pieczenie - 19054 przepisów (strona:597/1271)

BROWNIES BURACZANE Z ŻURAWINĄ. 217

garnkiem z gorącą wodą). Gorącą czekoladę wlewam do ciasta mieszając łyżką. Na samym końcu wsypuję suszoną żurawinę.   Ciasto przelewam do blachy wyłożonej papierem do pieczeniaPiekę około 30 minut w 180 stopniach.     SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tort Ombre Rose Cake i test produktów emako.pl 226

następnym razem róże wyjdą jeszcze ładniej:)   Biszkopt: 6 jajek,  czubata szklanka mąki pszennej,  1/3 szklanki mąki ziemniaczanej,  szklanka cukru,  czubata łyżeczka proszku do pieczenia. Białka ubić na sztywno, stopniowo dosypując cukier. Mąki przesiać wraz z proszkiem(...)ubitych białek dodawać po jednym żółtku, dokładnie miksując. Na koniec dodać przesiane mąki, delikatnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą tortownicy o śr. 24cm. piec około 35-40 minut w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na trzy równe części. Poncz: 1/3 szklanki nalewki z wiśni,  1/4 szklanki wody. Nalewkę zmieszać z wodą. Ponczem nasączyć wszystkie

Z miłości do słodkości
Tarta z kurkami 380

przekładamy do lekko natłuszczonej olejem formy. Nakłuwamy widelcem, aby ciasto nam nie "wstało" i przykrywamy papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy 15-20 minut, aż będzie rumiane ale nie mocno spieczone. Farsz:  Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obtaczamy w ziołach, tymianku, soli i pieprzu. Smażymy na rumiano. Kurki myjemy, dusimy

Czerwona Porzeczka
Pizzerinki 301

godzinę. Po tym czasie ciasto powinno zwiększyć swoją objętość. Z wyrośniętego ciasta urywamy kule i rozwałkowujemy je na placki o średnicy ok. 7 cm. Następnie blachę do pieczenia smarujemy oliwą i posypujemy kaszą manną. Na tak przygotowaną(...)blachę nakładamy nacze pizzerinki i dekorujemy je ulubionymi dodatkami. W moim przypadku było to nałożenie ketchupu, następnie pokrojonych oliwek, posiekanych pomidorów suszonych, kukurydzy, salami i na koniec ser. Pizzerinki pieczemy w nagrzanym do 200C piekarniku przez ok. 15 minut. Przed :) ...i po :) Przed

Emcia Pichci
84. Twaróg, ciastka, bazylia, maliny, czyli bazyliowo- miodowy sernik na ciasteczkowym spodzie. 183

skrobi ziemniaczanej kilka łyżek dżemu malinowego (u nas domowy) kilka łyżek dżemu z jeżyn (domowy) Taki "goły" też jest ładny- równy jak stół, lekko zarumieniony. Formę wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy ciasteczkowym spodem. Wysypujemy przygotowany spód do formy i ugniatamy łyżką - tak jest najwygodniej. Odstawiamy najlepiej do lodówki (niekoniecznie). Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Twarogi lekko rozdrobnione (połamane(...)się składników. Połowę masy wylewamy na wcześniej przygotowany spód i wykładamy na nią równomiernie dżem malinowy. Wylewamy na to resztę masy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i w 180 stopniach pieczemy (bez termoobiegu) ok. 15- 20 minut, a następnie ok. 70- 80 minut w 150- 160 stopniach. Po upieczeniu studzimy chwilę w otwartym piekarniku i wyjmujemy (po chwili spokojnie można wyjąć

Symfonia Smaków
BURGERY BURACZANE. 207

rozpadały. Jeśli trzeba, dodać odpowiedni mąkę/olej/bułkę tartą. Doprawiam. Z masy formuję kotleciki, które układam na blasze wyłożonej  papierem do pieczenia. Wstawiam do rozgrzanego piekarnika i piekę odpowiednio 30 minut, przewracając w połowie burgery na drugą stronę. Podaję w świeżej bułce z sałatą, ulubioną pastą. Świetnie smakują same jako przekąska czy podane z sałatką. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel

W kuchni Karmel-itki
Fish Burger 187

bułce tartej zmieszanej z otrębami pszennymi (w jajku i w bułce możemy obtoczyć podwójnie) 2.  Rybę pieczemy w naczyniu żaroodpornym (bez przykrycia) w temp. 180 stopni ok. 15 - 20 min (termoobieg, środkowy poziom piekarnika) 3. Pod koniec pieczenia na patelni podpiekamy przekrojone połówki bułki (żeby były ciepłe i chrupiące, wedle uznania) 4. Na połówkę bułki kładziemy: liść sałaty

Malowane smakiem
Makaron na słodko - Makaronowa szarlotka pod pierzynką 288

dente według przepisu na opakowaniu. 3. Ubijamy białko z 3 łyżeczkami cukru na sztywną pianę. 4. Do naczynia żaroodpornego wykładamy makaron, potem uduszone jabłka, całość zakrywamy ubitymi białkami. Pieczenie (piekarnik elektryczny, termoobieg): Całość zapiekamy w temp. 180 stopni przez 15-20 min.  Kalorie: 1 porcja - ok. 350 kcal Smacznego

Malowane smakiem
Babeczki jaglano-bananowe ze śliwkami (dietetyczne ok. 175 kcal/100 g) 218

Śliwki pokrój na małe kawałki (1cmx1cm, lub większe). 4. Dodaj śliwki do masy. 5. Napełniaj foremki na babeczki (do 3/4) starając się, żeby równomiernie rozłożyć śliwki. Pieczenie: Ustawienie piekarnika: grzanie góra-dół Temperatura: 180 stopni Czas: 40 min + 10 minut w zamkniętym piekarniku  Wyjmij, poczekaj aż ostygną i włóż do lodówki, według mnie najlepiej smakują już dobrze

Malowane smakiem
Ślimaki z ciasta francuskiego z solonym karmelem i orzechami 310

krojeniu umieściłem ponownie wewnątrz ślimaków za pomocą łyżeczki. Piekarnik rozgrzałem do 180 stopni z włączonym termoobiegiem i w gorącym piekarniku umieściłem ciastka. Piekłem przez 15 minut, przy czym bardzo istotnym jest, aby nie otwierać w trakcie pieczenia piekarnika, gdyż powoduje do spadek temperatury i może spowodować niewyrośnięcie ciastek. Po tym czasie ciastka wyjąłem z piekarnika i podałem po wystudzeniu

Wyprawy kulinarne
Bułeczki Maślane 160

wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę i bardzo lekko je spłaszczamy. Odstawiamy pod przykryciem na około 15-30 minut do napuszenia się. Następnie smarujemy żółtkiem wymieszanym z mlekiem i pieczemy około 12 minut, do zarumienienia się, w 176 stopniach. The post Bułeczki Maślane appeared first on Made

Made By Mom And Son
Soczewicowy pasztet ze śliwką 225

Przed wstawieniem do piekarnika posypujemy nasionami słonecznika, solą i pieprzem. Najlepiej blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia- łatwiej będzie później wyciągnąć pasztet i przechowywać poza blaszką w lodówce. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez godzinę i 10 minut w 200 stopniach. Następnie odstawiamy na całą noc do wystygnięcia. Dopiero kolejnego dnia pasztet jest gotowy i nadaje się

Mango Papaja
Razowe bułeczki z żurawiną 169

zastąpić śmietaną np. 12%) szczypta suszonej bazylii, majeranku, oregano  4 łyżki oliwy z oliwek garść suszonej żurawiny  łyżka miodu  oliwa z oliwek do posmarowania bułeczek przed pieczeniem Zaczynamy od rozczynu: drożdże mieszamy z cukrem, następnie dodajemy ciepłe mleko i kilka łyżek mąki. Dokładnie mieszamy, rozczyn powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce(...)odpowiednio wyrosną (myślę, że 20-30 minut w zupełności im wystarczy) smarujemy ich wierzch odrobiną oliwy z oliwek. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (góra/dół) i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie będą gotowe. Smacznego

Mango Papaja
Drobiowe Roladki z Chrzanem z Pigwą 183

patelni grillowej. Obsmażone ułożyłam na folii aluminiowej, którą owinęłam każdą z roladek. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilkanaście minut. Pod koniec pieczenia odchyliłam folię i piekłam jeszcze kilka minut. Roladki podałam z zapiekanymi ziołowymi ziemniaczkami i grillowym rarytasem Eterno. Co zawiera ten produkt? Morele, żurawinę, oliwki, kapary i papryczkę chili. Bardzo ciekawe połączenie smaków. W połączeniu

Blondynka Gotuje
Ciasto drożdżowe z jabłkami i orzechami laskowymi 245

minimalne ;)      Do wyrośniętej masy drożdżowej dodajemy porcjami mąkę, miksując jednocześnie ciasto moimi ulubionymi pirackimi hakami. Arr!      Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wyrównujemy i ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce. W tym czasie obieramy jabłka i kroimy je w mniejsze części oraz zabieramy się za kruszonkę. Na patelni rozpuszczamy masło, a kiedy(...)jeszcze chwilę mieszamy. Na ciasto drożdżowy wykładamy owoce i orzechy, lekko wciskając je do środka, a następnie ręką rozcieramy kruszonkę. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, pieczemy 50 minut.      Korzystając z okazji chciałam się Wam pochwalić, że pasja do gotowania, nie tylko słodkości, przerodziła się wczoraj w realną pracę - od przyszłego weekendu zaczynam kucharzyć w jednej

sama złodycz