vinaigrette, to doskonała równowaga zdrowego tłuszczu, świeżych ziół oraz lekkiej kwasowości. W zależności od wersji, sos winegret może być również idealnym dodatkiem do surówki z białej lub młodej kapusty, owoców morza oraz niektórych mięs. Z naszego przepisu dowiesz się jak zrobić łatwy sos winegret w wersji bez musztardy, ale też w wariancie z Dijon oraz miodem. Zapraszamy! Sos winegret(...)uniwersalny winegret, który nie będzie przeznaczony stricte do sałatek śródziemnomorskich, najlepiej przygotować na neutralnym w smaku oleju. Dzięki temu okaże się wszechstronnym dodatkiem nie tylko do sałatek, do pieczonych warzyw, a także jako aromatyczna marynata na przykład do kurczaka. Z pewnością wszyscy zauważą różnicę w smaku, gdy przyrządzimy go samodzielnie. Domowa wersja jest pyszna i świeża. Bez dodatku zagęszczaczy
Kuchnia Na Wypasie