pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:161/417)

Fileciki z cebulką 395

piórka. Rozgrzewamy osobną patelnię i smażymy pod przykryciem tak żeby cebula zmiękła. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką czerwoną papryką i dodajemy keczup. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze dusimy przez 3-4 minuty. Na talerzu układamy cebulę a na niej fileciki. Podałam z pieczonymi ziemniaczkami

VioletoweKucharzenie
Karkówkowe warkocze pieczone z cebulką i pieczarkami 194

przecinamy do końca. Zaplatamy warkocze i spinamy wykałaczkami. Każdy plaster dokładnie nacieramy przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką oraz lubczykiem. Pieczarki kroimy na ćwiarki a cebulę w piórka. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy pieczarkami i cebulą, skrapiamy oliwą i oliwek. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 70 minut

VioletoweKucharzenie
Placki z cukini z sosem czosnkowo-paprykowym 239

Składniki : 3 małe cukinie 2 jajka 2-3 łyżki mąki szczypta proszku do pieczenia sól i pieprz do smaku olej do smażenia Sos: 1 jogurt naturalny gęsty 200 g 2 łyżki majonezu 2 ząbki  czosnku 1/2 czerwonej papryki kilka gałązek szczypiorku kilka listków bazylii 3 rzodkiewki czerwona papryka w proszku kilka płatków chili sól i pieprz do smaku Sposób

Gosia gotuje
Róża z ziemniaków 175

pokroić na cieniutkie plasterki. Można użyć tarki. Plasterki ziemniaków oprószyć świeżo zmielonym pieprzem, solą prowansalską i ostrą papryką w proszku. Kokilki wysmarować olejem, a następnie układać w nich pionowo plasterki ziemniaków, jeden obok drugiego tworząc różę. Z wierzchu skropić delikatnie olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni około 50 minut do godziny (w zależności od wielkości kokilek). Przed podaniem

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Q... quiche z ricottą&fetą&porem&papryką&boczkiem. 331

Emmentalera, resztę użyjemy do posypania), szczyptę soli (uwaga! feta i boczek są słone!), pieprzu, bazylię i paprykę ostrą.  Gdy boczek przestygnie, dodajemy go do masy jajecznej i wszystko dokładnie mieszamy. Wyciągamy ciasto z lodówki, kładziemy na papier i blachę do pieczenia, wykładamy farsz i zawijamy. (*Ja zrobiłam trochę za mało farszu, więc zawinęłam końce, aby przypominały mały koszyczek ;) pustą

Kitchens Alphabet
Gulasz wołowy 214

Gulasz wołowy jest znakomitym dodatkiem do makaronu, pieczonych ziemniaków..jest również pyszny da solo z chlebem.Składniki* ok. 60-70 dkg mięsa wołowego b/k* 4 cebule* 1 czubata łyżka mielonej słodkiej papryki* 1/2 łyżeczki pieprzu mielonego kolorowego* 3 łyżki oleju* 1 czubata łyżka masłaestragon Skworcuprzyprawa do wołowiny-mąka pszenna graham 1850 Młyn KopytowaEtapy przygotowaniaMięso umyć, pokroić w dość dużą

Z Kuchni Do Kuchni
Piersi drobiowe w domowym „papirusie” 712

wcześniej piersi drobiowe skrapiamy sosem sojowym, sokiem z cytryny i olejem sezamowym. Posypujemy przyprawami – czosnkiem, wędzoną papryką, chilli i świeżo zmielonym pieprzem. Dokładnie mięso nacieramy powstałą marynatą, i zamknięte odstawiamy na noc do lodówki. Na drugi dzień przygotowujemy papier do pieczenia. Wycinamy odpowiednio duże kawałki, aby można mięso zawinąć. Na każdym kawałku kładziemy porcję mięsa, dodajemy podzieloną na wszystkie

mojewypiekiinietylko
Mussaka 202

kilka minut. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami mięso, następnie pokrojone w plastry warzywa (podsmażone wcześniej bakłażan, cukinia, papryka, pomidory) i zblanszowane ziemniaki. Całość polewamy jogurtem z sokiem z cytryny, doprawiamy czosnkiem i oregano i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. Pieczemy około 45 minut, aż wszystkie składniki będą miękkie.  Sos beszamelowy z serem:20g masłałyżka mąki1/2 szklanki mleka1/2

Smakowity Blog Kulinarny
Wiejska zapiekanka w stylu greckim 305

żaroodpornym naczyniu ułóż warstwami: połowę plastrów ziemniaków, połowę plastrów cukinii, połowę kawałków papryki, całe mięso, resztę papryki, resztę cukinii i resztę ziemniaków.  Wierzch zapiekanki posyp pokruszonym w dłoniach serem Feta. Wstaw na środkową półkę piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz ok. 40 min. (ser Feta powinien się lekko roztopić i zarumienić, a ziemniaki powinny być miękkie

Chilli Czosnek i Oliwa
Kruche babeczki z pieczarkowo-serowym farszem. 288

pół godziny. Rozwałkowujemy, wycinamy (najlepiej foremką - idealnie dopasowane i ładnie wykończone) kółeczka. Wylepiamy nimi foremki, nakłuwamy ciasto i pieczemy około 20 min., w temperaturze 160 stopni. Farsz pieczarkowo-serowy:200 g pieczarek;100 g sera żółtego;szczypior;koperek;sól, pieprz, ostra papryka,łyżeczka masła.Starte na tarce o dużych oczkach pieczarki smażymy na maśle. Doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Studzimy

Miksturownik
Tarta z cukinią i szynką 193

formę do tarty, nakłuć widelcem i posypać większością sera. 3. Na serze ułożyć cienkie plastry cukinii, paski papryki i paski szynki szynki. Posypać pieprzem. 4. Jajka połączyć ze śmietaną, resztą sera i koperkiem. 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piec 45-50 minut

Pasja Smaku
Rolada drobiowa w roli przystawki na zimno 659

około 2 godziny. Mięso wyjąć z maślanki (nie osuszać), doprawić grubo zmielonym pieprzem, kolendrą, papryką i solą czosnkową. Wewnętrzną stronę posmarować grubą warstwą musztardy, wyłożyć na nią starty ser i zwinąć formując roladę. Zawinąć w folię aluminiową i piec w nagarzanym do 200 stopni piekarniku około 30 minut.Rolada doskonale smakuje na zimno podawana z domowymi, suszonymi pomidorami

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Pieczone kotlety mielone z pieczarkami, serem i szpinakiem 405

szpinaku 1 jajko sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra 1. Pieczarki i ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Szpinak drobno siekamy.  2. Mięso mielone, ser, pieczarki, szpinak, jajko i przyprawy umieszczamy w misce i zagniatamy na gładką masę. 3. Formujemy kule dowolnej wielkości, spłaszczamy i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach, przez

Szefowa kuchni
Quiche z cukinią, łososiem i serem owczym 234

szybkie i w ciągu godziny sprzedane co do kawałeczka! Klienci po prostu to uwielbiają. Zrobiłam bardzo podobnie, jak w pracy - zmieniłam tylko nadzienie i zamiast w jednej wielkiej formie, piekłam w małych foremkach do tart. Do quiche, podobnie jak do tarty i pizzy, można dodać właściwie wszystko, co nam zbywa w lodówce, jednak nie dosłownie - kompozycja składników może bardzo niekorzystnie(...)cebulę, podsmażyć ok. 2 minuty na dużym ogniu, mieszając, nie rumienić! Dodać cukinię i paprykę, zioła prowansalskie (ok 2 szczypty), pieprz cytrynowy i przesmażyć kolejne 2 minuty. Dodać szczypior, wymieszać, zdjąć z ognia, przełożyć do miseczki, żeby lekko ostygło. 2. Tartaletki wyłożyć papierem do pieczenia (koniecznie - inaczej ciasto przyklei się okropnie do blaszki!), następnie ciastem francuskim, wyjętym prosto z lodówki

Kuchnia Prezydentowej
PIECZONE ZIEMNIAKI 631

Pieczone ziemniaki z ulubionymi przyprawami, idealne do różnego rodzaju mięs jednak mi najbardziej smakują z kefirem. Szybkie proste danie. 2 kg ziemniaków 5 łyżek oliwy z oliwek lub oleju 1 łyżka soli (dodaje do gotowania) 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżka tymianku szczypta oregano, bazylii opcjonalnie łyżeczka przypraw do grilla, przyprawy do kurczaka Ziemniaki obrać umyć, wykrawać(...)Oliwę dokładnie wymieszać z przyprawami. Mieszanką przypraw zalać ziemniaki i delikatnie wymieszać tak aby ziemniaki były  pokryte mieszanką.  Ziemniaki przełożyć do blaszki wyłożonej folią aluminiową. Piec w nagrzanym piekarniku około 25-30 minut. Podawać gorące prosto z piekarnika. rrarossa@gmail.com

RAROSSA

Proponowane wyszukiwania