pieczona papryka - 6246 przepisów (strona:159/417)

Pasztet z soczewicy i kaszy gryczanej. 103

cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Czosnek przeciskamy przez praskę.Następnie łączymy wszystkie składniki, doprawiamy papryką, solą, pieprzem i tymiankiem. Przekładamy do formy (keksówki) wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy 50-60 minut. Odstawiamy do wystygnięcia a następnie wstawiamy do lodówki na około 4 godziny. Smacznego

Moje-pitraszenie
Rolmopsy z ogórkiem 177

przepis na rolmopsy z konserwowym ogórkiem. Na blogu znajdziecie też przepis na  domowe rolmopsy z czerwoną papryką , a także inne przepisy ze śledziem w roli głównej: Śledź po kaszubsku II   Śledź wiejski Śledź po kaszubsku Śledź w oleju z pieczonymi burakami Śledź w oleju z cebulą Śledź w sosie czosnkowym Rolmopsy z ogórkiem Czas przygotowania: 30 minut

Kulinarne przygody Gatity
Pieczona dorada z selerem naciowym, czosnkiem i figami 129

termoobiegu, na środkowym poziomie piekarnika - czas pieczenia mocno tu zależy od wielkości ryb.  Na ostatnie 20 min pieczenia odkryć pokrywkę - aby figi i czosnek przyrumieniły się z wierzchu. Podawać z ryżem. Ja doprawiam tu jeszcze ryż przyprawami pod koniec gotowania – papryka słodka i ostra, pieprz Cayenne, pieprz ziołowy, ketchup , wszystko w preferowanych proporcjach w zależności od smaku . Niewiele składników

Grunt to przepis!
Karkówka z cebulą 176

surówkę z kapusty pekińskiej z rzodkiewką   , którą ja przygotowałam również do tego dania. Oczywiście ziemniaczki pieczone lub takie z wody. Pyszny obiadek. Składniki 700 g karkówki wieprzowej bez kości 4 duże cebule 2 łyżki masła klarowanego sól pieprz papryka słodka papryka ostra Mięso pokroić na grubsze plastry, a następnie je lekko rozbić. Każdy kotlet oprószyć solą, pieprzem

O kuchni z uczuciem
Papryki zapiekane z kaszą gryczaną, pieczarkami i serem feta 666

feta, ketchup i jajko, doprawić solą, pieprzem, papryką słodką i ostrą (po 1 łyżeczce) oraz szczyptą chilli.  Papryki przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Wnętrza natrzeć odrobiną soli i pieprzu, następnie obficie wypełnić farszem. Na wierzchu posypać tartym, żółtym serem. Piec ok. 20-30 minut w temperaturze 180 stopni C. Smacznego

Kuchnia Ellie
Pierś z indyka po azjatycku z mleczkiem kokosowym 180

curry i pozostałymi sosami które wymieniłam wyżej. Na dno naczynia żaroodpornego lub brytfanki wyłożyć 1/2 warzyw chińskich, potem papryki, mięso i ponownie mieszankę chińską. Zalać to mleczkiem wymieszanym z chilli cayenne i sokiem z limonki. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni i piec przez 40 minut

ClauditteMissCooking
Zupa dyniowa z pieczonych warzyw 174

łupiną 5 pomidorów 500 ml bulionu warzywnego 60 ml śmietany 30% 2 łyżki oliwy pieprz, sól kurkuma, papryka ostra, oregano suszone Dynię obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Pomidory pokroić w poprzek. Dynię, pomidory, czosnek i cebulę położyć na blachę do pieczenia i piec w 190 stopniach przez 70 minut. Po upieczeniu czosnek i cebulę obrać z łupin. Pomidory obrać

Moja Galeria Smaku
Zapiekanka rybna z pieczarkami i papryką 210

przygotowujemy sos. Pieczarki kroimy w paseczki i paprykę i cebulę w kosteczkę. Na oleju smażymy cebulę, następnie dodajemy paprykę, a na końcu pieczarki. Dusimy do miękkości, lekko solimy. Na koniec dodajemy śmietanę i koperek. 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, wykładamy rybę, pieczemy ok 15 minut w 180 st. C. Po tym czasie odlewamy wodę, którą puściła ryba, a później zalewamy

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka ziemniaczana ze szparagami 177

koktajlowe przekroić na pół. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć ugotowane, pokrojone w plastry ziemniaki, podsmażone z cebulą mięso, paprykę, ugotowane szparagi oraz pomidorki koktajlowe. Całość posypać pieprzem oraz ziołami. Ser zetrzeć na tarce, dodać 2 jajka i dokładnie wymieszać. Polać zapiekankę. Piec w 180 stopniach około 15 - 20 minut. Podawać na gorąco.  Smacznego

Fit-amina
Kolejna odsłona obiadowa drobiu pospolitego, czyli paprykowe kurczę pieczone 178

Skrapiamy odrobiną sosu sojowego dla uzyskania ładnej barwy mięsa. Każde udko delikatnie obsypujemy chili. Na koniec mocno zsypujemy papryką słodką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Wkładamy wraz z pokrojoną w ćwiartki marchwią do folii do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 185-190 stopni przez ok godzinę. Następnie przekładamy do żaroodpornego naczynia i dopiekamy przez

Kuchnia po mojemu
Dorsz w panierce ziemniaczano-parmezanowej 165

złotego odciecia panierki. Podgotowane ziemniaczki, pokroić na ósemeczki. Umieścić z naczyniu żaroodpornym, wymieszać z oliwą, rozmarynem i tymiankiem. Piec ok 15 min w temperaturze 180-190 stopni. Dwie główki cebuli, obrać i pokroić w płatki. Zeszklić na patelni. doprawić solą i papryką chilli i szczyptą cukru. Gdy celula osiągnie złoty kolor dodać 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Dusić pod przykryciem przez

MarciochaKucharzy
Ajwar, domowa pasta nie tylko do pieczywa 327

octu winnego,   cukier,  sól i pieprz,   ewentualnie inne zioła wg. uznania. Przygotowanie:   Papryki, przekrojone na pół bakłażany i czosnek w łupinkach upiec w 190 stopniach przez 30 minut. Papr yki  kilka razy przekręcić w trakcie pieczenia.   Gorące warzywa zamknąć w foliowej torebce na 15-20 minut, co ułatwi obieranie ich ze skóry

SzczyptaSmaQ
Bigos tradycyjny-polski z kapusty kiszonej i białej. 514

Mięsa: karkówkę i łopatkę kroję w kostkę przekładam na patelnię, na rozgrzany tłuszcz, do mięs dodaję przyprawy: czosnek,paprykę, majeranek, kminek, domową wegetę, duszę. Kiedy mięso jest prawie miękkie przekładam go do kapusty. Patelnię podlewam odrobiną wody, aby wszystkie smaki z pieczenia mięsa odeszły i dolewam ten płyn do bigosu. Boczek i kiełbasę kroje w plastry przesmażam na suchej patelni

Kuchnia z widokiem na ogród
Skrzydełka pieczone 174

majonezu  1 łyżka musztardy  1 łyżeczka miodu mniszkowego 1 łyżka maggi  sól, pieprz papryka słodka, wegeta  Wszystkie przyprawy wymieszać , dołożyć umyte skrzydełka i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły..Następnie ułożyć kurczaka na blaszkę i piec 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni

Moje domowe kucharzenie
Grillowany ser brie z pieczonym czosnkiem i musem malinowym 155

czasie całość wyjąć i ostudzić. Na średnio rozgrzanej patelni podsmażyć orzechy pekanowca z masłem, brązowym cukrem, papryką, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Po około 5 minutach zdjąć z ognia i odstawić do ostygnięcia. Ser Brie wyłożyć do mini kociołka. Pieczony czosnek i orzechy pekanowca rozprowadzić równomiernie na wierzchu sera Brie. Wszystko polać musem malinowym. Całość piec w średniej temperaturze

naRuszcie

Proponowane wyszukiwania