z frytkami 177

miesa wolowego  frytki  papryka sypka  sol Myjemy steki i osuszamy papierowymi recznikami Przyprawiamy steki papryka i sola Nagrzewamy piekarnik tak jak pisze na opakowaniu frytek  Frytki wysypujemy na brytwanke a steki kladziemy na grillu  Wkladamy razem i pieczemy tyle co frytki  Po upieczeniu gotowe do podania  Mozna do tego zrobic saltke i steki

Klaudynkowa kuchnia
Cukinia/bakłażan faszerowany mięsem mielonym 343

skórki, pozbyć się nasienia) lub pomidory w puszce. Gdy pomidor się rozpadnie doprawić bazylią, oregano i ostrą papryką. Farsz wyłożyć do połówek cukinii lub bakłażana. Posypać je startym serem żółtym. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem. Położyć na niej warzywa. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Wołowina z pastą fasolową i pak choi 206

Jeżeli tylko odpowiednio wcześnie zamarynujemy mięso, to przygotowanie tego smacznego dania zajmie nam parę minut. Polecam!Przepis z książki  "Wok i dania z patelni"składniki250

Stare Gary
Ziemniaki pieczone w mące. 164

Pieczone ziemniaki obtoczone w mące – trochę nietypowo ale pysznie Pierwszy raz jadłam tak przyrządzone ziemniaki u znajomych, którzy przepis ten dostali też od swoich znajomych. Przepis ten lekko zmodyfikowałam o zioła i przyprawy. W wersja którą wtedy jadłam była tylko z mąką -również rewelacyjna – polecam! Składniki: dowolna ilość ziemniaków, mąka sól, pieprz(...)przyprawy dowolne – takie jakie lubimy: ja użyłam oregano, czosnek granulowany, paprykę Przygotowanie: Ziemniaki obrać, umyć i osuszyć. Pokroić je w ćwiartki lub w jeszcze mniejsze części, mogą też być w formie talarków, frytek czy też przekrojone tylko na połówki. Forma i grubość będą wpływać jedynie na długość pieczenia. Choć kształt też ma znaczenie jeśli chodzi o smak :):):) Do garnka

rozgotowana
Lazania z brokułami i indykiem. 212

porcji) -300 gram mielonego fileta z indyka -brokuł -papryka czerwona słodka -sól, pieprz -3 ząbki czosnku -3 duże łyżki startego parmezanu -cheddar w plastry pokrojony -śmietana 12% -śmietanka 18% -jogurt naturalny -łyżka oliwy -cebula posiekana zwykła -pół cebuli czerwonej posiekanej -łyżeczka masła klarowanego -makaron do lazanii -dwie rynienki aluminiowe do pieczenia wymiarów płatów makaronu W rondelku na maśle szklimy cebulę

BaRepas
Golonka pieczona na podpiwku 179

oleju, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka papryki ostrej mielonej, 1/2 łyżki pieprzu, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka rozmarynu, 1/2 łyżeczki soli. PRZYGOTOWANIE: 1. Podpiwek mieszam z olejem i przyprawami. Do marynaty wkładam golonki. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na 2 godziny w chłodne miejsce.  2. Mięso razem z marynatą przekładam do rękawa do pieczenia. Rękaw związuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pikantne skrzydełka z kurczaka 333

Czasami nachodzi mnie ochota na skrzydełka. I jak już się tak zdarzy, to robię skrzydełka   a’la KFC albo pieczone w piekarniku.   A jak już pieczone w piekarniku to koniecznie pikantne i koniecznie z ziołami prowansalskimi. Danie bardzo proste i byłoby również szybkie w przygotowaniu gdyby nie przegryzanie składników. Ale tego etapu radzę nie pomijać(...)łyżeczki pieprzu Cayenne, 1 łyżeczka ostrej papryki, 1 łyżeczka słodkiej papryki, 1, 5- 2   łyżeczek soli, 2 łyżeczki ziół prowansalskich   Wykonanie: Skrzydełka myjemy, osuszamy ręcznikiem.   Wszystkie przyprawy mieszamy. Następnie nacieramy nimi skrzydełka. Odstawiamy do lodówki, najlepiej na noc. Jeśli nie mamy tyle czasu to przynajmniej na 1,5- 2 godzin. Pieczemy w naczyniu żaroodpornym   w 180C

Passion of Cooking
Pieczony boczek 181

obficie ziołami, czosnkiem, solą i upiekłam. Wszyscy w domu lubimy pieczony domowy boczek na kanapki. Pachnący, treściwy, kto nie lubi tłuszczyku, niech lepiej tego nie czyta:) Polecam!!! Składniki: 1.5 kg świeżego boczku sól - około łyżeczki pieprz - około łyżeczki rozmaryn - około łyżeczki majeranek- łyżeczka 3-4 ząbki czosnku słodka papryka- łyżeczka 2-3 łyżki oliwy Sposób przygotowania: Boczek myjemy, osuszamy(...)Owijamy boczek folią aluminiową i pozostawiamy w lodówce na kilka dni (co najmniej 2 dni). Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni. Boczek odwijamy z foli, przekładamy do wąskiej foremki i pieczemy około 1,5 godziny.  Smacznego

na moim stole...

Proponowane wyszukiwania