pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:161/417)

Dorsz w panierce ziemniaczano-parmezanowej 151

złotego odciecia panierki. Podgotowane ziemniaczki, pokroić na ósemeczki. Umieścić z naczyniu żaroodpornym, wymieszać z oliwą, rozmarynem i tymiankiem. Piec ok 15 min w temperaturze 180-190 stopni. Dwie główki cebuli, obrać i pokroić w płatki. Zeszklić na patelni. doprawić solą i papryką chilli i szczyptą cukru. Gdy celula osiągnie złoty kolor dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Dusić pod przykryciem przez

MarciochaKucharzy
Ajwar, domowa pasta nie tylko do pieczywa 315

octu winnego,   cukier,  sól i pieprz,   ewentualnie inne zioła wg. uznania. Przygotowanie:   Papryki, przekrojone na pół bakłażany i czosnek w łupinkach upiec w 190 stopniach przez 30 minut. Papr yki  kilka razy przekręcić w trakcie pieczenia.   Gorące warzywa zamknąć w foliowej torebce na 15-20 minut, co ułatwi obieranie ich ze skóry

SzczyptaSmaQ
Bigos tradycyjny-polski z kapusty kiszonej i białej. 503

Mięsa: karkówkę i łopatkę kroję w kostkę przekładam na patelnię, na rozgrzany tłuszcz, do mięs dodaję przyprawy: czosnek,paprykę, majeranek, kminek, domową wegetę, duszę. Kiedy mięso jest prawie miękkie przekładam go do kapusty. Patelnię podlewam odrobiną wody, aby wszystkie smaki z pieczenia mięsa odeszły i dolewam ten płyn do bigosu. Boczek i kiełbasę kroje w plastry przesmażam na suchej patelni

Kuchnia z widokiem na ogród
Skrzydełka pieczone 163

majonezu  1 łyżka musztardy  1 łyżeczka miodu mniszkowego 1 łyżka maggi  sól, pieprz papryka słodka, wegeta  Wszystkie przyprawy wymieszać , dołożyć umyte skrzydełka i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły..Następnie ułożyć kurczaka na blaszkę i piec 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni

Moje domowe kucharzenie
Grillowany ser brie z pieczonym czosnkiem i musem malinowym 137

czasie całość wyjąć i ostudzić. Na średnio rozgrzanej patelni podsmażyć orzechy pekanowca z masłem, brązowym cukrem, papryką, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Po około 5 minutach zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ser Brie wyłożyć do mini kociołka. Pieczony czosnek i orzechy pekanowca rozprowadzić równomiernie na wierzchu sera Brie. Wszystko polać musem malinowym. Całość piec w średniej temperaturze

naRuszcie
Pieczone tymiankowe ziemniaczki 131

mocno ciepły. Piekarnik nastawić 180st C na grill, do żaroodpornego naczynia przełożyć ziemniaki, polać zagrzaną oliwą i do pieca, aż się zrumienią. Mięso przygotować jak na kotlety, podsmażyć, dodać wino ( odparować ) W osobnym rondelku podsmażyć drobno posiekaną cebulkę, przecier, sól, pieprz, paprykę słodką ja dodałam suszone pomidorki i oregano. Sosem zalać pulpety i zredukować na wolnym ogniu. Smacznego

Gaździnka warzy
Ryż z cukinią i fenkułem na ostro 168

ścianek także) ze sobą mieszamy. Wlewamy odrobinę wody i dusimy przez 5 minut. Gotowym farszem wypełniamy cukinie oraz papryki. Na wierz układamy tartą mozzarellę. W ten sposób nafaszerowane warzywa, układamy w woku i wsadzamy do piekarnika nagrzanego do max. 160 stopni. Pieczemy do momentu roztopienia się sera. Czyli około 10 minut. Nadziewane cukinie możemy podawać z pomidorowym sosemWok

Bon Appetit Małgorzaty
Na wielkanocnym stole 213

  Ciasta i inne słodkościMazurek królewskiBabka drożdżowa  Kokietka Kora orzechowaKruszynka Rafaello na krakersach BountyShrek  Królewiec Królewicz z jabłkami  Ciasto 3 BITCiasto

Kuchnia domowa Ani
Flammkuchen z botwinką 162

Bardzo polubiłam ciasto z tego przepisu. Kiedy nie mam czasu na ciasto drożdżowe do pizzy, robię właśnie placki na takim cieście. Tym razem pyszna

Stare Gary
Pasztet z ciecierzycy i dyni 193

rzepakowegook 150 g kaszy manny (lub kaszy kukurydzianej)natka kolendry (lub pietruszki)sól, pieprz, kurkuma, mielony kmin rzymski, papryka, chiliWszystkie składniki zmiksować ale nie za długo, żeby masa nie zrobiła się zbyt wilgotna. Przełożyć masę do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać wierzch. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180stopni około 1 godziny. Po przestudzeniu schłodzić minimum

UgotujmyTo.pl
Sos Pomidorowy do Pizzy 227

Myślę, że nie ma osoby, która czasem nie lubi przygotować własnej, domowej pizzy. Dopełnieniem takiej domowej pizzy jest własnoręcznie przygotowany sos pomidorowy. Nadaje on niezwykłego

Słodka Strona
Pasztet z soczewicy i fasoli 168

dodajemy przestudzone pieczarki z cebulą i czosnkiem, marchew i ziemniaki, dodajemy dość drobno pokrojoną rukolę, sól, pieprz, maggi, paprykę mieloną ostrą do smaku i wyrabiamy łyżką, jeśli masa jest zbyt sucha dodać łyżkę miękkiego masła Masę podzieliłam na 2 części i piekłam w 2 foremkach 25 x 11 cm, ( trzeba je dobrze natłuścić) pasztet miał wysokość około

Proste Potrawy
Placuszki cukiniowe z sosem pomidorowo-paprykowy 149

190C. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Łyżką nakładać niewielkie porcje ciasta, formując placki. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 30-35 minut.Składniki na sos pomidorowo-paprykowy:- 5 pomidorów obranych i pokrojonych w drobną kostkę- 1 bardzo drobno pokrojona papryka- 1 drobno pokrojona cebula- 2 drobno pokrojone ząbki czosnku- 4 łyżki posiekanych ziół - bazylii, oregano, tymianku lub suszonych- 2 łyżki

Pasja Smaku
Stek z frytkami 152

miesa wolowego  frytki  papryka sypka  sol Myjemy steki i osuszamy papierowymi recznikami Przyprawiamy steki papryka i sola Nagrzewamy piekarnik tak jak pisze na opakowaniu frytek  Frytki wysypujemy na brytwanke a steki kladziemy na grillu  Wkladamy razem i pieczemy tyle co frytki  Po upieczeniu gotowe do podania  Mozna do tego zrobic saltke i steki

Klaudynkowa kuchnia
Cukinia/bakłażan faszerowany mięsem mielonym 321

skórki, pozbyć się nasienia) lub pomidory w puszce. Gdy pomidor się rozpadnie doprawić bazylią, oregano i ostrą papryką. Farsz wyłożyć do połówek cukinii lub bakłażana. Posypać je startym serem żółtym. Blaszkę wyłożyć folią aluminiową, posmarować olejem. Położyć na niej warzywa. Piec w temperaturze 180 stopni około 30-40 minut. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów