kawałku folii aluminiowej, polać sokiem z cytryny i dokładnie zwinąć folię. 3. Tak przygotowane filety przełożyć na blachę i upiec w rozgrzanym do 180 st. C piekarniku. Piec ok. 30 min. ( Podczas pieczenie warto obrócić owinięte w folię filety
A Ty Smakuj Mniekoniec ułożyć kilka jagód i uformować rogaliki. 7. Gotowe ułożyć na wyścielonej papierem do pieczenia lub posmarowanej np. olejem blaszce. Każdy rogalik posmarować rozbełtanym z olejem żółtkiem. 8. Piec przez ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C ( Z podanego przepisu wychodzi ok. 50 rogalików
A Ty Smakuj Mniezmiksowanej zupy dokładnie i energicznie mieszając aż do ponownego zagotowania. 7. Chleb pokroić w kostkę. Polać olejem i posypać ziołami. Przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 st. C do zrumienienia
A Ty Smakuj Mnieprzygotowania: 1. Suche składniki przesiać. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. 2. Ciasto podzielić na części i rozwałkować. Wyciąć ciasteczka. Ułożyć na wyścielonych papierem do pieczenia blachach i piec ok. 15 min. w 180 st. C. 3. Gotowe i ostudzone pierniki udekorować np. lukrem
A Ty Smakuj Mnie4.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Rozkładać stopniowo dżem i zawijać w roladę. 5. Ułożyć łączeniem do dołu na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temp. 180 st. C do zrumienienia
A Ty Smakuj MnieRozgrzać piekarnik do 200 st. C. 4. Na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia ułożyć eklerki za pomocą łyżki lub szprycy pamiętając o zachowaniu odległości między nimi. 5. Piec przez 25 min. pamiętając o tym, że nie wolno otwierać piekarnika ! 6. Przygotować budyń. 7. Eklerki rozciąć, nadziać budyniem i posypać cukrem pudrem
A Ty Smakuj Mniewyrośnięcia. 3. Pieczarki pokroić i podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą. 4. Wyrośnięte ciasto ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Rozłożyć dodatki, posypać startym serem i ziołami. Piec w temp
A Ty Smakuj MnieSkładniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 4 łyżki cukru 1 kostka miękkiego masła 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Środek: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe (proszek) barwnik spożywczy (można pominąć) owoce ( drylowane wiśnie, agrest itp.) Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 2/3 wyłożyć na przygotowaną blachę(...)zamrozić na kruszonkę. 2. Na ciasto wyłożyć owoce. 3. Ubić białka, dodać cukier, budyń oraz barwnik spożywczy. Wylać na owoce. 4. Na tarce zetrzeć zamrożoną część ciasta. 5. Piec w temp
A Ty Smakuj MnieSkładniki ( 12 muffin ): 3 banany 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 tabliczki białej czekolady garść orzechów włoskich cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Banany pokroić na półplasterki. (Można polać sokiem z cytryny żeby(...)ściemniały). 2. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy połamać. 3. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Zawartość misek połączyć. 4. Ciasto rozłożyć do papilotek i piec w temperaturze 200 st. C. 5.Muffiny odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem
A Ty Smakuj MnieMięso rozłożyć na prostokątny placek. Ułożyć jajka ugotowane na twardo. 4. Jajka owinąć mięsem, posypać maspolanką i całość owinąć folią aluminiową dokładnie ściskając. Ułożyć w formie do pieczenia. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 st C, a następnie rozciąć folię i zapiec
A Ty Smakuj MnieSkładniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 1,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe + 3 szklanki wrzącej(...)wody Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na białą masę. Dodać wodę, mąkę i proszek. 2. Gotową masę wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną. 3. Piec w temp 180 t. C ( najlepiej do wyrośnięcia na funkcji " dół " a następnie " góra-dół " ) 4. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. 5. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody
A Ty Smakuj Mniewarto zawinąć po ok. 1/2 cm ciasta pod spód ). 8. Jagodzianki naciąć na górnej części. Przełożyć na wyścieloną papierem do pieczenia blachę, posmarować rozbełtanym żółtkiem z olejem. 9. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C do uzyskania złotego koloru. 10. Upieczone jagodzianki odstawić do wystygnięcia. Polać lukrem
A Ty Smakuj MnieSkładniki: (mała forma) Ciasto: 1/2 kostki masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka cukru 4 jajka (osobno żółtka i białka) 1 szklanka mleka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2,5 łyżki kakao Polewa: 1 łyżka masła w temperaturze pokojowej 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki mleka 1 łyżka kakao 1 łyżka mleka w proszku Sposób przygotowania(...)wytrzeć. Ubić na sztywno białka a na koniec dodać kakao. 4. Ubite białka z dodatkiem kakao delikatnie wmieszać w ciasto. (ŁYŻKĄ / SZPATUŁKĄ) 5. Gotową masę przelać do przygotowanej blachy. Piec ok. 40 min.(+/-) w temperaturze 190 st. C. 6. Upieczone ciasto odstawić do całkowitego wystygnięcia. 7. W garnuszku rozpuścić masło, cukier puder, mleko i kakao. Odstawić do wystygnięcia
A Ty Smakuj MnieSkładniki (mała forma) : Biszkopt: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki Galaretka: 1 pęczek rabarbaru 4-5 gruszek 6 łyżeczek żelatyny + 1/3 szklanki wrzątku(...)lukier Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na białą masę. Dodać wodę, mąkę i proszek. 2. Gotową masę wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną. 3. Piec w temp 180 t. C ( najlepiej do wyrośnięcia na funkcji " dół " a następnie " góra-dół " ) 4. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. 5.Gruszki i rabarbar obrać i podzielić na mniejsze kawałki
A Ty Smakuj MnieSkładniki : Ciasto: 2,5 szklanki mąki 3/4 kostki masła 2 łyżki kakao 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 1 wiaderko serka do serników (1kg) 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 1 budyń śmietankowy 4 białka Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 1/3 włożyć do woreczka i do zamrażalnika(...)Ubite białka delikatnie wmieszać do masy serowej za pomocną łyżki lub szpatułki. 6. Gotową masę wylać na podpieczone ciasto, a na wierzch zetrzeć zamrożoną część ciasta. 7. Sernik piec ok. 50min - 1godz. ( na wierzchu powinien pojawić się złoty kolor, masa po wyjęciu ciasta z piekarnika może być jeszcze trochę rzadka, ale po wystygnięciu nadaje się do krojenia ) 8. Po upieczeniu
A Ty Smakuj Mnie