pieczenia - 22046 przepisów (strona:559/1470)

Deser OREO 253

zagniatamy na tzw. ziemię kakaową (coś jak kruszonka ale bardziej suche). Zagniecioną ziemię przerzucamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni. Pieczemy 10 minut 2/ Po 10 minutach wyjmujemy blaszkę i rozkruszamy zbite kawałki na grubszą miałkę i odstawiamy: 3/ Śmietankę podgrzewamy i rozpuszczamy w niej 3 łyżki cukru pudru. Odstawiamy

Kuchnia PROzdrowotna
Paszteciki z mięsem 349

nałożyć nadzienie, posmarować jajkiem. Przygotowany rulonik wyłożyć na  blaszkę z papierem do pieczenia/ lub od razu pociąć na paszteciki. Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 C.  Piec ok. 20-30 minut w temperaturze

Humanistka w kuchni
Pizza z wędzonym łososiem na cieście francuskim 165

Żółtko wymieszać z olejem i posmarować brzegi ciasta. 4. Pizze przełożyć na blaszki wyścielone papierem do pieczenia ( można wykorzystać papier dołączony do opak. z ciastem). 5. Piec w temp. 220 st. C do momentu zrumienienia. 6. Pizze wyciągnąć z blaszek, ściągnąć papier i podzielić na kawałki

A Ty Smakuj Mnie
Mintaj pieczony 190

kawałku folii aluminiowej, polać sokiem z cytryny i dokładnie zwinąć folię. 3. Tak przygotowane filety przełożyć na blachę i upiec w rozgrzanym do 180 st. C piekarniku. Piec ok. 30 min. ( Podczas pieczenie warto obrócić owinięte w folię filety

A Ty Smakuj Mnie
Kruche rogaliki z jagodami 114

koniec ułożyć kilka jagód i uformować rogaliki. 7. Gotowe ułożyć na wyścielonej papierem do pieczenia lub posmarowanej np. olejem blaszce. Każdy rogalik posmarować rozbełtanym z olejem żółtkiem. 8. Piec przez ok. 20 min. w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C ( Z podanego przepisu wychodzi ok. 50 rogalików

A Ty Smakuj Mnie
Zupa krem pieczarkowa z grzankami 227

zmiksowanej zupy dokładnie i energicznie mieszając aż do ponownego zagotowania. 7. Chleb pokroić w kostkę. Polać olejem i posypać ziołami. Przełożyć na blachę wyścieloną papierem do pieczenia. Piec w temp. 200 st. C do zrumienienia

A Ty Smakuj Mnie
Pierniczki 123

przygotowania: 1. Suche składniki przesiać. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. 2. Ciasto podzielić na części i rozwałkować. Wyciąć ciasteczka. Ułożyć na wyścielonych papierem do pieczenia blachach i piec ok. 15 min. w 180 st. C.  3. Gotowe i ostudzone pierniki udekorować np. lukrem

A Ty Smakuj Mnie
Drożdżowa rolada z dżemem z jagód kamczackich 122

4.Wyrośnięte ciasto rozwałkować na cienki placek. Rozkładać stopniowo dżem i zawijać w roladę. 5. Ułożyć łączeniem do dołu na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Posmarować rozbełtanym jajkiem. Piec w temp. 180 st. C do zrumienienia

A Ty Smakuj Mnie
Eklerki z budyniem 131

Rozgrzać piekarnik do 200 st. C. 4. Na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia ułożyć eklerki za pomocą łyżki lub szprycy pamiętając o zachowaniu odległości między nimi. 5. Piec przez 25 min. pamiętając o tym, że nie wolno otwierać piekarnika ! 6. Przygotować budyń. 7. Eklerki rozciąć, nadziać budyniem i posypać cukrem pudrem

A Ty Smakuj Mnie
Domowa pizza 176

wyrośnięcia. 3. Pieczarki pokroić i podsmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą. 4. Wyrośnięte ciasto ułożyć na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Rozłożyć dodatki, posypać startym serem i ziołami. Piec w temp

A Ty Smakuj Mnie
Pleśniak 165

Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 5 żółtek 4 łyżki cukru 1 kostka miękkiego masła 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Środek: 5 białek 3/4 szklanki cukru 2 budynie śmietankowe (proszek) barwnik spożywczy (można pominąć) owoce ( drylowane wiśnie, agrest itp.) Sposób przygotowania: 1. Z podanych składników zagnieść ciasto. 2/3 wyłożyć na przygotowaną blachę(...)zamrozić na kruszonkę. 2. Na ciasto wyłożyć owoce. 3. Ubić białka, dodać cukier, budyń oraz barwnik spożywczy. Wylać na owoce. 4. Na tarce zetrzeć zamrożoną część ciasta. 5. Piec w temp

A Ty Smakuj Mnie
Muffiny z bananami, orzechami i białą czekoladą 134

Składniki ( 12 muffin ): 3 banany 1/2 szklanki oleju 2 szklanki mąki 2 jajka 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1/2 tabliczki białej czekolady garść orzechów włoskich cukier puder do posypania Sposób przygotowania: 1. Banany pokroić na półplasterki. (Można polać sokiem z cytryny żeby(...)ściemniały). 2. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki. Orzechy połamać. 3. Mokre składniki wymieszać w jednej misce, suche w drugiej. Zawartość misek połączyć. 4. Ciasto rozłożyć do papilotek i piec w temperaturze 200 st. C. 5.Muffiny odstawić do ostygnięcia. Posypać cukrem pudrem

A Ty Smakuj Mnie
Klops z jajkiem 131

Mięso rozłożyć na prostokątny placek. Ułożyć jajka ugotowane na twardo. 4. Jajka owinąć mięsem, posypać maspolanką i całość owinąć folią aluminiową dokładnie ściskając. Ułożyć w formie do pieczenia. Piec ok. 40 minut w temperaturze 180 st C, a następnie rozciąć folię i zapiec

A Ty Smakuj Mnie
Truskawki w galaretce na biszkopcie 129

Składniki: 4 jajka 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wody 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka mąki 1,5 kg truskawek 2 galaretki truskawkowe + 3 szklanki wrzącej(...)wody Sposób przygotowania: 1. Jajka utrzeć z cukrem na białą masę. Dodać wodę, mąkę i proszek. 2. Gotową masę wylać na blachę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną. 3. Piec w temp 180 t. C ( najlepiej do wyrośnięcia na funkcji " dół " a następnie " góra-dół " ) 4. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia. 5. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody

A Ty Smakuj Mnie
Jagodzianki 124

warto zawinąć po ok. 1/2 cm ciasta pod spód ). 8. Jagodzianki naciąć na górnej części. Przełożyć na wyścieloną papierem do pieczenia blachę, posmarować rozbełtanym żółtkiem z olejem. 9. Piec w piekarniku rozgrzanym do 190 st. C do uzyskania złotego koloru. 10. Upieczone jagodzianki odstawić do wystygnięcia. Polać lukrem

A Ty Smakuj Mnie